Riekelt en Jannie Brands boeken mooie zege op Sens

276 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland ingemand voor Sens, de tweede vlucht op de dagfond gelegen op 526 kilometer van Urk. Helaas bleek het weer zaterdag te slecht om te concoursen, een zware depressie en de vele zware regenbuien was de reden om de vluchten uit te stellen naar zondag. Zondag bleek het perfect weer voor een vroege lossing om 07.00 uur op Sens en de duiven vertrokken met een matige west-zuidwesten wind. Toch bleek het weer in Frankrijk en België niet geweldig. Afdeling 5 vloog Vierzon en dat werd een superslechte vlucht. Sens kende echter een goed verloop met als sterke winnaar in Samenspel F Theo Pander uit Joure. Theo van harte proficiat met deze geweldige uitslag en mooie zege.

Om 13.44 uur arriveerde de weduwnaar 17-812 bij Riekelt en Jannie Brands. De 812 had de 526 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur en behaalde daarmee een mooie eerste prijs op Sens. De 812 was op de lastige Troyes 13e en nu dus de 1e en met twee prima prijzen op de eerste twee dagfondvluchten hebben we hier te maken met een groot talent. Riekelt en Jannie Brands scoorden acht prijzen op elf duiven en dat is een goed resultaat. Toch waren Riekelt en Jannie Brands niet tevreden want hun eerste en tweede duif hadden ze veel vroeger moeten constateren. Hieruit blijkt dat de lat bij Riekelt en Jannie Brands erg hoog ligt. In ieder geval hebben ze op deze Sens hun eerste zege van dit seizoen binnen en daar feliciteren we Riekelt en Jannie van harte mee.

Piet Bakker scoorde een mooie 17 op 26 en werd met zijn eerstgetekende duif de 17-139 keurig tweede. Stefanus Loosman deed het super met een hele fraaie derde plek. Dubbele Hakvoort zijn 17-944 is ook een topper. De 944 werd op Troyes eerste en nu op Sens vierde. Dubbele was met 7 op 10 trouwens geweldig op dreef. Frank en Harm Kempers hebben met de 17-265 ook een crack. Vorig jaar op Chateauroux eerste, dit jaar op Troyes achtste en nu op Sens zesde. Met 11 op 17 kregen Frank en Harm hun duiven trouwens goed thuis. Tiemen Schinkel en Lub Korf hebben met de jaarling 011 ook een goede duif, tiende op Troyes en zevende op Sens. Tiemen en Lub waren met 11 op 16 en de vijfde, zevende, achtste en negende prijs goed op dreef. Robbie Vahl doet het dit seizoen erg goed en op deze Sens werd het 5 op 8 en hij begint met een prima negende plek. Robbie staat inmiddels tweede Generaal Onaangewezen. Verder maakte Bertram van Zuiden met 10 op 16 ook een goede uitslag.

In de eerste divisie eerste Piet Bakker, tweede Stefanus Loosman en derde Robbie Vahl. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 10 en 15 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort.

Bij de dagfond onaangewezen eerste natuurlijk Dubbele Hakvoort, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Piet Bakker, vierde Stefanus Loosman en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Piet Bakker, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste Dubbele Hakvoort met zijn 17-944, tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812, derde Frank en Harm Kempers met hun 17-265, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-011 en hun 16-865.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Dubbele Hakvoort, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Stefanus Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Bertram van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Stefanus Loosman en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven de eerste vijf voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-652, 17-193, 17-188, 18-650 en hun 16-757.

Volgende week de vierde vlucht van de midfond vanuit Rethel gelegen op 360 kilometer van Urk en op 351 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.