Riekelt Brands wint St.Vincent NIC PV Flevoland Urk 15-06-2013

Riekelt Brands St.Vincent    Foto 08-4208691

Voor de grote klassieker op St Vincent werden 30 duiven ingemand. In sector 4 waren dik 1100 duiven ingemand en het concours werd gewonnen door Paul Romkes uit Urk. Paul van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Riekelt Brands uit Espel (www.brandsdiervoeders.nl) heeft zijn duiven weer geweldig voor elkaar en na de wedvlucht op Limoges werd hij nu weer grandioos winnaar van de klassieker uit St Vincent. Riekelt draaide zijn topduif de NL08-4208691 om tien over tien op een afstand van 1129 kilometer met een snelheid van 76 kilometer per uur. Deze 691 is een geweldenaar, in 2011 al een 9e NPO op Ruffec, vorig jaar duifkampioen in het NIC van Emmeloord, en nu keurig 14e Nat Sector 4 op St Vincent. De vader van deze 691 kweekte Riekelt uit 2 Janssen duiven van Michel Yntema en de moeder komt uit een Gaby Vandenabeele doffer maal een duivin van het Cor de Heijde soort, deze laatste via Meindert en Jan de Boer uit Urk. Riekelt en Janny van harte proficiat.

Piet Bakker uit Urk werd vorig jaar keurig tweede in het NIC kampioenschap en leverde op deze St Vincent ook een prima prestatie. Piet werd tweede (25e Nationaal sector 4), vierde (met zijn super 329, vorig jaar duifkampioen NIC PV Flevoland), vijfde, zesde, achtste en tiende. Piet Molenaar uit Urk had maar 1 duif mee en scoorde een mooie derde plek en 50e Nationaal sector 4. Klaas van Urk uit Urk scoorde een zevende plek en Meindert en Jan de Boer uit Urk werden negende.

Zaterdagavond kreeg Riekelt Brands een boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en een vleespakket. Het andere vleespakket was voor Meindert en Jan de Boer uit Urk. Piet Molenaar kreeg een overheerlijke visschotel van Van Slooten Vis uit Urk. De zalmzijde van www.rodevis.nl was voor Piet Bakker en de rollade ging naar Klaas van Urk. Het was nog lang gezellig bij PV Flevoland na deze zeer geslaagde St Vincent.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.