Riekelt Brands wint Limoges NIC PV Flevoland Urk 01-06-2013

 Winnaar Limoges 2013

Voor de eerste klassieker van 2013 op Limoges werden 125 duiven ingemand, een stijging van 40% ten opzichte van 2012. In sector 4 waren dik 2300 duiven ingemand en het concours werd gewonnen door Oscar Poutsma uit Appelscha. Oscar van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Riekelt Brands uit Espel is natuurlijk een hele bekende voerleverancier (www.brandsdiervoeders.nl), maar ook iemand die de laatste jaren heel goed speelt op zowel de dagfond als de overnachtfond. Riekelt pakte zijn 2-jarige doffer de NL11-4228746 om kwart voor tien op een afstand van 823 kilometer en scoorde daarmee royaal de eerste plek in het NIC. Het was Riekelt zijn eerstgetekende duif en dat is dus een super start voor alle klassementen. De vader van de 746 komt bij Klaas Hoekstra uit Urk vandaan en is een Van Loon x Leeuwerke duif. Over de moeder van de 746 is niet veel bekend behalve dat deze afkomstig is van een inmiddels overleden Zeeuwse liefhebber. Riekelt en Jannie Brands van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Bennie de Vries scoorde meteen een superserie met de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende en negende plek. In het NPO concours betekende dat 30 prijzen op 60 duiven en dat is op deze hele lastige Limoges een bijzonder knappe prestatie. Zijn eerste duif komt uit een inteelt zoon van zijn Polman maal een dochter halfzus Dakhaas. Zijn tweede duif komt uit een zus van de Dakhaas. Bennie heeft een geweldige stam duiven opgebouwd uit zijn Polman, zijn Dakhaas en zijn Geerdinkdoffer en behoorde de laatste jaren tot de topspelers op de middaglossingen in sector 4. Helaas is Bennie vanwege gezondheidsredenen abrupt gestopt met de middaglossingen en worden dit najaar al zijn oude duiven verkocht.

Coen & Joost Brugman uit Rutten deden op deze Limoges prima mee met een achtste plek en een mooie serie van 10 prijzen op 17 duiven. Wicher en Janny Okkes uit Bant werden keurig tiende.

Zondagavond kreeg Riekelt Brands een boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en een vleespakket. Het andere vleespakket was voor Meindert en Jan de Boer uit Urk. Coen & Joost Brugman kregen een overheerlijke visschotel van Van Slooten Vis uit Urk. De zalmzijde van www.rodevis.nl was voor Bennie de Vries en de taart ging naar Wicher en Janny Okkes. Het was nog lang gezellig bij PV Flevoland na deze zeer geslaagde Limoges.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.