Riekelt Brands wint Cahors NIC PV Flevoland Urk 05-07-2013

  Winnaar Limoges 2013

Voor de vlucht op Cahors werden 52 duiven ingemand. Cahors werd gelost met een Noordoostenwind en mooi warm weer. De duiven moesten er hard voor werken. In sector 4 waren 2265 duiven ingemand en het concours werd gewonnen door Cees de Boer uit Stavoren. Cees van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Riekelt Brands uit Espel (www.brandsdiervoeders.nl) lukte het om op 14.37 uur zijn tweede getekende de 11-746 te constateren. Deze kanjer vloog 916 meter per minuut op een afstand van 1000 kilometer. De 746 scoorde hiermee een fantastische 8e Nationaal Sector 4 en een 4e NPO afdeling 11. Deze crack was dit jaar ook al winnaar van Limoges in het NIC en pakte toen de 33e Nationaal op 2330 duiven. De vader van de 746 komt bij Klaas Hoekstra uit Urk vandaan en is een Van Loon x Leeuwerke duif. Over de moeder van de 746 is niet veel bekend behalve dat deze afkomstig is van een inmiddels overleden Zeeuwse liefhebber. Hiermee was de koek nog niet op, want 20 minuten later draaide Riekelt de 11-776 en met deze duif wint hij de 9e NPO. Verder pakte Riekelt ook de vierde plek in het NIC en had drie prijzen op vijf duiven mee. Twee duiven op teletekst, het zoveelste hoogtepunt in zijn zeer sterke seizoen 2013. Riekelt en Jannie Brands van harte proficiat met deze mooie overwinning.

De gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk scoorden de derde, zevende en tiende plek en hadden 100% prijs met vier duiven mee. 100% prijs op zo’n zware Cahors is een prestatie om trots op te zijn. Klaas van Urk uit Urk werd vijf en acht en leverde een mooie prestatie met vier van zijn zes duiven in de prijzen. Wicher en Janny Okkes uit Bant werden zes en negen.

Zaterdagavond kreeg Riekelt Brands een boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en een vleespakket. Het andere vleespakket was voor Piet Bakker uit Urk. Klaas van Urk uit Urk kreeg een overheerlijke visschotel van Van Slooten Vis uit Urk. De zalmzijde van www.rodevis.nl was voor Meindert en Jan de Boer uit Urk. Het was nog lang gezellig bij PV Flevoland na deze zeer geslaagde Cahors.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.