Riekelt Brands wint Bergerac NIC PV Flevoland Urk 03-08-2013

Foto R.Brands Bergerac   Duif winnaar Bergerac

Na een dag uitstel werd Bergerac op zaterdagmiddag gelost om 14 uur met een variabele wind voornamelijk uit zuidelijke richtingen. Cees de Boer uit Stavoren werd glorieus winnaar in sector 4. Cees van harte proficiat.

In Espel viel om kwart voor twaalf de twee jarige doffer de 4228776 bij Riekelt Brands. De 776 legde de 953 kilometer af met een snelheid van 67,5 kilometer per uur. Riekelt scoorde daarmee de eerste prijs in het NIC en zijn vierde overwinning op vijf middaglossingen, een superjaar. De 776 was trouwens dit jaar ook al vroeg van Cahors en scoorde daar een negende NPO. De vader van de 776 komt uit een goede Janssenduif van Michel Yntema en een overnachtduivin van sportvriend Hein Bakker. De moeder van de 776 komt van Werink-Ekkelenkamp met in de stamboom Nico Volkens, Jaap Mazee, Klaas Woord, Bollebakker, Vredeveld, Theelen. Riekelt Brands speelde 12 duiven op Bergerac en won de eerste, tweede, vierde, zevende en tiende plek. Riekelt stond na St Vincent en Cahors eerste Marathon Noord en scoorde op deze Bergerac met zijn 776 voldoende punten om deze competitie makkelijk te winnen. Echter een functionaris in zijn vereniging had zaterdagavond abusievelijk de vlucht Bergerac in Riekelt zijn ECS al afgeslagen. Ondanks meerdere pogingen vanuit bestuur Friesland’96, het NIC, de dealer Atis Benzing om aan te tonen dat alles waarheidsgetrouw is en de duiven daadwerkelijk geconstateerd zijn na het afslaan, was het Bestuur en Bureau NPO met de NPO regels in de hand zeer duidelijk: Riekelt zijn duiven worden verwijderd uit de nationale uitslag. Regels zouden toch als doel moeten hebben de duivenmelker te beschermen tegen fouten van derden! Geen dik en dik verdiend Marathon Noord kampioenschap. Hopelijk brengt de juridische procedure Riekelt Brands alsnog gerechtigheid.

Klaas van Urk uit Urk scoorde de derde en achtste plek. De gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk werden vijfde, zesde en negende. Het NIC van PV Flevoland kan terugzien op een heel mooi seizoen en in september zullen tijdens een gezellige BBQ de kampioenen gehuldigd worden.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.