Rein Ras en Jan Post winnen attractievlucht vanuit Deurne

Vrij laat besloot de afdeling een trainingsvlucht in te lassen naast de dagfondvlucht vanuit Souppes sur Loing. Het zou een trainingsvlucht op Tilburg worden. Bij PV Flevoland werd meteen gekeken of we er een attractievlucht van zouden kunnen maken. Gerrit Wakker nam het initiatief en regelde een mooi prijzenpakket. In totaal werden 248 duiven voor dit attractieconcours gezet door alle drie Urker verenigingen. Vrijdag werd al bekend dat Tilburg zou wijzigen in Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 07.45 uur gelost met een matige oostenwind.

Om 09.42 uur was het de 14-926 van Rein Ras en Jan Post die als eerste arriveerde. De 926 vloog 69 kilometer per uur en daar kwam geen duif meer bij in de buurt. Rein en Jan pakten daarnaast nog de zesde prijs met hun tweede prijsduif. Rein en Jan van harte proficiat met deze mooie zege.

Oscar Martens is een hele bijzondere liefhebber, altijd opgewekt en vooral met de taartvluchten en attractievluchten speelt Oscar zijn duiven mee. Ook nu weer, al weken niet meegedaan en nu een attractievlucht, natuurlijk doet Oscar 20 duiven mee en ja wel hoor, opnieuw bingo met nu een prima tweede plek. Gerrit Wakker werd keurig derde. Bert Hakvoort deed het prima met de kopprijzen vier en tien. Natuurlijk was Bert extra gemotiveerd toen hij hoorde dat ook zijn broer Maarten mee zou doen. Maarten Hakvoort met zoon Cornelis deden het ook prima met 7 prijzen op 11 duiven en een mooie vijfde plek. Fokke Gnodde was ook goed voor een kopprijs en Fokke won de zevende plek. Jan Post en dochter Mariska deden het uitstekend met het hoogste prijspercentage met 6 prijzen op 7 duiven en zij begonnen met een nette achtste plek. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort waren goed voor 7 prijzen op 9 duiven en zij begonnen met een mooie negende plek.

Mooie series waren er verder voor Johannes Nentjes en Klaas Post met 5 prijzen op 8 duiven, Frank, Gerwin en Harm Kempers met 6 prijzen op 9 duiven, Arie Romkes met 4 prijzen op 7 duiven, Combinatie van Veen met 5 prijzen op 7 duiven en Riekelt de Vries met 2 prijzen op 3 duiven.

De attractieprijzen waren voor:

Prijs 1 Rein Ras en Jan Post een zalmzijde

Prijs 5 Maarten en Cornelis Hakvoort een paardenworst

Prijs 13 Maarten en Cornelis Hakvoort een zak voer

Prijs 24 Frank, Gerwin en Harm Kempers een appeltaart

Prijs 38 Gerrit Wakker een zalm bak 500 gram

Prijs 40 Johannes Nentjes en Klaas Post P40/Appeltaart

Prijs 42 Brands de Boer P40/Appeltaart

Prijs 47 Wicher en Janny Okkes een paardenworst

Prijs 58 Wicher en Janny Okkes een zak voer

Prijs 63 Wicher en Janny Okkes een paardenworst

Prijs 76 Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort een zalm bak 500 gram

Laatste liefhebber Jef Custers een zak voer.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde attractievlucht tussen de drie Urker verenigingen en een mooie prijsuitreiking zaterdagavond bij PV Flevoland. Organisator Gerrit Wakker bedankt voor het mooie prijzenpakket en natuurlijk ook dank voor Harm Kempers die op een vlotte wijze een keurige uitslag regelde.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.