Vluchtverslagen Programma

 • Johannes Schinkel klasse op M21 Arlon
  288 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde midfondvlucht  van het seizoen 2024. De vlucht zou plaatsvinden  vanuit Arlon,  was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. We hebben dit jaar met heel veel regen te maken en dat heeft ook zijn invloed op de duivenvluchten. Ook afgelopen zaterdag konden de duiven pas om 12.45 uur gelost worden en dat onder lastige omstandigheden met buien onderweg.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Comb Wakker uit Urk. Gerrit en zoon van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Johannes Schinkel , hij deed dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 10e  plaats zijn deel . De eerst volgende liefhebbers zijn Comb. Schinkel-Korf op de plaatsen 2 en 9, Dubbele Hakvoort op de plaatsen 3-6 en 8, Klaas van den Berg op plaats 4 en 7, Maarten Wijnand op plaats 5. In de eerste divisie is de eerste en derde plaats voor Klaas van den Berg, de tweede plaats voor Maarten Wijnand. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 81,25%, op plaats 2 Maarten Wijnand met 76.19% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuiden met 65,96%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor de Schinkel-Korf met de 9e en 35e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Bakker Zaterdag 1 juni kan er ingekorfd worden  op donderdag voor de eerste dagfondvucht vanuit Brienne, 332 km in een rechte lijn naar Urk en op vrijdag voor de vierde vitessevlucht vanuit Bierges, 226 km in een rechte lijn naar Urk.  Iedereen veel succes.
 • Schinkel-Korf levert top prestatie op M20 Rekkem
  375 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde vitessevlucht  van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Rekkem wat 269 km voor de duiven is om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats (tevens tweede in de gehele afdeling tegen 17.928 duiven) naar Tiemen Schinkel en Lub Kor uit Urk. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning uiteraard ook voor Schinkel-Korf , zij deden dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 3e , 5e , 6e  en 7e plaats hun deel . De eerst volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel met plaats 2, Bertram en Joas van Zuiden met de plaatsen 4, 8 en 9, Maarten Wijnand met plaats 10 In de eerste divisie is de eerste plaats voor Maarten Wijnand, op plaats 2 Familie Zeeman en op plaats 3 Klaas van den Berg De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 86,67%, op plaats 2 Johannes Schinkel met 68,75% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuiden met 64,58% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 22e en 70e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Bakker Zaterdag 25 mei kan er ingekorfd worden  op vrijdag  voor de derde midfondvucht vanuit Arlon, 332 km in een rechte lijn naar Urk.  Iedereen veel succes.
 • Johannes Schinkel super op M19 Duffel
  375 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste midfondvlucht  van het seizoen 2023. De vlucht zou plaatsvinden  vanuit Momignies,  was 308 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Echter 1 van de vrachtwagens die de duivenvervoerder kreeg pech, hierdoor konden niet alle vrachtwagens de geplande losplaats bereiken. Om deze reden werd besloten om te lossen in Duffel, wat 190 km voor de duiven is om naar Urk te vliegen. De omstandigheden leken ogenschijnlijk heel gunstig, alleen was er in de lucht heel wat aan de hand m.b.t . storingen in de atmosfeer door het Noorderlicht. Ondanks dit kwamen de duiven goed naar huis.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Dirk Huizinga uit Bant. Dirk van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Johannes Schinkel , hij deed dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 3e , 6e , 10e  plaats zijn deel . De eerst volgende liefhebbers zijn Dubbele Hakvoort op plaats 2 en 4, Comb. Schinkel-Korf op plaats 5-7-8 en 9. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Maarten Wijnand, op plaats twee en drie Gebr. de Boer De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 93.33%, op plaats 2 Johannes Schinkel met 88.24% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuiden met 64,58%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor de Schinkel-Korf met de 23e en 55e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Maarten Wijnand Zaterdag 18 mei kan er ingekorfd worden  op vrijdag  voor de tweede midfondvucht vanuit Momignies, 308 km in een rechte lijn naar Urk. We hopen dat het deze keer lukt om de lossingplaats te bereiken zonder technische problemen.  Iedereen veel succes.
 • Schinkel-Korf geweldig op V18 Duffel
  372 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde vitessevlucht  van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Duffel, wat 190 km voor de duiven is om naar Urk te vliegen. De omstandigheden waren goed genoeg voor een vroege lossing.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Gebr. de Vries uit Urk. Gebr. de Vries van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Schinkel-Korf , zij deden dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 3e , 7e , 8e  plaats zijn deel . De eerst volgende liefhebbers zijn Erik Korteweg op plaats 4, Johannes Schinkel op plaats 2, 5 en 6, Dubbele Hakvoort op plaats 9 en Maarten Wijnand op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste en derde plaats voor Erik Korteweg, tweede plaats Maarten Wijnand De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 93.55%, op plaats 2 Johannes Schinkel met 82.35% en op plaats 3 Klaas van den Berg met 80%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Wouter Kroon met de 12e en 24e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Bertram en Joas van Zuiden Zaterdag 11 mei kan er ingekorfd worden  op vrijdag  voor de eerste midfondvucht vanuit Momignies, 308 km in een rechte lijn naar Urk.  Iedereen veel succes.
 • Klaas van den Berg de winnaar op V17 Luyksgestel
  365 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede vitessevlucht  van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Luyksgestel, wat 155 km voor de duiven is om naar Urk te vliegen. Het duurde even voordat het weer goed genoeg was om te lossen, maar om 11.00 uur lukte dit goed.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Jan Bos uit Ens. Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Klaas van den Berg , Hij deed dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 5e , 7e  plaats zijn deel . De eerst volgende liefhebbers zijn Maarten Wijnand op plaats 2 en 6, Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3 en 8, Schinkel-Korf op plaats 4 en 10, Piet Bakker op plaats 9 In de eerste divisie is de eerste en derde plaats voor Klaas van den Berg, tweede plaats is voor Maarten Wijnand, De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 72.22%, op plaats 2 Bertram en Joas van Zuiden met 67.35% en op plaats 3 Pieter Woord met 66.67%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Piet Bakker met de 14e en 73e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg Zaterdag 4 mei kan er ingekorfd worden  op vrijdag  voor de tweede vitessevucht vanuit Duffel, 190 km in een rechte lijn naar Urk.  Iedereen veel succes.
 • Sarwin Bos winnaar op zijn eerste vlucht op V16 Boxmeer
  340 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste vitessevlucht  van het seizoen 2024. De vlucht vanuit Boxmeer, wat 113 km voor de duiven is om naar Urk te vliegen. Het duurde even voordat het weer goed genoeg was om te lossen, maar om 12.45 uur lukte dit goed.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar, de sympathieke voorzitter van de vereniging in Emmeloord, Nick van Adrichem uit Emmeloord. Nick van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Sarwin Bos , hij deed voor de allereerste keer mee met een wedvlucht en gelijk eerste, grote klasse . De eerst volgende liefhebbers zijn Maarten Wijnand op plaats 2 en 5, Johannes Schinkel op plaats 3, Klaas van den Berg op plaats 4, Schinkel-Korf op plaats 6-7 en 9, Erik Korteweg op plaats 8 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Sarwin Bos, tweede plaats is voor Maarten Wijnand, derde plaats voor Klaas van den Berg. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 86,67%, op plaats 2 Maarten Wijnand met 81.08% en op plaats 3 Klaas van den Berg 60% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 163e en 168e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Schinkel-Korf Zaterdag 27 april kan er ingekorfd worden  op vrijdag  voor de tweede vitessevucht vanuit Luyksgestel, 155 km in een rechte lijn naar Urk.  Iedereen veel succes.
 • Johannes Schinkel grandioos winnaar van N36 Heusden-Zolder
  187 duiven werden er vrijdag door 7 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de laatste natoer vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Adriaan Doornewaard uit Ens. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Johannes Schinkel , hij deed dit op geweldige wijze,met slechts duiven mee. En daarmee sloot hij het laatste weekend af met twee overwinningen. De eerst volgende liefhebbers zijn Familie Zeeman met de plaatsen 2-3-5-6-7, Bart Vos met de plaatsen 4-8-9-10. In de eerste divisie was het podium voor Bart Vos. De beste hokprestatie is voor de familie Zeeman met 70%, op plaats 2 Frank Kemper met 60,87% en op plaats 3 Bart Vos met 53,57%. De jackpot voor is voor de Familie Zeeman op de plaatsen 3 en 5.  De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor de Familie Zeeman. Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald. Iedereen is welkom op de trainingsvluchten, dinsdag inkorving voor Lennik en de vrijdagavond inkorvingen voor Menen en Klarenbeek, vanaf zaterdag 23 september beginnen de wedstrijden.  
 • Johannes Schinkel super op F36 Arlon
  122 duiven werden er donderdag door 7 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de laatste jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Arlon,  was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Onder bijzondere zomerse omstandigheden in september hadden de jonge duiven het best zwaar om de thuis hokken te bereiken. Gelukkig hebben ze inmiddels genoeg ervaring opgedaan om weer thuis te komen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Johannes Schinkel , hij deed dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 3e , 5e , 7e zijn deel  en daarmee sloot hij een super jonge duivenseizoen af met maar liefst 6 overwinningen op 8 vluchten. En daarmee sloot hij het laatste weekend af met twee overwinningen. De eerst volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2, Wouter Kroon op de plaatsen 4 en 8, Schinkel-Korf op plaats 6, Frank Kempers op plaats 9 en Erik Korteweg op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Wouter Kroon, de derde plaats voor Frank Kempers. De beste hokprestatie is voor Wouter Kroon met 71,43%, op plaats 2 Johannes Schinkel met 66,67% en op plaats 3 Frank Kempers met 60%. De jackpot voor is voor het eerst niet gevallen omdat geen van de deelnemers, aan deze jackpot, aan 2 getekende in de prijzen.  De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Wouter Kroon. Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald. Iedereen is welkom op de trainingsvluchten, dinsdag inkorving voor Lennik en de vrijdagavond inkorvingen voor Menen en Klarenbeek, vanaf zaterdag 23 september beginnen de wedstrijden.    
 • Bart Vos klasse apart op N35 Heusden-Zolder
  236 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 181 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Adriaan Doornewaard uit Ens. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Bart Vos, hij deed dit op een overweldigende wijze want naast de 1e plaats waren ook de plaatsen 2-5-7 en 9 zijn deel. Bart van harte gefeliciteerd. De volgende liefhebbers zijn Familie Zeeman met de plaatsen 3-8 en 10 en Johannes Schinkel op de 4e plaats. In de eerste divisie het hele podium voor Bart Vos. De beste hokprestatie is voor Wouter Kroon met 100%, Johannes Schinkel op plaats 2 met 80% en Familie Zeeman met 66,67%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Frank Kempers met de 40e en 74e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Wouter Kroon. Zaterdag 9 september worden de  twee laatste vluchten van het seizoen vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de negende Jonge duivenvlucht vanuit Chalon en Champagne, 413 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde natoervlucht vanuit Marche, 261 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes. Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald.
 • Schinkel-Korf super op F35 Heusden-Zolder
  151 duiven werden er vrijdag door 8 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 181 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar combinatie Wakker uit Urk. Combinatie Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, ze zetten een geweldige serie neer met de 1e , 5e, 6e en 8e plaats, Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie. De volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel op de plaatsen 2-4 en 7, Wouter Kroon op de plaatsen 3 en 10, Frank Kempers op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste en derde plaats voor Wouter Kroon, de tweede plaats voor Frank Kempers. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 72,22%, op plaats 2 Frank Kempers met 66,67% en op plaats 3 Klaas van den Berg met 60% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Erik Korteweg met de 17e en 22e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Erik Korteweg. Zaterdag 9 september worden de  twee laatste vluchten van het seizoen vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de negende Jonge duivenvlucht vanuit Chalon en Champagne, 413 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde natoervlucht vanuit Marche, 261 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes. Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald.    
 • Familie Zeeman een klasse apart op N34 Weert
  262 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natoervlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Weert, was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Familie Zeeman uit Swifterbant. Piet van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was hierdoor uiteraard ook Pieter Zeeman de geweldige winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 2e en 3e plaats, van harte gefeliciteerd Piet. De eerste volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel met plaats 4, Bart Vos met de plaatsen 5-6-8-9 en 10 en Frank Kempers met plaats 7. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Bart Vos, Frank Kempers op plaats 3 De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 100%, Wouter Kroon met 83,33% en Piet Bakker met 80% op plaats 3 De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bart Vos met de 9e en 10e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Bart Vos. In het tussenklassement van de natoer staat Bart Vos op plaats 1, Johannes Schinkel op plaats 2 en Piet Bakker op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Johannes Schinkel op plaats 1, Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3. De beste duif in het tussenklassement is van Wouter Kroon. In het tussenklassement van de eerste divisie staat Bart Vos op plaats 1, Piet Bakker op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Wouter Kroon op plaats 1, Bart Vos op plaats 2 en Van den Berg Pigeons op plaats 3. De beste duif op de natoer in het tussenklassement van de eerst divisie is van Wouter Kroon. Zaterdag 2 september worden twee vluchten vervlogen, beide vluchten worden op vrijdag ingekorfd, het gaat om de zevende jonge duivenvlucht en de vierde natoervlucht, beide uit Heusden-Zolder, 182km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Johan Schinkel toont zich de specialist met de jonge duiven op F34 Rethel
  198 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natoervlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Rethel, was 360 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was Johannes Schinkel voor de vijfde keer op zes vluchten de winnaar, hij gaf zijn grandioze overwinning nog meer glans door ook de 4-5-6 en 7e plaats op te eisen. Johannes van harte gefeliciteerd. De volgende liefhebbers zijn Schinkel-Korf met de plaatsen 2 en 3, Erik Korteweg 8, Klaas van den Berg op plaats 9 en Familie Zeeman op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Erik Korteweg, de tweede en derde plaats voor Klaas van den Berg De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 79,17%, Johannes Schinkel op plaats 2 met 68,42% en Klaas van den Berg op plaats 3 met 64,71%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 47e en 91e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg. In het tussen klassement voor de jonge duiven staat Johannes Schinkel op plaats 1, Schinkel-Korf op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Schinkel Korf op plaats 1, Frank Kempers op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. De beste duif in het tussenklassement is van Schinkel-Korf. In de eerste divisie staat Frank Kempers op plaats 1, Erik Korteweg op plaats 2 en Klaas van den Berg op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Frank Kempers op plaats 1, Gebr. De Boer op plaats 2 en Piet Bakker op plaats 3. De beste duif in het klassement van de eerste divisie is van Erik Korteweg. In het generale tussenklassement staat Schinkel-Korf op plaats 1, Johannes Schinkel op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Schinkel-Korf op plaats 1, Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2 en Johannes Schinkel op plaats 3. De beste duif in het tussenklassement is van Schinkel-Korf. In het generale tussenklassement van de eerste divisie staat Dubbele Hakvoort op plaats 1, Klaas van den Berg op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3. Met de aangewezen duiven staat Dubbele Hakvoort op plaats 1, Wouter Kroon op plaats 2 en Klaas van den Berg op plaats 3. De beste duif in het tussenklassement van de eerste divisie is van Dubbele Hakvoort Zaterdag 2 september worden twee vluchten vervlogen, beide vluchten worden op vrijdag ingekorfd, het gaat om de zevende jonge duivenvlucht en de vierde natoervlucht, beide uit Heusden-Zolder, 182km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Bart Vos haalt uit op N33 Boxmeer
  306 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede natoervlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Boxmeer,  was 113 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Bart Vos uit Nagele. Bart van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was hierdoor uiteraard ook Bart Vos de geweldige winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 2e, , 8e en 9e plaats, van harte gefeliciteerd Bart. De eerste volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3, Johannes Schinkel op plaats 4, Wouter Kroon op plaats 5, Dubbele Hakvoort op plaats 6, Gebr. de Boer op plaats 7 en Piet Bakker op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Bart Vos, Wouter Kroon op plaats 2. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 100%,  Piet Bakker op plaats 2 met 81,82%, Wouter Kroon met 72,73% op plaats 3. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor de Familie Zeeman met de 16e en 31e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Bakker Zaterdag 26 augustus worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde Jonge duivenvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de derde natoervlucht vanuit Weert, 158 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.  
 • Schinkel-Korf ouderwets goed op F33 Tienen
  222 duiven werden er donderdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zesde jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Tienen,  was 210 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De beleidsmakers in de Nederlandse duivensport worden steeds zenuwachtiger van de overdreven dierenlobby vanuit Brussel en Den Haag. Hierdoor nemen ze allerlei onverwachte en soms ondoordachte beslissingen om maatregelen te nemen i.v.m. de warmte. Vluchten worden ingekort en in dit geval zelfs op vrijdag vervlogen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk, tevens de 2e duif in de afdeling tegen 8.634 duiven. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was Tiemen Schinkel en Lub Korf, ze zetten een geweldige serie neer met de 1e , 3e, 5e, 6e en 7e plaats, Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie. De volgende liefhebbers zijn Wouter Kroon op plaats 2, Johannes Schinkel op de plaatsen 4, 8 en 10, Erik Korteweg op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Wouter Kroon, de tweede en derde plaats voor Erik Korteweg. De beste hokprestatie is voor de Gebroeders de Boer met 85%, op plaats twee Schinkel-Korf met 62,5% en op plaats 3 Frank Kempers met 60% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Erik Korteweg met de 9e en 11e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg. Zaterdag 26 augustus worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde Jonge duivenvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de derde natoervlucht vanuit Weert, 158 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Johannes Schinkel grandioze winnaar J32 Marche
  271 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Marche,  was 271 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Bij PV Flevoland was Johannes voor de vierde keer op vijf jonge duivenvluchten  de winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 4e plaats, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerst volgendeliefhebbers zijn Erik Korteweg op plaats 2, Comb. Schinkel-Korf op de plaatsen 3 en8, Wouter Kroon op plaats 5, Bertram en Joas van Zuiden op de plaatsen 7 en 9, Frank Kempers op plaats 10. In de eerste divisie is Erik Korteweg de eerste, Wouter Kroon de tweede en Frank kempers de derde. De beste hokprestatie is voor Frank Kempers met 80%, Gebr. de Boer met 72.9% op plaats 2 en Schinkel-Korf met 64% op plaats 3 De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Frank Kempers met de 23e en 84e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Bakker
 • Van den Berg Pigeons winnaar van N32 Duiven
  274 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste natoervlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Duiven,  was 81 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winnaar Van den Berg Pigeons. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 3e plaats, van harte gefeliciteerd Louw. De eerste volgende liefhebbers zijn Bart Vos met plaats 2, Wouter Kroon met plaats 4, Siebrand Stavasius met de plaatsen 5,7 en 10, Sarwin Bos op plaats 6, Piet Bakker op plaats 8 en Johannes Schinkel op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste en derde plaats voor Van den Berg Pigeons, Bart Vos op plaats 2. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 80%, op plaats 2 Piet Bakker met 72,22% en Bertram en Joas Van Zuiden op plaats 3 met 64,71% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 12e en 70e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Sarwin Bos
 • Johannes Schinkel voor de derde keer winnaar van een Jonge duivenvlucht op J31 Heusden Zolder
  189 duiven werden er vrijdag door 8 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde jonge duiven vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste  plaats naar Comb. Wakker uit Urk. Comb. Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was Johannes voor de derde keer op vier jonge duivenvluchten  de winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 7e plaats, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers zijn Klaas van den Berg op de plaatsen 2 en 5, Schinkel-Korf op de plaatsen 3, 4, 6, 8 en 10, Erik Korteweg op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Klaas van den Berg, Erik Korteweg op plaats 3. De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf 68%, Frank Kempers op plaats 2 met 66,67% en plaats 3 voor Johannes Schinkel met 52%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 3e en 75e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg. In de tussenstand van de jonge duiven staat Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 1, Johannes Schinkel op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. In het aangewezen kampioenschap staat Frank Kempers op plaats 1, Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. Dinsdag 8 augustus staat er een oefenwedstrijd voor de navluchten op het programma, deze duiven worden maandag ingekorfd. De oefenwedstrijd is vanuit Klarenbeek. Zaterdag 12 augustus worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde jonge duivenvlucht vanuit Marche, 271 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste navlucht vanuit Duiven, 82 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.    
 • Johannes Schinkel sterk op J30 Weert
  341 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde jonge duiven vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Weert,  was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste  plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was Johannes voor de tweede keer op drie jonge duivenvluchten  de winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 4e plaats, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers zijn Schinkel-Korf met de plaatsen 2, 6, 7 en 8, Dubbele Hakvoort op plaats 3 en 10, Erik Korteweg op plaats 5 en Wouter Kroon op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Erik Korteweg, Wouter Kroon op plaats 2 en Klaas van den Berg op plaats 3. De beste hokprestatie is voor Wouter Kroon met 68%, op plaats 2 Schinkel-Korf met 60,61% en Gebr. de Boer op plaats 3 met 57,5%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Wouter Kroon met de 41e en 107e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Familie Zeeman
 • Kroon op goed dagfondseizoen voor Klaas van den Berg E29 Issoudun
  104 duiven werden er donderdag door 7 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor laatste dagfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Issoudun,  was 686 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Comb. Snoek-De Vries. Fokke en Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Klaas van den Berg,  hij deed dit op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de  5e  plaats voor hem.  Een geweldige prestatie van deze liefhebber, van harte gefeliciteerd Klaas. De eerste volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel met de plaatsen 2, 4, 6 en 9, Bertram en Joas van Zuiden met de plaatsen 3, 7 en 10, Familie Zeeman met plaats 8. In de eerste divisie is het gehele podium voor Klaas van den Berg De beste hokprestatie is voor Klaas van den Berg met 100% met 6 duiven mee, op plaats 2 Schinkel-Korf 70% en op plaats 3 Johannes Schinkel 68,75%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Klaas van den Berg met de 1e en 50e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Familie Zeeman In de eindstand op de dagfond is Klaas van den Berg kampioen geworden, gevolgd door Johannes Schinkel op plaats 2 en Bertram en Joas van Zuiden op plaats 3. In het aangewezen kampioenschap is Klaas van den Berg kampioen, gevolgd door Johannes Schinkel op plaats 2 en Schinkel-Korf op plaats 3. De beste duif op de dagfond is voor Johannes Schinkel In de eerste divisie gaat de winst naar Klaas van den Berg, dit geldt ook voor het aangewezen kampioenschap. De beste midfond duif in de eerste divisie is voor Klaas van den Berg.
 • Erik Korteweg de topper op J29 Boxmeer
  418 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede jonge duiven vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Boxmeer,  was 114 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste  plaats naar Erik Korteweg uit Urk. Erik van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was Erik Korteweg uiteraard ook de winnaar. een geweldige prestatie van deze liefhebber want hij pakte ook de 4e plaats, van harte gefeliciteerd Erik. De eerste volgende liefhebbers zijn Dirk Vahl op de plaatsen 2 en 3, Schinkel-Korf op plaats 5 en 8, Wouter Kroon op plaats 6, Dubbele Hakvoort op plaats 7, Gebr. de Boer op plaats 9 en Johannes Schinkel op plaats 10 In de eerste divisie is de eerste plaats voor Erik Korteweg en op de plaatsen 2 en 3 Dirk Vahl. De beste hokprestatie is voor Piet Bakker met 75,56%, Frank Kempers op plaats 2 met 71,4% en op plaats 3 Gebr. de Boer met 68,29%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Frank Kempers met de 71e en 90e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg.
 • Wouter Kroon steelt de show op M28 Dizy le Gros
  121 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor laatste midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Dizy le Gros,  was 356 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste twee plaatsen naar Jan Bos uit Ens. Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Wouter Kroon,  hij deed dit op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de  2e  plaats voor hem.  Een geweldige prestatie van deze jonge liefhebber, van harte gefeliciteerd Wouter. De eerste volgende liefhebbers zijn Familie Zeeman met de plaatsen 3, 4, 8 en 10, Schinkel-Korf met plaats 5, Bertam en Joas van Zuiden met plaats 6 en Dubbele Hakvoort met de plaatsen 7 en 9. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Wouter Kroon, Dubbele Hakvoort op plaats 3. De beste hokprestatie werd gedeeld door Schinkel-Korf en Johannes Schinkel met 90%, op plaas 3 Dubbele Hakvoort met 72,9%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Wouter Kroon met de 2e en 30e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Siebrand Stavasius. In de eindstand op de midfond is Johannes Schinkel bovenaan geëindigd, gevolgd door Schinkel-Korf en Dubbele Hakvoort, aangewezen is Wouter Kroon bovenaan geëindigd, gevolgd door Dubbele Hakvoort en Johannes Schinkel. De beste midfond duif van 2023 is voor Johannes Schinkel. In de eerste divisie gaat de winst naar Wouter Kroon, dit geldt ook voor het aangewezen kampioenschap. De beste midfond duif in de eerste divisie is voor Dubbele Hakvoort.
 • Johannes Schinkel wint de eerste jonge duivenvlucht vanuit J28 Duiven
  347 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste jonge duiven vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Duiven,  was 82 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  Voor de liefhebbers altijd weer een spannend begin om met deze onervaren duiven te starten. In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste  plaats naar Comb. Snoek-De Vries uit Tollebeek. Fokke en Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Johannes Schinkel. een geweldige prestatie van deze liefhebber die het hele jaar al hele hoge prijspercentages maakt, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers zijn Dubbele Hakvoort met de plaatsen 2, 3 en 4 en Schinkel-Korf met de plaatsen 5 t.m. 10. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Dirk Vahl en op de plaatsen 2 en 3 de Gebroeders de Boer De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 95,1%, op plaats 2 Gebr. de Boer met 78,5% en op plaats 3 Dirk Vahl met 68,4%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Dirk Vahl met de 13e en 28e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Bertram en Joas van Zuiden
 • Comb. Schinkel-Korf geweldig op E27 Gray
  68 duiven werden er vrijdag door 6 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde eendaagse fondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Gray,  was 582 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Tiemen Schinkel en Lub Korf uit Urk. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning uiteraard ook voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, deze prestatie was ook goed voor de 2e plaats in de gehele afdeling tegen 2.676 duiven en 4e van het gehele Noorden tegen 4.753 duiven. Naast de eerste was ook de  3e plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. De eerste volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel op de plaatsen 2, 6, 7 en 10. Bertram en Joas van Zuiden op de plaatsen 4 en 5, Klaas van den Berg op plaats 8. In de eerste divisie is het totale podium voor Klaas van den Berg. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 80%, op de tweede plaats Klaas van den Berg  met 55,56% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuden met 46,67% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 1e en 3e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Bertram en Joas van Zuiden. Zaterdag 15 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, 356 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste wedstrijd voor jonge duiven, die dit jaar zijn geboren, vanuit Boxmeer, 114 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Comb. Schinkel-Korf de beste op V27 Heusden-Zolder
  124 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de laatste vitessevlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Hendrik Brands jr. Hendrik van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Naast de eerste was ook de  6e,    , 7e en 10e plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. De eerste volgende liefhebbers zijn Bart Vos op plaats 2, Fam. Zeeman op plaats 3, 8 en 9 , Dubbele Hakvoort op plaats 4 en 5. In de eerste divisie op plaats 1 Bart Vos, Dubbele Hakvoor op plaats 2 en 3. Bij de jeugidige op plaats 1 Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 80%, op de tweede plaats Schinkel-Korf  met 76,92% en op plaats 3 Familie Zeeman met 63,64%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Dubbele Hakvoort met de 5e en 46e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Wouter Kroon. De combinatie Schinkel-Korf is in 2023 de kampioen op de vitesse vluchten, op plaats 2 Robbie Vahl en op plaats 3 Bart Vos, in het aangewezen kampioenschap vinden we Robbie Vahl op plaats 1, Schinkel-Korf op 2 en Dubbele Hakvoort op 3. De beste duif op de vitesse is van de combinatie Schinkel-Korf. Zij  hadden overigens de 5 beste duiven op de vitesse van de vereniging. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Zaterdag 15 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, 356 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste wedstrijd voor jonge duiven, die dit jaar zijn geboren, vanuit Boxmeer, 114 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Dirk Vahl super op M26 Chalon en Champagne
  165 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Chalon en Champagne,  was 422 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste twee plaatsen naar Adriaan Doornewaard uit Ens. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Dirk Vahl, hij deed dit op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de  4e  plaats voor hem.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Dirk. De eerste volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas Van Zuiden met de plaatsen 2, 3 en 6, Dubbele Hakvoort op plaats 5, Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 7 en 8, Wouter Kroon op plaats 9 en Johannes Schinkel op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Dirk Vahl, Dubbele Hakvoort op plaats 3. De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 81,25%, op de tweede plaats Klaas van de Berg  met 77,78% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuiden met 70%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 41e en 46e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Siebrand Stavasius. In de tussenstand op de midfond staat Dubbele Hakvoort bovenaan, gevolgd door Wouter Kroon en Schinkel-Korf, aangewezen staat Johannes Schinkel bovenaan, gevolgd door Schinkel-Korf en Dubbele Hakvoort. Deze vlucht verliep heel teleurstellend voor Robbie Vahl. Hij heeft ondanks het fantastische seizoen na deze teleurstelling besloten per direct te stoppen met de duivensport en heeft zijn duiven direct van de hand gedaan. Wij hopen Robbie en Jolanda op een gegeven moment weer terug te zien in de duivensport en wensen ze voor nu veel plezier met de activiteiten die ze samen gaan ontplooien. Zaterdag 15 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, 356 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste wedstrijd voor jonge duiven, die dit jaar zijn geboren, vanuit Boxmeer, 114 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.  
 • Johannes super op een zware vlucht vanuit E25 Saulieu
  106 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde Eendaagse fondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Saulieu,  was 606 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De duiven moesten door de hoge temperaturen thuis komen. Op dit soort vluchten worden ervaren duiven ingekorfd en deze weten met deze omstandigheden om te gaan.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Gebr. de Vries uit Urk. Gebr. de Vries van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winnaar Johannes Schinkel. Deze overwinning komt niet uit de lucht vallen, week in week haalt hij hoge prijspercentages en dan zit een vluchtoverwinning er aan te komen. Naast plaats 1, was ook de 8e en 9e plaats zijn deel. Johannes van harte gefeliciteerd. De opvolgende liefhebbers zijn Bertam en Joas van Zuiden op de plaatsen 2, 6 en 10, Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 3 en 4, Klaas van de Berg op de plaatsen 5 en 7. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 3 Frank Kempers. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 90%, op de tweede plaats Piet Bakker met 66,67% en op plaats 3 B&J. van Zuiden met 63,33%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Klaas van de Berg met de 5e en 7e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor B&J. van Zuiden. Zaterdag 1 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde midfondvlucht vanuit Chalon en Champagne, 422 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste trainingsvlucht voor jonge duiven die dit jaar zijn geboren vanuit Klarenbeek. Iedereen veel succes.
 • Robbie Vahl uitzonderlijk goed op V25 Weert
  238 duiven werden er vrijdag door 14 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zesde vitesse vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Weert,  was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De duiven waren voor de hoge temperaturen gelost en konden op die manier rekenen op een prettige vlucht.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste twee plaatsen naar Jan Bos uit Ens. Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de 2e, 4e en 5e  plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers zijn Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 3, 6 en 10, Dubbele Hakvoort op plaats 7, Bart Vos op plaats 8 en Wouter Kroon op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Dubbele Hakvoort, Bart Vos op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 100%, op de tweede plaats Schinkel-Korf  met 93,75% en op plaats 3 Wouter Kroon met 64,29%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 1e en 5e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Bakker. Zaterdag 1 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde midfondvlucht vanuit Chalon en Champagne, 422 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste trainingsvlucht voor jonge duiven die dit jaar zijn geboren vanuit Klarenbeek. Iedereen veel succes.
 • Schinkel-Korf haalt uit op M24 Arlon
  275 duiven werden er vrijdag door 14 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuitArlon,  was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Onder goede vliegomstandigheden werd de vlucht vervlogen met een wisselvallige start, maar verder goed verloop. In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Cees Korf uit Urk. Cees van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf de grote winnaars. Met de plaatsen 1, 2, 4, 6,9 en 10 waren ze de concurrentie ruim de baas. Van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub met deze mooie prestatie. De eerst volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel met de plaatsen 3 en 7, Dubbele Hakvoort met de plaats 5 en Frank Kempers op plaats 8. In de eerste divisie is de eerste plaatsvoor Frank Kempers, plaats 2 voor Wouter Kroon en plaats 3 voor Kaas van de Berg. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 88,89%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 81,25% en op plaats 3 Robbie Vahl 68,18%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de 2e en 9e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Dirk Vahl. In de tussenstanden van de midfond vinden we Johannes Schinkel op kop, gevolgd door Schinkel-Korf en Robbie Vahl. in de competitie van de aangewezen duiven staat Wouter Kroon op kop, gevolgd door Robbie Vahl en Schinkel-Korf. In het tussenklassement voor het Generaal vinden we Schinkel-Korf op kop, gevolgd door Robbie Vahl en Johannes Schinkel, in de competitie van de aangewezen duiven staat Robbie Vahl op kop, gevolgd door Wouter Kroon en Dubbele Hakvoort. In dit weekend werd een klassieker in de Nederlandse Duivensport vervlogen. Onze clubgenoten Meindert en Jan de Boer behaalde een fantastisch resultaat met een vijfde van geheel Friesland op deze vlucht vanuit St. Vincent, wat 1.125km in een rechte lijn is naar Urk. Ze werden vrijdagmorgen om 11.00 uur gelost en de duif kwam zaterdag om 12.04 uur thuis. Meindert en Jan van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. Zaterdag 24 juni worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de derde  dagfondvlucht vanuit Saulieu, 606 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de zesde vitessevlucht vanuit Weert, 158 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Klasse overwinning voor Klaas van de Berg op E23 Brienne
  159 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede dagfondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht werd verplaatst naar een Oostelijker gelegen plaats in Frankrijk, vanwege het hele slechte weer ten vanaf Parijs naar Zuid-Frankrijk. De vlucht vanuit Brienne,  was 484 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Afgelopen weekend werden de duiven geconfronteerd met een Oostenwind en strakke luchten, iets wat zware omstandigheden zijn voor de duiven.   In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats voor Klaas Hoekstra, deze prestatie was tevens goed voor de 2e plaats in de afdeling tegen 4.003 duiven. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor de najaarsklassiekers uitblinker van 2022, Klaas van de Berg.  Klaas heeft zijn duiven opgeleid tijdens de najaarsklassiekers op de westlijn, lossingen met Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Deze opleiding betaald zich nu uit. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Klaas. De eerste volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2,3 en 4, Dubbele Hakvoort op de plaatsen 5 en 9, Johannes Schinkel op de plaaten 6,7 en 8, Robbie Vahl op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 3 Wouter Kroon. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is voor de Piet Bakker met 83,33%, op de tweede plaats een gedeelte klassering met 71,43% voor Dubbele Hakvoort en Robbie Vahl De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 3e en 37e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Bertram en Joas van Zuiden. In het tussenklassement op de dagfond staat Klaas van de Berg bovenaan met twee overwinningen, gevolgd door B en J. van Zuiden en op plaats 3 Dubbele Hakvoort. Zaterdag 17 juni wordt er een verdere midfondvlucht vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vierde midfondvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.  
 • Robbie Vahl blijft dit jaar onverslaanbaar, eerste op V23 Heusden Zolder
  193 duiven werden er vrijdag door 15 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde vitess vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit het motorcircuit Heusden-Zolder,   182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Afgelopen weekend werden de duiven geconfronteerd met een Oostenwind en strakke luchten, iets wat zware omstandigheden zijn voor de duiven.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk, deze prestatie was tevens goed voor een tweede in gehele afdeling  tegen 8.987 duiven. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de de winst voor Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier. De 593 van 2021 pakte dit jaar al voor de derde maal  de overwinning naast deze Heusden-Zolder, ook een eerste op Entroengt 20-05 en op Boxmeer 22-04. Daarnaast nog een 3e, 7e, 20e, 26e en 40e .  Een echte winnaar dus. Van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerst volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel op de plaatsen 2 en 9, Comb. Schinkel-Korf met de plaatsen 3, 4 en 7, Familie Zeeman op plaats 5, Wouter Kroon op plaats 6, Bart Vos op plaats 8 en Comb. B en J van Zuiden op plaats 10 In de eerste divisie is de eerste voor Familie Zeeman, op plaats 2 Wouter Kroon en op plaats 3 Bart Vos.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Boonestroo. Bij de beste hokprestatie vinden we Bart Vos en Wouter Kroon beide met 75% op de eerste plaats, op plaats drie Johannes Schinkel met 70%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Dubbele Hakvoort met de 16e en 17e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Robbie Vahl. In de tussenstand op de vitesse staan Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 1, op korte afstand gevolgd door Robbie Vahl op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3. In het aangewezen kampioenschap staat Robbie Vahl op plaats 1, Schinkel-Korf op plaats 2 en Wouter Kroon op plaats 3. Zaterdag 17 juni wordt er een verdere midfondvlucht vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vierde midfondvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.  
 • Robbie Vahl is dit jaar onverslaanbaar, eerste op M22 Arlon
  414 duiven werden er vrijdag door 18 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Arlon,,  was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen, deze omstandigheden zijn er al veel geweest in 2023.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Arie van Urk uit Urk, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 11.396 duiven. Arie van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was voor de de winst voor Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, hiermee hebben ze een 100% score met eerste plaatsen op de midfond en het is de vierde overwinning dit jaar. Naast de eerste plaats pakken ze ook nog eens plaats 3, 4, 5 en 9. Onverslaanbaar dus !!  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers zijn Wouter Kroon op plaats 2, Johannes Schinkel op plaats 6, Dubbele Hakvoort op plaats 7, Erik Korteweg op plaats 8 en combinatie Schinkel-Korf op plaats 10. In de eerste divisie is de eerste voor Wouter Kroon, op plaats 2 Dubbele Hakvoort en op plaats 3 Erik Korteweg.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is Bart Vos met 100%, een tweede plaats voor Johannes Schinkel met 89,47% en Dubbele Hakvoort met 86,67% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 1e en 3e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. Zaterdag 10 juni worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de tweede dagfondvlucht vanuit Sens, 526 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder, 182 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Klasse overwinning voor Klaas van de Berg op E21 Sourdun
  274 duiven werden er vrijdag door 15 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste dagfondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Sourdun,  was 486 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers worden dit seizoen wat dat betreft verwend.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats voor Gebr. de Vries, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 5.703 duiven. Gebroeders De Vries van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de overwinning voor de  najaarsklassiekers uitblinker van 2022, Klaas van de Berg.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Klaas. De eerste volgende liefhebbers Comb. Schinkel-Korf op de plaatsen 2 en 9, Comb. B & J. van Zuiden op plaats 3,8 en 10, Pieter Woord op plaats 4, Dubbele Hakvoort op plaats 5, Johannes Schinkel op de plaatsen 6 en 7 In de eerste divisie is de eerste plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 2 Pieter Woord en op plaats 3 Dubbele Hakvoort. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en op de tweede plaats Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is voor de comb. Schinkel-Korf met 80%, op de tweede plaats comb. B & J. van Zuiden met 75,86% en op plaats 3 Johannes Schinkel 70%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor comb. Schinkel-Korf met de 2e en 43e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van de Berg. Zaterdag 3 juni wordt de 3e midfondvlucht vervlogen vanuit Arlon, 332km in rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Mooie overwinning van Bart Vos op V21 Weert
  249 duiven werden er vrijdag door 18 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde vitessevlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Weert,  was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers worden dit seizoen wat dat betreft verwend.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste twee plaatsen naar Adriaan Doornewaard uit Ens, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 10.292 duiven. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de eerste plaats voor de natoerkampioen van 2022, Bart Vos.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Bart. De eerste volgende liefhebbers Robbie Vahl met de plaatsen 2 en 5, Comb. Schinkel-Korf met de plaatsen 3,4,7,9 en 10, Wouter Kroon op plaats 6 en Dirk Vahl op plaats 8. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Bart Vos, op plaats 2 Wouter Kroon en op plaats 3 Dirk Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon. De beste hokprestatie is voor Klaas v.d. Berg met 100%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 77,78% en op plaats 3 Bart Vos 75%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor comb. Schinkel-Korf met de 3e en 11e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Erik Korteweg. Zaterdag 3 juni wordt de 3e midfondvlucht vervlogen vanuit Arlon, 332km in rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Robbie Vahl dendert door op M20 Etroeungt
  380 duiven werden er vrijdag door 17 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Etroeungt,  was 312 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen, want deze omstandigheden waren aanwezig.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste drie plaatsen naar Klaas Hoekstra uit Urk, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 14.071 duiven. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was voor de derde keer, en tweedekeer op rij, dit jaar de winst voor Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de3e plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2, Dubbele Hakvoort op plaats 4 en 5, Johannes Schinkel op plaats 6 en 9, Klaas van de Berg op plaats 7, Bart Vos op plaats 8 en Wouter Kroon op plaats 10 In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Dubbele Hakvoort, Klaas van de Berg op plek 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Dubbele Hakvoort met 92,86%, op de tweede plaats Johannes Schinkel met 90% en op plaats 3 Robbie Vahl 85%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 1e en 34e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Dirk Vahl. In de tussenstanden van de midfond vinden we Robbie Vahl op kop, gevolgd door Johannes Schinkel en Schinkel-Korf, in de competitie van de aangewezen duiven staat Schinkel-Korf op kop, gevolgd door Robbie Vahl en Johannes Schinkel, de beste duif op de midfond is van Schinkel-Korf In het tussenklassement voor het Generaal Kort staat Robbie Vahl op kop, gevolgd door Schinkel-Korf en Dubbele Hakvoort, in de competitie van de aangewezen duiven staat Robbie Vahl op kop, gevolgd door Schinkel-Korf en Wouter Kroon, de beste duif in het overal klassement op de korte afstanden is van Robbie Vahl. Zaterdag 27 mei worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de eerste dagfondvlucht vanuit Sourdun, 485 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de vierde vitessevlucht vanuit Weert, 158 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.
 • Robbie Vahl slaat toe tijdens geweldig seizoen op M19 Etroeungt
  502 duiven werden er vrijdag door 19 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Etroeungt,  was 312 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen, want deze omstandigheden waren aanwezig.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Riekelt en Janny Brands uit Urk, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 17.981 duiven. Riekelt en Janny van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was voor de tweede keer dit jaar de winst voor Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de 5e, 8e en 9e plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers Erik Korteweg 2e plaats, Dirk Vahl 3e plaats, Johannes Schinkel op de plaatsen 4 en 6 en de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 7 en 10. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Erik Korteweg, Dirk Vahl op plek 2 en Zoltan Varga op plek 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Dubbele Hakvoort met983,33%, op de tweede plaats Johannes Schinkel met 90% en op plaats 3 Klaas v.d. Berg met 81,82%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 26e en 40e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Piet Bakker. In de tussenstanden voor het Generaal Kort is het heel spannend met Johannes Schinkel op de eerste plaats, Comb. Schinkel-Korf en Robbie Vahl op drie, aangewezen is de eerste plek voor Robbie Vahl en dit is ook zo bij de duifkampioenschappen. Een mooie klassering is nog te melden voor Wouter Kroon die de beste duif heeft op de vitessevluchten. Volgende week op zaterdag 20 mei staat de tweede midfondvlucht op het programma vanuit het dezelfde losplaats als afgelopen weekend Etroeungt, dit is 312 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Super overwinning voor Johannes Schinkel op V18 Heusden-Zolder
  529 duiven werden er vrijdag door 17 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede vitessevlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit het Belgische motorracecircuit Heusden-Zolder,  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een vlucht met een redelijk verloop. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Comb. Wakker uit Urk. Comb. Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst naar Johannes Schinkel,  met 35 seconde verschil op nummer 2.  Niet alleen plek 1 was voor Johannes, maar ook de plaatsen 5 en 8. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers zijn Klaas van de Berg op plek 2, Dirk Vahl op plaats 3. Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 4, 9 en 10, Erik Korteweg op plaats 6 en Robbie Vahl op plaats 7. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Klaas van de Berg, Dirk Vahl op plek 2 en Erik Korteweg op plek 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 85%, de tweede plaats voor Klaas van de Berg 72.73% en op plaats drie Dubbele Hakvoort met 71,43% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor comb. Schinkel-Korf met de 33e en 47e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Frank Kempers. Volgende week op zaterdag 13 mei staat de eerste midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Etroeungt, dit is 311 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.  
 • Prachtige overwinning voor Dirk Vahl op V17 Weert
  636 duiven werden er vrijdag door 20 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede vitessevlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit het Limburgse Weert, was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Bij ons scheen de zon de hele dag volop, hoe anders was het in Limburg, het bleef heel lang flink bewolkt, rond het middag uur brak de zon door, zodat de duiven om 12.30 uur gelost konden worden. Een lastige vlucht voor onervaren duiven, ervaren duiven kunnen beter met de omstandigheden omgaan. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst naar Dirk Vahl, met slechts 6 seconde verschil op nummer 2. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Dirk. De eerste volgende liefhebbers zijn Robbie Vahl op plaats 2, 4 en 10, Comb. Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 3, Johannes Schinkel op plek 5, Comb. Bertram en Joas van Zuiden op plek 6, Dubbele Hakvoort op plek 7 en Bart Vos op plek 8 en 9 In de eerste divisie is de eerste plaats voor Dirk Vahl, Dubbele Hakvoort op plek 2 en Bart Vos op plek 3. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is een gelijkspel voor de eerste twee plekken met 80% voor Dubbele Hakvoort en Johannes Schinkel, de derde plaats is voor Klaas van de Berg 76,19% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 20e en 40e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Pieter Woord Volgende week op zaterdag 6 mei staat de derde vitessevlucht op het programma vanuit het Belgische motorcircuit in Heusden-Zolder, dit is 182 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Top overwinning voor Robbie Vahl op V16 Boxmeer
  622 duiven werden er vrijdag door 19 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Boxmeer,  was 113 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een lastige vlucht met een vreemd verloop. De duiven waren er voor de polder iets te vroeg eruit. Het was verre van helder.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste twee plaatsen naar Comb. Wakker uit Urk. Comb. Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst naar Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de tweede plek voor hen, met slechts 1 seconde verschil.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers volgen op 1 ¾ minuut en zijn  Dubbele Hakvoort op plaats 3 en 7, Pieter Woord op plek 4, Wouter Kroon op plek 5, Sjef Custers op plek 6, Gebr. Meindert en Jan de Boer op plek 8, Comb. Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 9 en Klaas van de Berg op plek 10 In de eerste divisie is de eerste plaats voor Dubbele Hakvoort, Pieter Woord op plek 2 en Wouter Kroon op plek 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Frank Kempers met 83,33%, op de tweede plaats Robbie Vahl met 74,51% en op plaats 3 Pieter Woord met 74%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Sjef Custers met de 30e en 40e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Erik Korteweg. Volgende week op zaterdag 29 april staat de tweede vitessevlucht op het programma vanuit het Limburgse Weert, dit is 158 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Comb. Schinkel-Korf grandioos op J35 Heusden-Zolder
  202 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Maarten Hakvoort uit Urk. Voor Maarten lagen dit weekend twee afdelingsoverwinningen en dat is een bijzondere super prestatie. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, hun eerste duif was ook de 3e duif van de gehele afdeling Friesland tegen 5.336 duiven. Naast de eerste plaats wisten zij beslag te leggen op de 2e, 4e, 6e en 10e plaats. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. De eerste volgende liefhebbers Erik Korteweg, de een geweldig jonge duivenseizoen voortzet een 3e, 7e en 9e plaats, Daarna nog zo’n topper, nl. Klaas van de Berg met de 5e en 8e plaats. In de eerste divisie een eerste voor Erik Korteweg, een tweede en derde voor Erik Korteweg. De beste hokprestatie was voor Schinkel-Korf met 80,49%, een tweede plaats voor Joannes Schinkel met 71,43% en een derde voor Klaas van de Berg 65,22%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 16e en 96e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. Volgende week op zaterdag 10 september staan de laatste vluchten voor het reguliere seizoen op het programma. Op donderdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne. Wij gaan er vanuit dat de duiven niet te veel van de Champagne nemen en de 422 km in rechte lijn naar Urk snel afleggen. Op vrijdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd worden voor Tongeren, dat is 208 km in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes Na de laatste vlucht organiseert PV Flevoland al 17 jaar extra vluchten onder de naam najaarsklassiekers. Met deze vluchten halen ze geld op voor het Ronald Mc Donaldhuis. Gedurende de jaren is er al bijna 50.000 euro opgehaald. In het hele land zullen er inkorfcentra’s zijn met Urk als middelpunt van de organisatie.
 • Bart Vos grandioos overwinnaar van N35 Heusden Zolder
  210 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natourvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Maarten Hakvoort uit Urk. Voor Maarten lagen dit weekend twee afdelingsoverwinningen en dat is een bijzondere super prestatie. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bart Vos. Naast de eerste plaats was ook de 5e plaats voor hem. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Bart. De eerst volgende liefhebber is Johannes Schinkel met de 2e en 6e plaats, gevolgd door Dubbele Hakvoort op plaats 3, Wilco Nijenkamp op plaats 4, 7 en 9, Bertram van Zuiden op plaats 8 en Riekelt en Jannie Brands op plaats 10. In de eerste divisie een eerste voor Bart Vos, een tweede voor Dubbele Hakvoort en een derde voor Wilco Nijenkamp. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Joas van Zuiden. De beste hokprestatie was voor Piet Bakker met 86,67%, een tweede plaats voor Joannes Schinkel met 80% en een derde voor Riekelt en Jannie Brands 78,95%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bart Vos met de 1e en 20e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands. Volgende week op zaterdag 10 september staan de laatste vluchten voor het reguliere seizoen op het programma. Op donderdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne. Wij gaan er vanuit dat de duiven niet te veel van de Champagne nemen en de 422 km in rechte lijn naar Urk snel afleggen. Op vrijdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd worden voor Tongeren, dat is 208 km in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes Na de laatste vlucht organiseert PV Flevoland al 17 jaar extra vluchten onder de naam najaarsklassiekers. Met deze vluchten halen ze geld op voor het Ronald Mc Donaldhuis. Gedurende de jaren is er al bijna 50.000 euro opgehaald. In het hele land zullen er inkorfcentra’s zijn met Urk als middelpunt van de organisatie.
 • Schinkel-Korf uitmuntend op J34 Etroeungt
  301 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zevende jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit  was 311 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een pittige vlucht waarbij de duiven uiteindelijk goed naar huis toe kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Naast de eerste plaats maakte ze een mooie serie met de plaatsten 2, 3 , 4, 6, 8 en 10. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. De eerst volgende liefhebber is Klaas van de Berg met plaats 5 en Erik Korteweg met plaats 7 en 9. In de eerste divisie een eerste voor Klaas van de Berg en een  tweede en derde voor Erik Kortweg. De beste hokprestatie was voor Klaas van de Berg met 76,19%, een tweede plaats voor Riekelt en Jannie Brands met 75,86% en een derde voor Schinkel-Korf met 68,18%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 6e en 42e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg.
 • Bertram van Zuiden top winnaar van N34 Weert
  305 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede natourvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit  was 157 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een lastige vlucht waarbij de duiven slecht vertrokken van de lossingsplek.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Hans Wakker uit Tollebeek. Hans van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bertram van Zuiden. Naast de eerste plaats was ook de 3en 7e  plaats voor hem. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Bertram. De eerst volgende liefhebber zijn Riekelt en Jannie Brands op de plaatsen 2 en 4, gevolgd door Bart Vos op de plaatsen 5 en 6, Dubbele Hakvoort op de plaatsen 8 en 10, Wilco Nijenkamp op plaats 9. In de eerste divisie een eerste en tweede voor Bertram van Zuiden en een derde voor Bart Vos. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Joas van Zuiden. De beste hokprestatie was voor Johannes Schinkel met 77,78%, een tweede plaats voor Joas van Zuiden met 75% en een derde voor Riekelt en Jannie Brands 67,86%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram van Zuiden met de 3e en 7e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands.
 • Erik Korteweg super winnaar op J33 Marche
  341 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zesde jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit  was 272 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een slecht lopende vlucht. Een lossing in de Ardennen kan voor problemen zorgen, helaas heeft de afdeling hiervoor wel gekozen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Erik Korteweg, die daarmee een goed lopend jonge duivenseizoen bekroond zag. Naast de eerste plaats maakte hij een mooie serie met de plaatsten 2, 4 en 5. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Erik. De eerst volgende liefhebber is Klaas van de Berg met een mooie 3e  plaats, Riekelt en Jannie Brands met de plaatsen 6, 7, 8, en 10, Schinkel-Korf met plaats 9. In de eerste divisie de eerste en tweede plaats voor Erik Korteweg en een derde plaats voor Klaas van de Berg. Bij de jeugdigde een eerste plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Klaas van de Berg met 81,82%, een gedeeld tweede plaats voor Van de Berg Pigeons en Leontien Bonestroo met 75%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Riekelt en Jannie Brands met de 6e en 12e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van de Berg
 • Bart Vos superieur op N33 Boxmeer
  444 duiven werden er vrijdag door 18 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste natoervlucht van het seizoen. De vlucht vanuit  was 113 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een traag lopende vlucht waarbij de duiven uiteindelijk goed thuis gekomen zijn.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bart Vos. Naast de eerste plaats maakte hij een mooie serie met de plaatsten 2, 4, 5 en 6. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Bart. De eerst volgende liefhebber is Johannes Schinkel met de plaatsen 2, 3 en 7, Dirk Vahl met plaats 8 en Dubbele Hakvoort met plaats 9 en 10. In de eerste divisie de eerste drie plaatsen voor Bart Vos. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Joas van Zuiden. De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 96,15%, een tweede plaats voor Dirk Vahl met 94,74% en een derde plaats voor Dubbele Hakvoort met 80% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Riekelt en Jannie Brands met de 24e en 25e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Siebrand Stavasius
 • Top prestatie voor Johannes Schinkel op J31 Heusden-Zolder
  480 duiven werden er vrijdag door 16 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Comb. Wakker uit Urk. Comb. Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel  en ook de 7e en 8e plaats is voor Johannes. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers Robbie Vahl met plaats 2, Dubbele Hakvoort met plaats 3, Erik Korteweg met de plaatsen 4, 5, 9 en 10 en Riekelt en Jannie Brands op plaats 6. In de eerste divisie een eerste voor Robbie Vahl, een tweede voor Dubbele Hakvoort en een derde voor Erik Korteweg. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands 86,11%, op de tweede plaats Dubbele Hakvoort met 77,78% en de derde plaats voor Schinkel-Korf met 70%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Riekelt en Jannie Brands met de 6e en 38e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Familie Zeeman. Volgende week op zaterdag 13 augustus staat de vijfde jonge duivenvlucht op het programma vanaf Marche, dit is 332 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze worden op donderdag ingekorfd. Op vrijdag kunnen de duiven worden ingekorfd voor Duiven, dit is de eerste natoervlucht, dit is 82 km vliegen in een rechte lijn naar Urk . Allen veel succes.
 • Schinkel-Korf topwinnaars eerste jonge duivenvlucht J28 Duiven
  Vrijdagavond werden er 412 duiven ingemand  door 14 liefhebbers bij PV Flevoland voor de eerste jonge duivenvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Gelderse Duiven was 82 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een lastige vlucht voor de jonge duiven, die de ervaring nog missen om de oriëntatie altijd op orde te krijgen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Maarten Hakvoort uit Urk.  Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf . Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Een geweldige prestatie was er ook voor Johannes Schinkel met 6 duiven bij de eerste 10, op plaats 2, 3, 5, 8, 9 en 10. Wouter Kroon op plaats 4 en Klaas van de Berg op de plaatsen 6 en 7. In de eerste divisie een eerste plaats voor Wouter Kroon, een tweede  en een derde voor Klaas  van de Berg. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon, een tweede plaats voor Leontien Bonestroo en een derde plaats voor Joas van Zuiden. De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 78,57%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 64,81% en de derde plaats voor Wouter Kroon met 63,33% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Dirk Vahl met de 73e en 86e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Gebr. de Boer. Volgende week op zaterdag 23 juli staat de laatste dagfondvlucht, het is gelijk een vlucht die door heel Nederland wordt gevlogen, deze vlucht is vanaf Issoudun, dit is 686 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze wordt op donderdagavond ingekorfd. Op vrijdagavond staat de tweede jonge duivenvlucht op het programma vanaf Boxmeer, dit is 114 km in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Grandioze overwinning voor Klaas van de Berg op J30 Weert
  532 duiven werden er vrijdag door 17 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde jonge duivenvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Weert,  was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De onervaren jonge duivenkomen er beter in, want het verloop was goed.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst naar Klaas van de Berg, samen met Bartel Berg deden ze dat op een fantastische manier. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Klaas en Bartel. De eerste volgende liefhebbers zijn  Johannes Schinkel met plaats 2, 3, 6 en 8. Op plaats 4 en 5 Erik Korteweg, op plaats 7 Bertram van Zuiden, op plaats 9 Robbie Vahl en op plaats 10 Combinatie Schinkel Korf. In de eerste divisie is de eerste plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 2 en 3 Erik Korteweg.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Riekelt en Jannie Brands 80%, de tweede plaats Johannes Schinkel 72,73% en op plaats 3 Van de Berg Pigeons 63,33% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram van Zuiden met de 7e en 196e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Erik Korteweg. Volgende week op zaterdag 6 augustus staat de vierde jonge duivenvlucht vanuit Heusden-Zolder op het programma,  dit is 182 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze wordt op vrijdagavond ingekorfd. Op dezelfde avond kan worden ingekorfd voor de oefenwedstrijd voor de natoer vanuit Klarenbeek. Allen veel succes.
 • Top overwinning voor Robbie Vahl op J29 Boxmeer
  637 duiven werden er vrijdag door 17 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede jonge duivenvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Boxmeer,  was 113 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een lastige vlucht voor de onervaren jonge duiven.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Comb. Wakker uit Urk. Comb. Wakker van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst naar Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de derde plek voor hen. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers zijn  de Combinatie Riekelt en Jannie Brands op de plaatsen 2 en 10, Erik Korteweg op de plaatsen 4, 7 en 8, Klaas van de Berg op plaats 5, Dubbele Hakvoort op plaats 6 en Dirk Vahl op plaats 9. In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Robbie Vahl, op plaats 3 Erik Korteweg.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo. De beste hokprestatie is voor Robbie Vahl met 76,47%, op de tweede plaats Van de Berg Pigeons met 68,85% en op plaats 3 Frank Kempers met 65,52%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Erik Korteweg met de 19e en 75e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Erik Korteweg.
 • Schinkel-Korf wederom van nationaal hoog nivo op E29 Issoudun
  Donderdagavond werden er 86 duiven ingemand  door 8 liefhebbers bij PV Flevoland voor de Nationale dagfondwedstrijd vanuit Issoudun. De vlucht vanuit het Franse Issoudun was 685 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een pittige vlucht, waarbij Urk heel goed scoorde op Nationaal nivo.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar de Gebr. Ras uit Urk.  Jan en Hessel van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf .Naast een 1e en 3e, , 9e en 10e plaats in de vereniging, werden zij ook 6e tegen 2.024 duiven.  Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Ook Johannes Schinkel scoorde op Natioanaal hoog nivo, naast een 2e plaats in de vereniging, werd hij 10e tegen 2.024 duiven.  Klaas van de Berg op plaats 4, Riekelt en Jannie Brands op plaats 5 en Bertram van Zuiden op de plaatsen 6, 7 en 8. In de eerste divisie een eerste plaats voor Klaas van de Berg, een tweede en derde plaats voor Bertram van Zuiden. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Schinkel-Korf met 90%, op de tweede plaats Klaas van de Berg met 60% en de derde plaats voor R&J. Brands met 53,33%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 1e en 9e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands.
 • Riekelt en Jannie Brands winnen op grandioze wijzen zware wedstrijd vanuit E27 Vierzon
  Donderdagavond werden er 127 duiven ingemand  door 12 liefhebbers bij PV Flevoland voor de vierde dagfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit het Franse Vierzon was 653 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een zwaar lopende vlucht met tegenwind en een mooie afstand. In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Paul Romkes uit Urk.  Paul van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Riekelt en Jannie Brands .  Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Riekelt en Jannie. Plaats nummer 2 werd ingenomen de Familie Zeeman.  Johannes Schinkel op plaats 3. Klaas van de Berg op plaats 4 en 5. Robbie Vahl op plaats 6 en 7. Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 8 en 10. Bertram van Zuiden op plaats 9. In de eerste divisie een eerste en tweede plaats voor Klaas van de Berg, een derde plaats voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 70%, op de tweede plaats Klaas van de Berg met 56.25% en de derde plaats voor Schinkel-Korf met 55,56%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 10e en 16e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is niet gevallen. Volgende week hebben we de laatste midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, met een donderdag inkorving, en dit is 355 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.  Op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerst jonge duivenvlucht vanuit Duiven, en dit is 82 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Schinkel-Korf bovenaan op de laatste vitessevlucht V27 Weert
  Vrijdagavond werden er 185 duiven ingemand  door 13 liefhebbers bij PV Flevoland voor de laatste vitessevlucht van het seizoen. De vlucht vanuit het Limburgse Weert was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een goed lopende vlucht met redelijk weer.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Jan Bos uit Ens. Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf . Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Robbie Vahl, die een fantastische prestatie neer lag door ook de plaats 4e en 7e plaats in te nemen. Familie Zeeman vinden we terug op plaats 5, 9 en 10. Johannes Schinkel op plaats 3, 6 en 8. In de eerste divisie een eerste, tweede en derde plaats voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De eerste plek bij de  beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 100%, op plaats 2 Wouter Kroon 90% en op plaats 3 Familie Zeeman met 60%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Jelle Roskam met de 11e en 45e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. Volgende week hebben we de laatste midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, met een donderdag inkorving, en dit is 355 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.  Op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerst jonge duivenvlucht vanuit Duiven, en dit is 82 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Schinkel-Korf topwinnaars vijfde midfond M26 Chalons en Champagne
  Donderdagavond werden er 270 duiven ingemand  door 14 liefhebbers bij PV Flevoland voor de vijfde midfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit het Franse Chalon en Champagne was 422 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een goed lopende vlucht met mooi weer.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Fokke Gnodde uit Urk. Fokke van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf . Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Ook de plaatsen 3, 7 en 8 worden ingenomen door Tiemen en Lub. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Robbie Vahl, die een fantastische prestatie neer lag door ook de plaats 9 in te nemen. Familie Zeeman vinden we terug op plaats 4. De combinatie Riekelt en Jannie Brands vinden we terug op plaats 5. Dubbel e Hakvoort op plaats 6 en Jelle Roskam op plaats 10. In de eerste divisie een eerste en derde plaats voor Robbie Vahl, een tweede plaats is er voor Dubbele Hakvoort. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De eerste plek bij de  beste hokprestatie wordt gedeeld door Johannes Schinkel en de combinatie Schinkel-Korf met 70%, op plaats 3 staat Riekelt en Jannie Brands met 69,23%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 7e en 19e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor de Familie Zeeman.. Volgende week hebben we de vierde dagfond vlucht vanuit Vierzon, met een donderdag inkorving, en dit is 656 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.  Op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de laatste vitessevlucht vanuit Weert, dit is 158 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Ook kunnen de jonge duiven op vrijdag worden ingekorfd voor de tweede oefenvlucht vanuit Klarenbeek. Allen veel succes.
 • Schinkel-Korf van nationaal hoog nivo op E25 Saulieu
  Donderdagavond werden er 134 duiven ingemand  door 14 liefhebbers bij PV Flevoland voor de derde dagfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit het Oost Franse Saulieu was 606 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een goed lopende vlucht, waarbij het aantal km’s  het veld iets uit elkaar haalt.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Schinkel-Korf uit Urk.  Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf .Naast een 1e en 3e plaats in de vereniging, werden zij ook 5e tegen 3.954 duiven.  Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Johannes Schinkel.  Dubbele Hakvoort op plaats 4, Jelle Roskam op de plaatsen 5 en 8, Riekelt en Jannie Brands op de plaatsen 6, 7 en 10. Op plaats 9 Erik Korteweg terug te vinden. In de eerste divisie een eerste plaats voor Dubbele Hakvoort, een tweede en derde plaats voor Jelle Roskam. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Johannes Schinkel met 90%, op de tweede plaats Riekelt en Jannie Brands met 78,57% en de derde plaats voor Schinkel-Korf met 66,67%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 1e en 13e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. Volgende week op zaterdag 2 juli staat de vijfde midfondvlucht op het programma vanaf Chalons en Champagne, dit is 422 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze duiven worden op donderdag ingekorfd. Op vrijdag kan worden ingekorfd worden de eerste leervlucht voor jonge die dit jaar zijn geboren, dit is vanuit Klarenbeek (Apeldoorn). Allen veel succes.
 • Top overwinning voor Robbie Vahl op V25 Venlo
  249 duiven werden er vrijdag door 16 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zesde vitessewedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit Venlo  was 146 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Robbie Vahl uit Dronten. Robbie van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst hierdoor uiteraard ook weggelegd voor Robbie Vahl, samen met Jolanda pakte ze deze overwinning  en ze deden dat op een fantastische manier, want ook de 2e plaats was voor hen. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers zijn Johannes Schinkel op de plaatsen 3 en 10, Erik Korteweg op plaats 4, Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 5, Bart Vos op plaats 6, de familie Zeeman op de plaatsen 7 en 8 en Wouter Kroon op plaats 9. In de eerste divisie worden de eerste twee plaatsen ingenomen door Robbie Vahl en plaats 3 is voor Erik Korteweg. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Wouter Kroon met 80%, op de tweede plaats Gebr. de Boer met 70% en de derde plaats voor Schinkel-Korf met 68,42%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bart Vos met de 8e en 93e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands. Volgende week op zaterdag 2 juli staat de vijfde midfondvlucht op het programma vanaf Chalons en Champagne, dit is 422 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze duiven worden op donderdag ingekorfd. Op vrijdag kan worden ingekorfd worden de eerste leervlucht voor jonge die dit jaar zijn geboren, dit is vanuit Klarenbeek (Apeldoorn). Allen veel succes.
 • Mooie overwinning voor Bertram van Zuiden op M24 Marche
  Op vrijdagavond werden 492 duiven ingekorfd door 20 liefhebbers voor de ingekorte vlucht vanuit Marche, 269 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De vlucht werd ingekort vanwege de verwachte hoge temperaturen voor de zaterdag. De duiven werden hierdoor een dag later ingekorfd. De duiven moesten er hard aan werken, maar de meeste wisten het thuisfront weer terug te vinden.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Gebroeders de Vries uit Urk. Gebroeders van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bertram van Zuiden, na een aantal top klasseringen was er nu de eerste plaats. Naast de eerste plaats haalde hij ook de derde plaats binnen. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Bertram. Bertram wordt gevolgd door Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 2, 4 en 6. Op plaats 5 en 7 vinden we Johannes Schinkel terug. Plaats 8 is voor Sjef Custers, plaats 9 voor de Familie Zeeman en plaats 10 voor Riekelt en Jannie Brands. In de eerste divisie een eerste en tweede plaats voor Bertram van Zuiden en een derde plaats voor Sjef Custers. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Bart Vos met 75%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 70,37% en de derde plaats voor Robbie Vahl met 67,5%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf  met de 2e en 153e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Robbie Vahl. De stemming in de vereniging was enigszins gedempt. Twee van onze leden kreeg te horen dat zij de komende 7 weken niet mee mogen doen aan de wedstrijden ivm de vogelgriep situatie in de Polder.  Als je duivenhok binnen 10 km van een brandaard ligt moet je aan het vervoersverbod voldoen, ondanks dat de postduif de vogelgriep niet kan krijgen en ook niet kan overbrengen. Volgende week op zaterdag 25 juni staat de derde dagfondvlucht op het programma vanaf Orleans, dit is 588 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze duiven worden donderdag ingekorfd. Op vrijdag kan er voor de 6e vitessevlucht worden ingekorfd, dit is 147 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Top prestatie voor Johannes Schinkel op E23 Sens
  200 duiven werden er donderdag door 17 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede dagfondwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit Sens was 526 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst en de tweede plaats naar Gebroeders Jan en Hessel Ras uit Urk. Jan en Hessel van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel  en ook de 6e plaats is voor Johannes. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Johannes. De eerste volgende liefhebbers zijn Riekelt en Jannie Brands op plaats 2 en 5, de Familie Zeeman op plaats 3, Betram van Zuiden op de  plaats 4 en 10, Wouter Kroon op plaats 7, Dubbele Hakvoort op plaats 8 en Klaas van de Berg plaats 9. In de eerste divisie een eerste voor Bertram van Zuiden, een tweede voor Wouter Kroon en een derde voor Dubbele Hakvoort. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon . De beste hokprestatie was voor Johannes Schinkel met 90%, op de tweede plaats Dubbele Hakvoort met 85,71% en de derde plaats voor Klaas van de Berg met 80%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram van Zuiden met de 4e en 10e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Zoltan Varga. Volgende week op zaterdag 18 juni staat de vierde midfondvlucht op het programma vanaf Rethel, dit is 360 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Top overwinning voor Robbie Vahl op V23 Heusden Zolder
  275 duiven werden er vrijdag door 18 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde vitessewedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit Heusden-Zolder  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Robbie Vahl uit Dronten. Robbie van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst hierdoor uiteraard ook weggelegd voor Robbie Vahl, samen met Jolanda is dat de eerste overwinning van dit jaar en ze deden dat op een fantastische manier, want het hele podium was voor hen en ook nog eens de 6e plaats. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers zijn de Familie Zeeman op plaats 4, de combinatie Schinkel-Korf op plaats 5, Johannes Schinkel op plaats 7, Sjef Custers op plaats 8, Bertram van Zuiden op plaats 9 en Wouter Kroon plaats 10. In de eerste divisie worden de eerste drie plaatsen ingenomen door Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Wouter Kroon met 100%, op de tweede plaats Bart Vos met 83,33% en de derde plaats voor Riekelt en Jannie Brands met 76,47%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 1e en3e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. Volgende week op zaterdag 18 juni staat de vierde midfondvlucht op het programma vanaf Rethel, dit is 360 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Keurige overwinning voor Schinkel-Korf op M22 Arlon
  Maar liefst 312 duiven werden er vrijdag door 19 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde midfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Arlon was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een lastige vlucht waarbij de duiven hard moesten werken om thuis te komen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Arie van Urk uit Urk. Arie van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Bertram is met een fantastisch seizoen bezig en is terug te vinden op de plaatsen 2 en 7. De Gebroeders Meindert en Jan de Boer vinden we terug op een keurige 3e plaats, gevolgd door Erik Korteweg op plaats 4 en Robbie Vahl op de plaatsen 5 en 6. Wouter Kroon is te vinden op plaats 8 en 10. Dubbele Hakvoort neemt plaats 9 in. In de eerste divisie een eerste plaats voor Bertram van Zuiden, en een tweede en derde plaats voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is voor Dubbele Hakvoort met 80% van zijn duiven in de prijzen. Op de tweede plaats Wouter Koorn met 76,92% en op de derde plaats Bertram van Zuiden met 68,97%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel – Korf met de 1e en 16e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van de Berg. Volgende week op zaterdag 11 juni staan 2 vluchten op het programma, nl de tweede dagfondvlucht vanuit Sens, op donderdagavond inkorven, en dat is 526 km naar Urk. Op vrijdagavond kan er ingekorfd worden voor de vijfde vitesse vlucht vanuit Heusden-Zolder, en dat is 182 km vliegen naar Urk.  Allen veel succes.
 • Schinkel-Korf topwinnaars eerste dagfondvlucht E21 Sourdun
  Donderdagavond werden er 345 duiven ingemand  door 19 liefhebbers bij PV Flevoland voor de eerste dagfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit het Franse Sourdun was 485 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een pittige vlucht met wind tegen, waarbij de duiven hard moesten werken om thuis te komen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Coen Brugman uit Luttelgeest.  Coen van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf . Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Bertram van Zuiden, die een fantastische prestatie neer lag door ook de plaatsen 8 en 9 in te nemen. De Combinatie Riekelt en Jannie Brands vinden we terug op de plaatsen 3 en 7. Plaats 4 is voor Dirk Vahl, plaats 5 voor Robbie Vahl. Plaats 6 voor de Gebroeders de Boer. Op plaats 10 vinden we Pieter Woord. In de eerste divisie een eerste plaats voor Bertram van Zuiden, een tweede voor Dirk Vahl en een derde voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 80%, op de tweede plaats Bertram van Zuiden met 72% en de derde plaats voor Pieter Woord met 69,77% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram van Zuiden met de 9e en 25e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Pieter Woord. Volgende week op Pinksterzaterdag 4 juni staat voor de derde keer Chimay (midfondvlucht) op het programma en dit is 305 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.  Allen veel succes.
 • Super prestatie van Bart Vos op V21 Weert
  Vrijdagavond werden er 274 duiven ingemand  door 18 liefhebbers bij PV Flevoland voor de vierde vitessevlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Weert was 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een pittige vlucht met wind tegen, waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst  naar Jan Bos uit Ens, die het hele podium in beslag nam.  Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst op grandioze wijze weggelegd voor Bart Vos . Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Bart. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Bertram van Zuiden, gevolgd door Robbie Vahl op de plaatsen 3, 5 en 8. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn goed voor de 4e en 6e plaats, Johannes Schinkel vinden we terug op plaats 7 en Erik Korteweg op plaats 9 en 10. In de eerste divisie een eerste plaats voor Bertram van Zuiden, een tweede en derde voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Wouter Kroon. De beste hokprestatie was voor Wouter Kroon met 87,50%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 85% en de derde plaats voor Robbie Vahl  met 77,78% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bart Vos met de 1e en 16e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Siebrand Stavasius. Volgende week op Pinksterzaterdag 4 juni staat voor de derde keer Chimay (midfondvlucht) op het programma en dit is 305 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.  Allen veel succes.
 • Top prestatie van Sjef Custers op M20 Chimay
  Donderdagavond werden er 448 duiven ingemand  door 19 liefhebbers bij PV Flevoland voor de tweede midfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Chimay was 305 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst, niet voor de eerste keer dit seizoen, naar Maarten Hakvoort uit Urk. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor onze nestor Sjef Custers, met ruim twee kilometer voorsprong op de tweede in de vereniging. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Sjef. Plaats nummer 2 werd ingenomen door Riekelt en Jannie Brands, gevolgd door Piet Zeeman op plaats 3 en ook plaats 6 neemt hij op geweldige wijze in. Plaats 4 is voor Bertram van Zuiden, De plaatsen 5 en 7 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Op plaats 8 vinden we Robbie Vahl, op plaats 9 de gebroeders Meindert en Jan de Boer en op plaats 10 Johannes Schinkel. In de eerste divisie een eerste plaats voor Sjef Custers, een tweede voor Bertram van Zuiden en een derde voor Robbie Vahl. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Schinkel-Korf met 73,33%, op de tweede plaats Wouter Kroon met 68,75% en de derde plaats wordt gedeeld door Sjef Custers en Bart Vos met 66,67%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 7e en24e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet Zeeman. Volgende week op zaterdag 28 mei staat voor het eerste een dubbel vlucht op het programma, op donderdagavond kan ingekorfd worden voor de eerste dagfondvlucht vanuit het Franse Sourdun en dit is 485 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Op vrijdag is de inkorving voor de vierde vitesse vlucht vanuit het Limburgse Weert en dit is 158 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Goede overwinning voor Schinkel-Korf op M19 Chimay
  Maar liefst 544 duiven werden er vrijdag door 20 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerst midfondvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit Chimay  was 305 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Fokke Gnodde uit Urk. Fokke van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. Naast de eerste scoren ze ook de derde plaats. Op plek 2, 8 en 9 vinden we Robbie Vahl terug, die samen met Jolanda aan een goed bezig is. Op de plaatsen 4, 5 en 7 mooie prestaties voor Johannes Schinkel. Een mooie 5e plaats voor Bertram van Zuiden en de top tien wordt op grandioze wijze compleet gemaakt door Riekelt en Jannie Brands. In de eerste divisie een eerste en  derde plaats voor Robbie Vahl, en een tweede plaats voor Bertram van Zuiden. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Wouter Kroon. De beste hokprestatie wordt gedeeld door Schinkel-Korf en Erik Korteweg met 70%, op de derde plaats Riekelt en Jannie Brands met 66,67%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Jelle Roskam met de 28e en32e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Meindert en Jan de Boer. Eens in de 5 á 6 weken komen we op de zaterdagavond met alle leden samen om even gezellig na te babbelen over de afgelopen weken en om de winnaars in het zonnetje te zetten. Afgelopen zaterdagavond was de eerste keer en dat was voor een start al zeer geslaagd. De volgende keer is op zaterdagavond 25 juni, mis het niet. Volgende week op zaterdag 14 mei staat de tweede midfondvlucht op het programma wederom vanaf de Belgisch-Franse grens, nl. Chimay, dit is 305 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Mooie overwinning voor Dubbele Hakvoort op V18 Heusden Zolder
  Maar liefst 609 duiven werden er vrijdag door 20 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede wedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit Heusden-Zolder  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Maarten Hakvoort uit Urk. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Dubbele Hakvoort, met een mooie jaarling duif. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Dubbele. De top tien was goed verdeeld over de liefhebbers, maar liefst 9 liefhebbers bij de eerste 10. Bertram van Zuiden wist een grandioze tweede en derde plaats binnen te halen. De volgende liefhebbers wisten fantastische prestaties te leveren, Bart Vos op plaats 4, Robbie Vahl op plaats 5, Familie Zeeman op plaats 6, Johannes Schinkel op plaats 7, Combinatie Schinkel-Korf op plaats 8, Piet Bakker op plaats 9, Wouter Kroon op plaats 10. In de eerste divisie een eerste en tweede plaats voor Bertram van Zuiden en een derde plaats voor Bart Vos. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie was voor Johannes Schinkel met 78,95%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 76.67% en de derde plaats voor Jef Custers met 75%. De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Wouter Kroon met de 10e en56e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Jef Custers. Volgende week op zaterdag 14 mei staat de eerste midfondvlucht op het programma vanaf de Belgisch-Franse grens, nl. Chimay, dit is 305 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Johannes Schinkel is ook de grandioze winnaar van V17 Weert
  Maar liefst 576 duiven werden er vrijdag door 20 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede wedstrijd van het seizoen. De vlucht was vanuit Weert 158 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Flevoland had het niet getroffen een klein buien gebied trok over de polder, daarnaast stond er een Noorden wind. Geen eenvoudig opgave voor de duiven. In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Jan Barendrecht uit Emmeloord. Jan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel, daarmee schrijft hij al weer de tweede overwinning op zijn naam, na twee wedstrijden, een 100% score. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Johannes. Ook de 6e plaats is voor Johannes. Onze witpen Robbie Vahl liet duidelijk van zich horen, samen met Jolanda schrijft hij de 2e, 5e en 9e plaats op zijn naam. Jeugdlid Wouter Kroon boekt een keurige 3e  plaats. Andere eervolle vermeldingen zijn voor Riekelt en Jannie Brands op plek 4, Dirk Vahl plek 7, Klaas van de Berg op 8 en Piet Zeeman op 10. In de eerste divisie een eerste en derde plaats voor Robbie Vahl en een tweede plaats voor Wouter Kroon. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie werd door drie liefhebbers gedeeld met dezelfde percentage, nl 83,3%, dit zijn Bart Vos, Dubbele Hakvoort en de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 56e en 62e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Dirk Vahl. Volgende week op zaterdag 7 mei staat de derde vitessevlucht op het programma vanuit het Belgische motorcircuit van Heusden-Zolder, dit is 182 vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.
 • Johannes Schinkel winnaar van V16 Boxmeer
  448 duiven werden er vrijdag door 18 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De vlucht was vanuit Boxmeer 113 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Nog geen makkelijke start voor de duiven met toch een redelijk krachtige ONO wind. In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Dirk Huizinga uit Bant. Dirk van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Johannes. De toppers van verleden jaar, Riekelt en Jannie Brands,  zijn er ook dit jaar weer vanaf de eerste vlucht bij de eerste te vinden met geweldige klasseringen op plek 2, 3, 4. Op plaats 5 en 7 prachtige prestaties van Betram van Zuiden. Het tiental wordt afgesloten door super prestaties van Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 6,8,9 en 10. In de eerste divisie een eerste en tweede plaats voor Bertram van Zuiden en een derde plaats voor Piet Bakker. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestaties waren voor deze vlucht voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met maar liefst 86,6%m gevolgd door Johannes Schinkel met 79% en Dubbele Hakvoort met 69,2% De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands. Op de datum van de oude Koninginnedag, 30 april, staat de eerst volgende wedstrijd op het programma, dit keer vanuit Weert, voor de duiven 158 km vliegen naar Urk. Allen veel succes.
 • De paashaas voor Tiemen Schinkel en Lub Korf
  399 duiven werden er vrijdag door 14 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de trainingswedstrijd vanuit Duiven. Dit is 82 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Zowel de duiven als de organisatie kan op zo’n trainingswedstrijd voor het echte seizoen uitgetest worden. En dat blijkt geen overbodige luxe. De duiven worden tegenwoordig in de winter vaak lang vastgehouden omdat de roofvogel anders veel duiven weet te vangen en voor de organisatie is het weer uittesten of alle apparatuur het weer goed doet. Deze eerste training viel samen met het paasweekend en dat was reden voor de leden om een klein bedrag bij elkaar te leggen voor enkele leuke prijzen voor de paasvlucht. Zo was er een grote paashaas voor de eerste. Deze had weer kleine paashazen meegenomen en gezamenlijk hadden ze eieren gelegd (dat kan alleen met Pasen natuurlijk). Naar we begrepen smaakte de chocolade versies heel goed. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor de 1e, 2, 3e, 4e, 5e, 6e en 8e plek. Daarmee zetten ze een fantastische reeks. Op plek 2 en 6 vinden we Riekelt en Jannie Brands, de kampioen van 2021 van de vereniging laten zien dat ze ook dit jaar de strijd aan gaan met de kampioenen van o.a. 2020, nl. Tiemen en Lub. De rest van de vereniging weten inmiddels welk topniveau ze moeten halen om zich hierbij te voegen. In de voetsporen van Tiemen en Lub en Riekelt en Jannie volgt Dubbele Hakvoort met een keurige 9e  en 10e plaats. De duiven zijn heel goed gekomen en hiermee klaar voor het seizoen. Nu we weer samen mogen komen in het clubgebouw hebben we de zaterdagavond afgesloten met een zeer gezellige feestavond, bingo, eten, maar vooral in het zonnetje zetten van alle bijzondere prestaties van de leden van PV Flevoland waren hier onderdeel van. Maar liefst 56 diploma’s over 2020 en 2021 werden uitgereikt. Volgend weekend gaat het seizoen echt van start, met een wedstrijd in de categorie vitesse (korte afstand) vanuit Boxmeer op 114 km naar Urk.   Allen heel veel succes.
 • Fantastische afsluiting van het seizoen voor Riekelt en Jannie Brands op Chalons – Champagne
  Fantastische afsluiting van het seizoen voor Riekelt en Jannie Brands op Chalons – Champagne 24 duiven werden er vrijdag door de twee beste liefhebbers van 2021 van PV Flevoland voor de tiende en laatste jonge duivenvlucht vanuit Chalons-Champagne, 419 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Om 10 uur waren de omstandigheden om de duiven in vrijheid te stellen. De wind was in de rug uit het Zuidwesten, zeker niet gunstig voor de polder. Riekelt en Jannie Brands leverde op deze jonge duivenvlucht een absolute topprestatie. Ze behaalde de 1e, 2e, 4e, 5e, 6e, 7e, 9e en 10e plek in de vereniging, maar liefst 64,6% in de prijzen. Ook op hoger nivo waren er topklasseringen met 1e en 2e in de ACG, 1e en 2e in Frisia en een 78e en 79e in de afdeling. Met deze prestaties sluiten ze een topseizoen af, met veel vroege duiven. De absolute topliefhebbers van dit seizoen en zeker op de jonge duivenvluchten Tiemen Schinkel en Lub Korf volgde deze vlucht op korte afstand met een 3e en 8e plek in de vereniging, 3e in de ACG en Frisia. Zij haalde netjes hun prijspercentage op deze vlucht. Zo werden er weer topprestatie geleverd door de liefhebbers van PV Flevoland. De jackpot voor de eerste twee getekende was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Eindstanden over 2021 Kampioenschap jonge duiven onaangewezen: 1e Schinkel-Korf 2e R&J. Brands 3e Johannes Schinkel 4e D.Hakvoort 5e Erik Korteweg Kampioenschap jonge duiven aangewezen1e Schinkel-Korf 2e R&J. Brands 3e Johannes Schinkel 4e D.Hakvoort 5e Frank Kempers Duifkampioenen: 1-2-3-5 Schinkel-Korf, 4 R&J. Brands Kampioenschap generaal onaangewezen: 1e R&J. Brands 2e Schinkel-Korf 3e Johannes Schinkel 4e Joas van Zuiden 5e Erik Korteweg Kampioenschap generaal aangewezen: : 1e R&J. Brands 2e Schinkel-Korf 3e Johannes Schinkel 4e Joas van Zuiden 5e Robbie Vahl Duifkampioenen: 1-2 R&J. Brands, 3 Johannes Schinkel, 4-5 Schinkel-Korf De Eerste divisie Kampioenschap Jonge duiven onaangewezen: 1. D. Hakvoort, 2 Erik Korteweg, 3. Frank Kempers Kampioenschap Jonge duiven aangewezen: 1. D. Hakvoort 2 Frank Kempers 3 K. v.d. Berg Dit was de laatste vlucht voor het reguliere programma. PV Flevoland organiseert nog 5 weken lang najaarsklassiekers. Dit doen ze voor een groot deel van Nederland. Zij proberen op deze manier een mooi bedrag voor het RonaldMcDonaldhuis bij elkaar te vliegen. De afgelopen 15 jaar hebben ze al meer dan 40.000 euro bij elkaar gevlogen en hopen ook dit jaar weer op een mooi bedrag. Kijk ook eens op www.taartvluchten.nl . Allen heel veel succes.
 • Wederom topprestatie voor de Familie Zeeman op Tongeren
  Wederom topprestatie voor de Familie Zeeman op Tongeren 124 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde natoervlucht vanuit Tongeren, 208 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Deze vlucht zorgde voor een mooie afsluiting van het reguliere seizoen. Het duurde wederom heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken, de buien bleven, maar groot voordeel met dit weer is dat de wind uit de Zuid hoek kwam. Uiteindelijk trok het om 13.25 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen. De familie Zeeman presteren de laatste weken op zeer hoog nivo. Om 15.45 kwam de 243 met 84 km per uur op hun hok aan. De 243 heeft de familie gekregen van de broers Meindert en Jan de Boer. De 243 vloog twee weken geleden nog een 50e in de afdeling en ook nu, ondanks een slechte wind voor de Polder, was deze prestatie goed genoeg voor een 47e plaats in de afdeling, een 1e in het ACG en Frisia. Dit was de 3e ACG overwinning op rij voor de familie Zeeman. Piet heeft zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Tongeren werden de 1e, 3e, 5e , 7e en 9e plek in de vereniging in beslag genomen. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund. Op plek 2 een super prestatie van Wilco Nijenkamp met 2 duiven mee. Bart Vos vinden we met een geweldige prestatie terug op plek 8. De top 10 wordt op schitterende wijze vol gemaakt door Johannes Schinkel met de plekken 4, 6 en 10. Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden en tweede Wputer Kroon. In de eerste divisie een eerst plaats voor jeugdlid Wilco Nijenkamp, een tweede voor Bart Vos en een derde voor Jef Custers. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Johannes Schinkel met 71,4%, tweede R&J. Brands 68,4% en derde Familie Zeeman met 55%. De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 1e en 11e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bart Vos. Kampioenschappen natoer onaangewezen: 1e Fam. Zeeman 2e Johannes Schinkel 3e R&J. Brands 4e Joas van Zuiden 5e Wouter Kroon Kampioenschappen natoer aangewezen: 1e Fam. Zeeman 2e R&J. Brands 3e Johannes Schinkel 4e Joas van Zuiden 5e Bertram van Zuiden Duifkampioenen: 1 t.m. 5 Fam. Zeeman Eerste divisie Kampioenschap natoer onaangewezen: 1. Wouter Kroon, 2. Cees v.d. Steeg, 3 Bertram van Zuiden Kampioenschap natoer aangewezen: 1. Bertram van Zuiden, 2. Cees v.d. Steeg, 3. J. Custers Wederom weer een topdag voor PV Flevoland met 2 ACG overwinning en vroege duiven in de afdeling. Dit was de laatste vlucht voor het reguliere programma. PV Flevoland organiseert nog 5 weken lang najaarsklassiekers. Dit doen ze voor een groot deel van Nederland. Zij proberen op deze manier een mooi bedrag voor het RonaldMcDonaldhuis bij elkaar te vliegen. De afgelopen 15 jaar hebben ze al meer dan 40.000 euro bij elkaar gevlogen en hopen ook dit jaar weer op een mooi bedrag. Kijk ook eens op www.taartvluchten.nl . Allen heel veel succes.
 • Dubbele afdelingsoverwinning voor de Familie Zeeman op Venlo (natoer)
  Dubbele afdelingsoverwinning voor de Familie Zeeman op Venlo (natoer) 131 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natoervlucht vanuit Venlo, 146 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Dit weekend stond er zowel een jonge- als natoervlucht.vanaf hetzelfde station op het programma. Dit zorgde voor enige verwarring in de inkorflokalen, omdat men heel scherp moest zijn op welke wedstrijd de jonge duiven zouden worden ingekorfd, deze waren op beide vluchten welkom. Het weer wilde niet echt meewerken en het duurde heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken. Uiteindelijk trok het om 14.45 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen. Zowel het concours voor de jonge als voor de natoer gingen tegelijkertijd uit de manden. De wind was Oost tot Noordoost en dat bied wat betere kansen voor de polder. De familie Zeeman, bestaat op papier uit de broers Piet en Simon, maar Piet runt de volledige duivenkolonie zelfstandig. Om 16.25 kwamen twee duiven met 82 km per uur met een minimaal verschil op hun hok aan. De 863 is de jongste van de twee en had een betere finish en haalde hierdoor de overwinning binnen, met 52 seconde voorsprong op hokgenoot de 862. Na ruim een uur wachten bleken beide duiven ook goed genoeg om de eerste twee plaatsen in de afdeling in te nemen en dit tegen 8.851 duiven en ook van het gehele concours jonge en natoer met 12.278 duiven. De duivin 863 is gekweekt uit duiven van clubgenoot Louw v.d. Berg en een rechtstreekse duivin van Beverdam&zn uit Nieuwlande. De duivin 862 is afkomstig van de neef van Piet en Simon, nl. Piet Springer uit Marken. Zij presteren uitstekend met zijn duiven..Piet heeft zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Venlo natoer werd de eerste 4 plekken in de vereniging in beslag genomen, gevolgd door een 8e plek. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund. Tussen al dit geweld werd er een uitstekende 6e plek behaald door Riekelt en Jannie Brands, gevolgd door geweldige prestaties van de jeugdleden Wouter Kroon op 6 en Joas van Zuiden op 7. Als laatste zijn er nog topklasseringen voor Dubbele Hakvoort op 9 en Johannes Schinkel op 10. Bij de jeugd een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerst plaats voor jeugdlid Wouter Kroon, een tweede voor Dubbele Hakvoort en een derde voor Bertram van Zuiden. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Bertram van Zuiden met 100%, tweede Joas van Zuiden 90% en derde Familie Zeeman met 70%. De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 2e en 24e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden. Zaterdag 4 september 2021 gaat de boeken in als een van de beste vluchten voor PV Flevoland met de twee eerste plaatsen in de afdeling op de natoer voor de Fam. Zeeman en een 7e en 8e in de afdeling met de jonge duiven voor de Comb. Schinkel-Korf. Al vele jaren probeert PV Flevoland door o.a. een gezondheidsprogramma de kwaliteit van de prestaties een positieve boost te geven. In dit weekend kwam het resultaat van dit beleid meer als naar boven. Voor het laatste weekend van het reguliere programma staan op 11 september twee vluchten gepland. De tiende en laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Chalons en Champagne, dit is 422 km naar Urk. Daarnaast de vierde vlucht voor de natoer vanuit Tongeren, dit is 208 km naar Urk. Allen heel veel succe
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf scoren topklasseringen in de afdeling op Venlo (jong)
  Tiemen Schinkel en Lub Korf scoren topklasseringen in de afdeling op Venlo (jong) 50 duiven werden er vrijdag door 5 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de negende jonge duivenvlucht, 146 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Dit weekend stond er zowel een jonge- als natoervlucht.vanaf hetzelfde station op het programma. Dit zorgde voor enige verwarring in de inkorflokalen, omdat men heel scherp moest zijn op welke wedstrijd de jonge duiven zouden worden ingekorfd, deze waren op beide vluchten welkom. Het weer wilde niet echt meewerken en het duurde heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken. Uiteindelijk trok het om 14.45 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen. Zowel het concours voor de jonge als voor de natoer gingen tegelijkertijd uit de manden. De wind was Oost tot Noordoost en dat bied wat betere kansen voor de polder. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn ook dit jaar van ongekende klasse op de jonge duiven vluchten, niet alleen op Urk, maar ook in de wijde omtrek.. Om 16.37 melde zich twee duiven tegelijk met een snelheid van 79 km per uur. De 146 was net iets slimmer en stak haar snavel als eerste over de streep. De 146 is uit duiven van de bekende Belgische liefhebber Gaby Vandeabeele, kleindochter van de jonge Harry. De 144 volgde op slechts 2 seconde. De 144 is uit duiven van de topliefhebber Gerard v.d. Berg Ijsselmuiden en de over de hele wereld bekende liefhebber Marcel Sangers uit Brummen. Deze twee duiven zorgde voor de eerste twee plekken in de vereniging, maar ook voor de 7e en 8e plek in de afdeling Friesland tegen 3.927 duiven. Naast de eerste twee plekken in de vereniging, werd ook nog eens een vierde plek gepakt in de vereniging. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze topprestaties, het succes wordt jullie van harte gegund. In de voetsporen van Tiemen en Lub volgen Riekelt en Jannie Brands met uitzonderlijke topprestaties. Op deze vlucht was dat goed voor de 3e, 5e, 6e, 7e en 10e plek. Ook Johannes Schinkel leverde een topprestatie met een 8e en 9e plek. Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerste plek voor Bertram van Zuiden. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 90 en een gedeeld tweede plaats voor Riekelt en Jannie Brands met 60% en Johannes Schinkel ook met 60%. De jackpot voor de eerste twee getekende was voor Johannes Schinkel met de 14e en 21e plek. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zaterdag 4 september 2021 gaat de boeken in als een van de beste vluchten voor PV Flevoland met de twee eerste plaatsen in de afdeling op de natoer voor de Fam. Zeeman en een 7e en 8e in de afdeling met de jonge duiven voor de Comb. Schinkel-Korf. Al vele jaren probeert PV Flevoland door o.a. een gezondheidsprogramma de kwaliteit van de prestaties een positieve boost te geven. In dit weekend kwam het resultaat van dit beleid meer als naar boven. Voor het laatste weekend van het reguliere programma staan op 11 september twee vluchten gepland. De tiende en laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Chalons en Champagne, dit is 422 km naar Urk. Daarnaast de vierde vlucht en laatste vlucht voor de natoer vanuit Tongeren, dit is 208 km naar Urk. Allen heel veel succe
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf oppermachtig op loodzware Reims
  Tiemen Schinkel en Lub Korf oppermachtig op loodzware Reims 253 duiven werden er donderdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenvlucht, ditmaal uit Reims. Reims ligt in het noordoosten van Frankrijk en is voor de duiven 396 km vliegen naar Urk. Zoals al te veel dit jaar is het weer niet echt bestendig en dat was ook afgelopen zaterdag het geval. Op de losplaats leek de geplande lossing van 9.45 uur te moeten worden uitgesteld, maar net op tijd trok het weer mooi open, zodat de duiven onder goede omstandigheden konden starten en een goed vertrek kende. Onderweg kwamen ze nog wel het een en ander tegen en ook de wind vanuit het Noorden maakte het zwaar. Dat Tiemen Schinkel en Lub Korf de te kloppen mannen zijn met de jonge duiven is al jaren bekend, maar dit keer was hun prestatie van heel hoog nivo door maar liefst de eerste vier duiven te draaien in de vereniging. Om 16.49 melde hun topfavoriet de 170 zich met een snelheid van 56 km per uur. De 170 speelde verleden week op Etternach ook al een eerste in de vereniging. De 170 had op deze vlucht een voorsprong van 5 minuten op hokgenoot de 159. Uiteindelijk werd het 1, 2, 3, 4 en een 10e plek. Hiermee boekte Tiemen en Lub de vierde overwinning op rij. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze topprestatie, het succes wordt jullie van harte gegund. Een uitstekende vijfde plek was er voor jeugdlid Joas van Zuiden. Riekelt en Jannie Brands deden het fantastisch met een 6e en 9e plek. Een uitstekende 7e plek was er voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. En Piet Bakker deed het super met een 8e plek. Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerste plek voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg, een tweede voor Piet Bakker en een derde voor Erik Korteweg. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 77,8%, tweede Riekelt en Jannie Brands 64% en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 62,5%. De jackpot voor de eerste twee getekende was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de 1e en 39e plek. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. Voor vrijdag staan er twee vluchten vanuit Venlo op het programma. De negende vlucht voor de jonge duiven en de derde vlucht voor de natoer. Venlo is 146 km van Urk. Hoe de duiven gelost worden en op welke wijze de duiven gezet kunnen worden voor de verschillende vluchten zal van de week nog worden uitgelegd op de afdelingssite. Allen heel veel succes.
 • Uitzonderlijke topprestatie voor de Familie Zeeman op Beek en Donk
  Uitzonderlijke topprestatie voor de Familie Zeeman op Beek en Donk 196 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede natoervlucht vanuit Beek en Donk, 123 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Op het programma stond Gennep, maar doordat er meer ruimte is op de losplaats Beek en Donk werd door de afdeling Friesland hiervoor gekozen. Dit keer dus eens iets Westelijker dan gepland. Volgens de Urker liefhebbers wordt er te veel gekozen om Oostelijk uit te wijken, dus dit was eens een opsteker. De omstandigheden waren ’s morgens redelijk goed waardoor er op tijd gelost kon worden, de duiven werden om 8.30 uur in vrijheid gesteld om weer naar huis te vliegen. Door de wind tegen was het een behoorlijke kluif voor de duiven, maar ze zijn er goed op voorbereid en dus is dat geen probleem. De familie Zeeman, bestaat op papier uit de broers Piet en Simon, maar Piet runt de volledige duivenkolonie zelfstandig. Om 10.13 kwamen twee duiven met 66 km per uur tegelijk op hun hok aan. De 862 was net iets slimmer, want die stak de snavel vooruit en haalde hierdoor de overwinning binnen, met 1 seconde voorsprong op hokgenoot de 243. De duivin 862 is afkomstig van de neef van Piet en Simon, nl. Piet Springer uit Marken. Zij presteren uitstekend met zijn duiven. De 243 is in het geheim overgenomen van de broers Meindert en Jan de Boer. Piet had zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Beek en Donk werd naast de eerste 6 plekken in de vereniging, gevolgd door een 8e plek, ook nog eens de 1e, 2e en 4e plek in het ACG en Frisia binnengehaald. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund. Tussen al dit geweld werd er een uitstekende 7e plek behaald door Riekelt en Jannie Brands en een prima 9e en 10e plek door Jelle Roskam. Bij de jeugd een eerste plaats voor Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie waren de eerste drie plekken voor Jelle Roskam. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Johannes Schinkel met 90%, tweede Familie Zeeman 89,5% en derde Wouter Kroon met 71,5%. De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 1e en 3e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden. Voor vrijdag staan er twee vluchten vanuit Venlo op het programma. De negende vlucht voor de jonge duiven en de derde vlucht voor de natoer. Venlo is 146 km van Urk. Hoe de duiven gelost worden en op welke wijze de duiven gezet kunnen worden voor de verschillende vluchten zal van de week nog worden uitgelegd op de afdelingssite. Allen heel veel succes.
 • Johannes Schinkel haalt geweldig uit op Kalkar
  Johannes Schinkel haalt geweldig uit op Kalkar Slechts 62 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor een vlucht op het Duitse Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Opnieuw had het bestuur van Friesland’96 beslist om een vlucht op Gennep te wijzigen in het veel oostelijk gelegen Duitse Kalkar. Veel Urkers zijn het daar niet mee eens en deden niet mee. Dat doet natuurlijk niets af aan de prestaties van degenen die wel meedoen. De duiven werden zaterdag gelost om 11.00 uur met een matige zuidoostenwind. De grote specialist op de navluchten bij PV Flevoland is Johannes Schinkel. Johannes had 12 duiven klaargemaakt voor deze Kalkar en de vraag was of en hoe Johannes zou toeslaan. Om 12.18 uur viel zijn eerste duif en binnen twee minuten waren er al drie geconstateerd. Het was zijn 074 die om 12.18 uur de eerste was en de 111 kilometer afgelegd had met een gemiddelde snelheid van 85 kilometer per uur. Kalkar werd een geweldig succes voor Johannes met uiteindelijk de eerste, tweede en derde plek. Erg knap als je de verwachtingen kan waar maken en meteen de top drie weet te bezetten en dat zijn zeker de hartelijke felicitaties waard. Piet en Simon Zeeman waren ook geweldig op dreef met de vierde, zesde en negende plek. Jeugdlid Joas van Zuiden super met de vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands top met een mooie serie met de zevende, achtste en tiende plek. De beste hokprestatie voor Riekelt en Jannie Brands met 9 prijzen op 10 ingemande duiven, kort gevolgd door Johannes Schinkel met 8 prijzen op 12 duiven. De Jackpot voor de twee getekende duiven zijn voor Riekelt en Jannie Brands met hun getekenden op de plekken 14 en 25. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. De vier gratis zakken voer waren voor Johannes Schinkel, Piet en Simon Zeeman, Joas van Zuiden en Riekelt en Jannie Brands. Donderdag is het inmanden voor de achtste vlucht met jonge duiven op Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de tweede vlucht van de natour op Gennep, gelegen op 114 kilometer op Urk. Allen heel veel succes.
 • Echternach derde zege op rij Tiemen Schinkel en Lub Korf
  Echternach derde zege op rij Tiemen Schinkel en Lub Korf 242 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zevende vlucht voor jonge duiven op Echternach, gelegen in Luxemburg op 324 kilometer van Urk. Zaterdag begon met nevel wat vooral hardnekkig was in het oosten van Nederland. De duiven werden daarom pas om 10.15 uur gelost met een matige zuidoostenwind. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn de laatste weken de uitblinkers met het spel met de jonge duiven en natuurlijk de grote favorieten om ook deze vlucht te winnen. Om 14.08 uur was daar plotseling de 170 die de 324 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 83 kilometer per uur. En natuurlijk was Tiemen razendsnel met het melden van de duif en dan is het afwachten wat het resultaat wordt. En al snel bleek de prestatie van de 170 goed te zijn voor de derde overwinning op rij voor Tiemen en Lub. Verder werd ook nog de tiende plek gescoord met hun topduif de 147. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze knappe zege, het succes wordt jullie van harte gegund. Klaas van den Berg en Bartel de Berg presteerden super met een tweede plek en Dubbele Hakvoort ook erg goed met een derde plek. Riekelt en Jannie Brands waren geweldig op dreef met de vierde, zesde en zevende plek. Johannes Schinkel deed het ook geweldig met de vijfde, achtste en negende plek. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg en Bartel de Berg, tweede Dubbele Hakvoort en derde Erik Korteweg. Bij de beste hokprestaties eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 21 prijzen op 29 ingemande duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 16 prijzen op 23 duiven en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 6 prijzen op 9 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort met zijn getekenden op de plekken 18 en 44. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Dubbele Hakvoort. Donderdag is het inmanden voor de achtste vlucht met jonge duiven op Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de tweede vlucht van de natour op Gennep, gelegen op 114 kilometer op Urk. Allen heel veel succes.
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf zegevieren ook op Burdinne
  Tiemen Schinkel en Lub Korf zegevieren ook op Burdinne 223 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht met jonge duiven op Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Dit was de eerste vlucht met jonge duiven met een gezamenlijke lossing van heel Noord-Nederland. Zaterdagmorgen was het mooi helder weer en de duiven werden gelost om 08.30 uur met een zuidwestelijke wind. Om 11.14 uur was daar de eerste duif, het was de 164 van Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 164 had de 236 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 86 kilometer per uur. Het bleek meteen een hele vroege duif en uiteindelijk lag de 164 drie minuten voor. Vorige week was er ook al de zege voor Tiemen en Lub. Insiders weten dat de verste jonge duivenvluchten de specialisatie van Tiemen zijn en als hij eenmaal op dreef is, is er geen houden aan. Uiteindelijk werd het op deze Burdinne de eerste, achtste en negende prijs. Een schitterende zege en daar feliciteren we Tiemen en Lub mee, het is jullie van harte gegund. Tweede en een geweldige prestatie voor Erik Korteweg, Riekelt en Jannie Brands prima op dreef met de derde en de tiende prijs. Klaas van den Berg en Bartel de Berg werden prima vierde, Johannes Schinkel netjes vijfde, Dirk Vahl knap zesde en jeugdlid Joas van Zuiden erg goed met de zevende prijs. In de eerste divisie eerste Erik Korteweg, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg en derde Dirk Vahl. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. De beste hokprestaties eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 26 ingemande duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 19 prijzen op 29 prijzen en derde Johannes Schinkel met 18 prijzen op 28 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Johannes Schinkel met zijn getekende duiven op de plaatsen 28 en 35. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Donderdag is het inmanden jonge duiven op Arlon, gelegen op 338 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de navluchten op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf sterke winnaars Heusden-Zolder
  Tiemen Schinkel en Lub Korf sterke winnaars Heusden-Zolder 478 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met jonge duiven op Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. De jonge duiven werden zaterdag al vroeg gelost om 07.45 uur met een blauwe lucht en een overwegend zuidenwind. Ze hadden een super vertrek en door de wind in de staart vlogen de duiven zeer hoog. Een reden dat de meesten ver boven Urk hun hok misten en doorvlogen naar de Waddenzee, wat als gevolg had dat het een lastige vlucht werd. Natuurlijk zijn er ook liefhebbers die in iedere omstandigheid kunnen uitblinken en Tiemen Schinkel en Lub Korf behoren tot die categorie. Tiemen had voor deze vlucht 30 jonge duiven klaargestoomd. Zaterdag om 09.37 uur arriveerde zijn eerste duif, helaas door externe omstandigheden werd veel tijd verloren en liep zijn 193 pas op 09.44 uur binnen. De 193 had de 182 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 92 kilometer per uur. Kort daarna arriveerden nog een paar duiven en kwamen daarna alle duiven regelmatig thuis. Tiemen en Lub waren op deze Heusden-Zolder goed voor de eerste, tweede en vijfde prijs. Totaal vlogen 29 duiven in de prijzen van de 30 ingemande duiven. Dat is natuurlijk een super prestatie en we dienen daarvoor een diepe kniebuiging te maken. Van harte proficiat mannen en ga zo door. Riekelt en Jannie Brands waren ook weer geweldig met de derde, vierde, negende en tiende plek. Dubbele Hakvoort ook goed op dreef met een zesde plek, Johannes Schinkel behaalde een knappe zevende plek en Klaas van den Berg en Bartel de Berg prima met een goede achtste plek. In de eerste divisie eerste en derde Dubbele Hakvoort en tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf met 29 prijzen op 30 ingemande duiven, tweede Frank Kempers met 16 prijzen op 19 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 22 prijzen op 29 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven is voor Dubbele Hakvoort met de getekende duiven op plek 19 en 49. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Wouter Kroon. Volgende week donderdag jonge duiven inmanden voor Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Vrijdag inmanden voor een trainingsvlucht vanuit Deventer, gelegen op 62 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Dirk Vahl wint opnieuw groot concours nu vanuit Venlo
  Dirk Vahl wint opnieuw groot concours nu vanuit Venlo 515 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de vierde vlucht voor jonge duiven, deze keer vanuit Venlo gelegen op 147 kilometer van Urk. Waarbij een aantal liefhebbers nog vrees was voor forse buien in combinatie met de stevige westzuidwesten wind bleek het weer op zaterdag gelukkig mee te vallen. De jonge duiven werden om 08.40 uur gelost en hadden een zeer vlot vertrek. Dirk Vahl is een herintreder in de duivensport en won twee weken geleden al een groot concours vanuit Boxmeer. Vorige week had Dirk niet meegedaan aan Kalkar en ervoor gekozen om zijn jonge duiven een paar keer een kort trainingsvluchtje te geven. Zaterdag zat hij daarom gespannen te wachten of deze tactiek succes zou zijn op Venlo, waar hij met de stevige westzuidwesten wind eerder nadeel dan voordeel had. Om 10.08 uur was daar opeens de 383 die als een komeet naar binnen schoot. De 383 had de 130 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur. En warempel nadat alle meldingen bekend waren bleek Dirk met de 383 opnieuw winnaar van het grote regionale concours. Opnieuw beginnen en met je derde vlucht al twee grote zeges op je naam betekent dat je het in je hebt om een hele grote kampioen te worden. In ieder geval regende het felicitaties met dit nieuwe succes op Venlo en daar sluiten we ons graag bij aan. Riekelt en Jannie Brands zijn nadrukkelijk kandidaat voor het Generaal kampioenschap en op deze Venlo werd dat benadrukt met een keurige tweede, vierde en achtste plek. Hun bonte mirakel de 426 flikte het om voor de vierde keer in vier vluchten in de top tien te finishen. Johannes Schinkel was ook weer geweldig op dreef met een derde, zesde en zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook prima met de vijfde en negende plek. Hun topduif de 147 scoort nu al drie keer op rij in de top vijf. Meindert en Jan de Boer waren ook fantastisch bezig met een knappe tiende plek. In de eerste divisie eerste Dirk Vahl, tweede Meindert en Jan de Boer en derde Dubbele Hakvoort. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Dubbele Hakvoort. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Meindert en Jan de Boer met hun getekende duiven op de plekken 10 en 65. Bij de beste hokprestaties eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 21 prijzen op 24 ingemande duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 25 prijzen op 29 duiven en derde Johannes Schinkel met 28 prijzen op 36 duiven. Tussenstand jonge duiven onaangewezen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Dubbele Hakvoort, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Johannes Schinkel en vijfde Meindert en Jan de Boer. Bij de duiven eerste, derde en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 426, 293 en 104 en tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 147 en 376. Generaal Onaangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Joas van Zuiden en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Robbie Vahl en vijfde Joas van Zuiden. Bij de duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025 en 17-812, derde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 19-758. Vrijdag is het jonge duiven inmanden voor Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Johannes Schinkel wint vlot verlopen vlucht vanuit Duitse Kalkar
  Johannes Schinkel wint vlot verlopen vlucht vanuit Duitse Kalkar 180 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht met jonge duiven vanuit het Duitse Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Kalkar is natuurlijk bekend van de kerncentrale die niet in gebruik werd genomen en omgebouwd werd tot Wunderland Kalkar. Zaterdagmorgen werden de duiven om 08.30 uur gelost met een oost-noordoostenwind. Om 09.48 uur arriveerden de eerste duiven boven Urk en daarvan was de snelste in zijn hok de 578 van Johannes Schinkel. De 578 had de 111 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 85 kilometer per uur en bezorgde Johannes zijn eerste overwinning met jonge duiven dit seizoen. Johannes is in een felle strijd verwikkeld om het Generaal kampioenschap en toont wekelijks zijn klasse door iedere week topuitslagen te produceren. Op deze Kalkar werd begonnen met de eerste, zesde en zevende plek en daarmee zet je jouw concurrenten toch weer op achterstand. Johannes van harte proficiat met deze mooie uitslag en het wordt je door iedereen van harte gegund. Riekelt en Jannie Brands hebben een echte superduif in de bonte 426. Helaas hadden zijn baasjes niet gerekend op deze snelheid van de 426 waardoor vele minuten verloren gingen, extra sneu als je nu ziet dat de eerste prijs van dik 12.000 duiven met maar twee minuten verschil verloren ging. Na een zesde prijs op Duiven, een tweede prijs op Boxmeer, werd het nu voor de bonte 426 weer een tweede plek. Verder scoorden Riekelt en Jannie de achtste, negende en tiende plek. Dubbele Hakvoort was ook goed op dreef met de derde prijs en Tiemen Schinkel en Lub Korf deden goede zaken met de vierde en vijfde prijs. In de eerste divisie werd Dubbele Hakvoort eerste en derde en Meindert en Jan de Boer tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op de plaatsen 2 en 9. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de beste hokprestaties eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 28 ingezette duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 25 prijzen op 39 duiven en derde Johannes Schinkel met 20 prijzen op 35 duiven. Vrijdag is het inmanden voor de vierde vlucht met jonge duiven vanuit Venlo, gelegen op 147 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Riekelt en Jannie Brands weergaloos op pittige Lorris
  Riekelt en Jannie Brands weergaloos op pittige Lorris 126 duiven werden donderdag bij PV Flevoland voor de laatste fondvlucht van het seizoen op Vierzon. Daar aangekomen bleek het weer te slecht en werd besloten terug te rijden naar Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 07.30 uur met een matige noordenwind. De laatste weken staat er geen maat op Riekelt en Jannie Brands en zij waren voor iedereen de grote favorieten. Om 16.37 viel bij hun de 17-812 op de plank en deze topduif had de 576 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 63 kilometer per uur. Een kwartier later arriveerde al de vierde duif en was er bij de andere deelnemers nog niets. Wat een grote klasse dit seizoen en wat ben je goed als je de favorietenrol ook kan waarmaken. Uiteindelijk werden Riekelt en Jannie eerste, tweede, derde, vierde, zevende en achtste. Een weergaloze uitslag waarmee we Riekelt en Jannie van harte willen feliciteren en het wordt deze harde werkers van harte gegund. Klaas van den Berg en Bartel de Berg werden keurig vijfde en zesde, Pieter Woord en Louw van den Berg netjes negende en Tiemen Schinkel en Lub Korf mooi tiende. Bij de jeugd werd Joas van Zuiden eerste en Leontien Bonestroo tweede. In de eerste divisie eerste en tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg en Jelle Roskam derde. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Johannes Schinkel met de perfecte zes prijzen op zes duiven, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 10 prijzen op 11 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 11 prijzen op 18 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg met de getekende duiven op de plekken 5 en 13. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg. Onaangewezen midfond kampioen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Johannes Schinkel, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 19-758, derde Robbie Vahl met zijn 18-758, vierde Joas van Zuiden met zijn 20-171 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 17-110. Onaangewezen dagfond kampioen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Klaas van den Berg en Bartel de Berg en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Joas van Zuiden, vierde Jelle Roskam en vijfde Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812, 20-980, 20-972 en 19-025 en derde Johannes Schinkel met zijn 17-101. Vrijdag jonge duiven inmanden voor Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Dirk Vahl wint groot concours Boxmeer jonge duiven
  Dirk Vahl wint groot concours Boxmeer jonge duiven 472 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor Gennep, de tweede vlucht met jonge duiven. Door de overstromingen kon in Gennep niet worden gelost en werd uitgeweken naar Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdag kon om 08.30 uur het startsein gegeven worden en hadden de duiven een snel vertrek met een matige noordenwind. Dirk Vahl heeft vroeger duiven gehad en was een hele verdienstelijke speler op de marathonvluchten. Dit jaar is hij opnieuw gestart en speelt daarom voor het eerst weer mee met de jonge duiven. Dirk geniet volop van zijn sport en brengt heel veel tijd door tussen zijn jonge duiven. Voor deze Boxmeer had Dirk 35 duiven mee. Om 09.51 uur viel de 21-392 met een noodgang op de klep en bleek dat hij de 97 kilometer met een gemiddelde snelheid van 71 kilometer per uur had afgelegd. De 392 komt uit een doffer van neef Robbie met een duivin van Fijn uit Oldebroek. Nadat alle meldingen bekend waren bleek Dirk niet alleen eerste te zijn van PV Flevoland maar ook van het District 3 van maar liefst 5.377 duiven. Bij PV Flevoland werd het eerste, derde en vijfde en met 24 prijzen op 35 duiven werd meer dan fantastisch gepresteerd, echt super op je tweede vlucht als herintreder. Dirk van harte gefeliciteerd, het is je van harte gegund. Riekelt en Jannie Brands hebben ook met de jonge duiven een echte super met hun bonte 426. Deze vloog vorige week zesde en nu als eerste getekende tweede. Verder scoorden Riekelt en Jannie ook nog zesde prijs en met 26 prijzen op 28 duiven een formidabele uitslag. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn ook goed op dreef met de vierde en achtste plek. Johannes Schinkel werd netjes zevende en Piet en Simon Zeeman waren top met de negende en tiende prijs. Bij de jeugdleden werd Leontien Bonestroo eerste. In de eerste divisie werd natuurlijk Dirk Vahl eerste, tweede en derde. Bij de beste hokprestaties werd eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 28 duiven, tweede Johannes Schinkel met 32 prijzen op 38 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 32 prijzen op 39 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekenden op de plaatsen 48 en 69. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga. Volgende week vrijdag is het inkorven jonge duiven voor opnieuw Boxmeer gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Topprestatie Piet en Simon Zeeman op jonge duivenvlucht Duiven
  Topprestatie Piet en Simon Zeeman op jonge duivenvlucht Duiven 481 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingekorfd voor de eerste puntenvlucht voor jonge duiven vanuit Duiven, wat naast dat het een mooie naam in de duivensport is, op 82 kilometer van Urk ligt. Zaterdag bleek na het optrekken van de nevel in het oosten van het land dat de lossing mogelijk was om 09.10 uur met een variabele zuidelijke wind. De Familie Zeeman met als duivenmelker Piet behoorden de afgelopen jaren niet tot de beste spelers met jonge duiven. Van het voorjaar werd daarom samen met sportvriend Bertram van Zuiden gekeken wat er verbeterd kon worden. Op advies van Bertram werd het hok voor de jonge duiven van binnen helemaal verbouwd. Nieuwsgierig werd door Piet daarom uitgekeken naar het spel met de jonge duiven en vooral naar de eerste vlucht. Piet had 33 duiven in concours. Om 10.07 uur was daar de 103 en deze werd vrij snel gevolg door de 102. De 103 had een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur gerealiseerd. Bij het melden bleken het meteen vroege duiven en nadat uiteindelijk alle meldingen bekend waren bleek de 103 een fantastische eerste plaats en de 102 ook een mooie derde plaats op de uitslag te hebben gescoord. Ook de overige duiven kwamen super en liefst 24 duiven scoorden prijs. Zo zie je maar samenwerking in de duivensport kan super resultaten geven. Piet en Simon van harte proficiat met deze topprestatie, het is jullie van harte gegund. Johannes Schinkel was top met de tweede en zevende prijs, Riekelt en Jannie Brands echt super met de prijzen vier, vijf, zes, acht en negen. Tiemen Schinkel en Lub Korf sloten de top tien. In de eerste divisie eerste, tweede en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Leontien Bonestroo en tweede Joas van Zuiden. De liefhebbers met de hoogste prijspercentages zijn eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 31 prijzen op 41 duiven, tweede Familie Zeeman met 24 prijzen op 33 duiven en gedeeld derde Dubbele Hakvoort met 35 prijzen op 56 duiven en Frank Kempers met 15 prijzen op 24 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de getekenden op prijs 59 en 144. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. De gratis zakken voer zijn voor Tiemen Schinkel en Lub Korf op prijs 13, Frank Kempers als middelste liefhebber, Joas van Zuiden als laatste liefhebber en Robbie Vahl met de 1 na laatste prijsduif. Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Bourges, gelegen op 661 kilometer van Urk en vrijdag voor jonge duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Riekelt en Jannie Brands super op Chalons en Champagne
  Riekelt en Jannie Brands super op Chalons en Champagne 234 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de midfond vanuit Chalons en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Urk. Het was tevens een Nationaal concours. Waar een aantal liefhebbers twijfelden of het weer zaterdag wel goed genoeg was om een vlucht te organiseren, kozen de noordelijke afdelingen toch voor de zaterdag. En inderdaad zaterdagmorgen vroeg om 07.15 uur werden de duiven met schitterend weer gelost met een overwegend matige wind uit zuidelijke richtingen. Om 12.19 uur was het de superduif 19-025 van Riekelt en Jannie Brands die de thuishaven bereikte. De 19-025 had de 423 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Al heel snel bleek dat deze topper opnieuw de eerste prijs in de vereniging zou scoren. De 025 was vorig jaar al goed voor de eerste prijs van de Afdeling op Chimay en de tweede prijs op Troyes en dit jaar eerste op opnieuw Chimay en nu eerste op Chalons en Champagne. Wat een geweldenaar en wat zijn Riekelt en Jannie Brands dit jaar met een fantastisch seizoen bezig. Riekelt en Jannie waren goed voor de eerste, derde en tiende prijs en 17 prijzen op 20 duiven is natuurlijk ook super. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze geweldige zege, het is jullie van harte gegund. Johannes Schinkel was ook weer goed op dreef met de tweede en zesde prijs. Jef Custers ook weer top, naast zijn twee zeges dit seizoen, nu een prima vierde plek. Jeugdlid Joas van Zuiden knap vijfde, Zoltan Varga goed voor de zevende en negende plek. Piet en Simon Zeeman produceerden een geweldige uitslag en begonnen op plek acht. In de eerste divisie eerste Jef Custers en tweede en derde Zoltan Varga. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Piet en Simon Zeeman met 18 prijzen op 19 duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 9 prijzen op 10 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 17 prijzen op 20 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Johannes Schinkel met zijn getekende duiven op de plaatsen zes en elf. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Bourges, gelegen op 661 kilometer van Urk en vrijdag voor jonge duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes
 • Riekelt en Jannie Brands winnen nipt zeer lastige Issoudun
  Riekelt en Jannie Brands winnen nipt zeer lastige Issoudun 111 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de nationale race vanuit Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk. Nationaal waren zo’n 36.000 duiven in dit prestigieuze concours gezet, welke zaterdagmorgen om 06.45 uur werden gelost met een matige zuidelijke wind. De buien onderweg maakten dat Issoudun een erg lastige vlucht zou worden met grote verschillen. Om 15.40 uur was het de 18-308 die finishte bij Riekelt en Jannie Brands en de 686 kilometer had afgelegd met een gemiddelde 77 kilometer per uur. Het bleek uiteindelijk dat de 308 met een minimale voorsprong deze lastige vlucht zou winnen. Riekelt en Jannie wonnen naast de eerste ook de negende en tiende prijs. Hun tweede duif de 17-812 presteerde het om met een eerste prijs op Sourdun, een tiende prijs op Sens en een tweede prijs op Lorris en nu de negende prijs op Issoudun op alle vier dagfondvluchten kop te spelen, een geweldige topper. Riekelt en Jannie kregen hun duiven super met 8 prijzen op 10 duiven en daarmee willen we ze natuurlijk feliciteren, het is jullie van harte gegund. Johannes Schinkel kreeg zijn 17-101 op kop en na een tweede prijs op Sourdun en een vierde op Sens was deze topduif opnieuw goed voor een tweede prijs. Jeugdlid Joas van Zuiden was ook goed op dreef met de derde en zevende prijs. Klaas van den Berg ook erg goed met de vierde prijs, Jelle Roskam netjes met prijs vijf en Erik Korteweg na vorige week opnieuw top met plek zes. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden goede zaken voor het kampioenschap met plek acht. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg, tweede Jelle Roskam en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. Eerste met het beste prijspercentage deze keer Johannes Schinkel met een perfecte score met vijf prijzen op vijf deelnemende duiven, gedeeld tweede Klaas van den Berg en Jelle Roskam met ieder 10 prijzen op 12 deelnemende duiven. Met hun getekende duiven op plek 1 en 9 was de Jackpot voor de getekende duiven voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam. Donderdag is het inmanden voor de midfond op Chalons de Champagne gelegen op 423 kilometer van Urk en met de jonge duiven begint het vrijdag met het inmanden op Duiven, gelegen op 82 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Familie Zeeman domineert op zeer wisselvallige Rethel
  Familie Zeeman domineert op zeer wisselvallige Rethel 168 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland voor een midfondvlucht vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Reeds in de late avond/nacht na het inkorven werd bekend dat de duiven vervoerd werden naar Rethel, gelegen op 361 kilometer van Urk, met de bedoeling daar vrijdag zo vroeg als mogelijk te lossen. De weersvoorspelling voor zaterdag en de dagen daarna was de reden om van plan te veranderen. Nadat in de loop van vrijdag de toestemming van de NPO en het lossingsinstituut IWB was verkregen werden de duiven om 10.00 uur gelost met een matige zuidelijke wind. Vrijdag waren de eerste meldingen van Erik Korteweg, die een prima uitslag scoorde met de nodige kopprijzen. Ook de winnaar van de week daarvoor Wouter Kroon melde een vroeg duif en wel dezelfde waarmee Wouter een week eerder eerste vloog. Pas later bleek de Familie Zeeman een fantastische uitslag gescoord te hebben, maar omdat de harde werker Piet Zeeman op vrijdagmiddag moest werken kon pas achteraf gemeld worden. De Familie Zeeman bestaat uit de broers Piet en Simon, waarvan Piet de duivenmelker is en de volledige duivenkolonie runt. Piet is een liefhebber van de korte vluchten en had voor deze vlucht 20 duiven ingemand. De eerste duif de 17-862 was om 13.39 uur geconstateerd en had de 350 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 96 kilometer per uur. De 862 is een zeer goede duif die eigenlijk altijd wel in de top 25 van de verenigingsuitslag te vinden is. Op 13.42 en 13.45 uur waren de tweede en derde duif binnen en dat bleek goed voor de tweede en vijfde duif in de uitslag. Verder vlogen van de 20 duiven er 14 prijs en dan boek je gewoon een fantastisch resultaat en domineer je de verenigingsuitslag. Piet en Simon van harte proficiat met deze geweldige resultaten, het is jullie van harte gegund. Zoals al gemeld was Erik Korteweg ook super bezig met de prijzen drie en acht. Wouter Kroon zijn 20-154 blijkt een echte topduif met na een eerste vorige week, nu een knappe vierde prijs. Tiemen Schinkel en Lub Korf ook weer geweldig op dreef met de kopprijzen zes en tien, Riekelt en Jannie Brands natuurlijk ook weer top met prijs zeven en Robbie Vahl netjes op plek negen. In de eerste divisie eerste en derde Erik Korteweg en tweede Wouter Kroon. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. Jef Custers eerste met de gewonnen prijzen met een perfecte zes prijzen op zes deelnemende duiven en Tiemen Schinkel en Lub Korf ook dezelfde perfectie met 10 prijzen op 10 deelnemende duiven, derde Klaas van den Berg met 10 prijzen op 12 duiven. Met de getekende duiven op de plekken 4 en 54 is de Jackpot voor de getekende duiven voor Wouter Kroon. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg. Achteraf bleek vrijdag de enige dag waar een fatsoenlijke duivenvlucht mogelijk was en mogen we blij zijn met onze flexibele bestuurders. Donderdag inmanden voor Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk en vrijdag voor een training vanuit Deventer, gelegen op 63 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Nipte zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Lorris
  Nipte zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Lorris 164 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de dagfond vanuit Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen waren de duiven al vroeg uit de veren met een lossing om 07.15 uur. Tegen de verwachting in werd het een hele lastige vlucht. De gekende kampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden 10 duiven ingemand. Om 15.44 uur was daar de jaarling 244 die de 575 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 68 kilometer per uur. Na een hele snelle melding bleek de 244 met minimaal verschil voor een duif van Riekelt en Jannie Brands de eerste prijs te scoren bij PV Flevoland. Tiemen en Lub geven hiermee opnieuw een bewijs van hun vakmanschap af met de zoveelste eerste prijs als combinatie, echt een geweldig koppel in de duivensport. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege. Riekelt en Jannie Brands waren echter de absolute uitblinkers op deze Lorris met de tweede, vierde, vijfde en zesde prijs. Zoltan Varga was ook geweldig op dreef met de derde, achtste en negende prijs. Jelle Roskam werd heel knap zevende en Robbie Vahl netjes tiende. Bij de jeugd zegevierde Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste Zoltan Varga, tweede Jelle Roskam en derde Robbie Vahl. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Johannes Schinkel met vijf prijzen op vijf duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 12 prijzen op 14 duiven en derde Klaas van den Berg met 9 prijzen op 11 duiven. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg en de Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Riekelt en Jannie Brands met de getekende duiven op de plaatsten twee en elf. Donderdag is het inmanden voor de midfond vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor een trainingsvlucht voor oud en jong vanuit Heino. Allen heel veel succes.
 • Jeugdlid Wouter Kroon excelleert op zeer lastige Arlon
  Jeugdlid Wouter Kroon excelleert op zeer lastige Arlon 102 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Arlon, gelegen op 338 kilometer van Urk. Arlon ligt in het zuidelijke puntje van België tegen de grens met Luxemburg en Frankrijk. Zaterdagmorgen bleek het meteen mooi weer in Arlon, maar daarboven trok een front langs wat het voor de duiven niet makkelijk zou maken. Uiteindelijk konden de duiven om 09.45 uur gelost worden en inderdaad werd het voor de duiven een zeer lastige vlucht. In Tollebeek woont Wouter Kroon, die bij de betere jeugdleden van de Afdeling Friesland’96 hoort. Wouter had voor deze vlucht 10 duiven gezet. Wouter speelt alleen met mannetjes op zogenaamd weduwschap, een spel op jaloezie om de duiven tot het uiterste te motiveren. Om 14.00 uur was daar de jaarling de 154 die de 339 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur. Bij melding bleek dit meteen een hele vroege duif. Negen minuten later was daar Wouter zijn 922 en ook dat was een hele vroege duif. Nadat iedereen had gemeld bleek Wouter een fantastische zege bij PV Flevoland gescoord te hebben en ook zijn tweede duif bleek goed voor een mooie vierde plek. Wouter deed het super met 5 prijzen op 10 duiven en als je op zo’n lastige vlucht alle senioren weet te verslaan bewijs je jouw grote klasse. Wouter van harte proficiat met deze fantastische zege en dat er maar velen mogen volgen. Piet en Simon Zeeman deden het ook fantastisch met de tweede, vijfde, zesde en achtste plek. Jeugdlid Joas van Zuiden werd netjes derde, Jelle Roskam knap zevende, Jef Custers mooi negende en Riekelt en Jannie Brands keurig tiende. Bij de jeugd natuurlijk eerste Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste en tweede Wouter Kroon en derde Jelle Roskam. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met acht prijzen op 10 duiven, tweede Joas van Zuiden met drie prijzen op vier duiven, derde Piet en Simon Zeeman met 12 prijzen op 20 duiven en Jef Custers met 6 prijzen op 10 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op de prijzen 10 en 24. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet en Simon Zeeman. Donderdag is het inmanden voor de midfond vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor een trainingsvlucht voor oud en jong vanuit Heino. Allen heel veel succes.
 • Joas van Zuiden wint vrij lastige Chimay
  Joas van Zuiden wint vrij lastige Chimay 217 duiven werden vrijdag ingemand voor de derde midfondvlucht vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De vlucht moest helaas een dag worden uitgesteld. Een dag later was het schitterend weer en konden de duiven om 07.00 uur gelost worden met een west-noordwestenwind. Deze keer was het Swifterbant waar de eerste duif op de klep viel bij jeugdlid Joas van Zuiden. Het was zijn jaarling 023 die de 295 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur. Daarmee scoorde Joas zijn eerste zege van dit seizoen. Joas kreeg zijn duiven erg goed en zijn tweede duif behaalde een knappe negende plaats. Al met al een resultaat waar we Joas van harte kunnen feliciteren en dat doen we bij deze dan ook. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren top met twee en vier en Riekelt en Jannie Brands ook weer goed met drie en vijf. Zoltan Varga was goed voor de zesde plek, Johannes Schinkel keurig zevende, Robbie Vahl netjes acht en Piet en Simon Zeeman mooi tiende. In de eerste divisie eerste en derde Zoltan Varga en tweede Robbie Vahl. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met de grootste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 17 prijzen op 19 duiven en tweede Johannes Schinkel met 6 prijzen op 8 duiven en Wilco Nijenkamp met 3 prijzen op 4 duiven. De prijs voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 10 en 25 voor Piet en Simon Zeeman. De prijs voor de laatste prijsduif is voor Zoltan Varga. Donderdag is het inmanden voor Lorris gelegen op 576 kilometer van Urk en vrijdag voor Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. Allen heel veel succes 217 duiven werden vrijdag ingemand voor de derde midfondvlucht vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De vlucht moest helaas een dag worden uitgesteld. Een dag later was het schitterend weer en konden de duiven om 07.00 uur gelost worden met een west-noordwestenwind. Deze keer was het Swifterbant waar de eerste duif op de klep viel bij jeugdlid Joas van Zuiden. Het was zijn jaarling 023 die de 295 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur. Daarmee scoorde Joas zijn eerste zege van dit seizoen. Joas kreeg zijn duiven erg goed en zijn tweede duif behaalde een knappe negende plaats. Al met al een resultaat waar we Joas van harte kunnen feliciteren en dat doen we bij deze dan ook. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren top met twee en vier en Riekelt en Jannie Brands ook weer goed met drie en vijf. Zoltan Varga was goed voor de zesde plek, Johannes Schinkel keurig zevende, Robbie Vahl netjes acht en Piet en Simon Zeeman mooi tiende. In de eerste divisie eerste en derde Zoltan Varga en tweede Robbie Vahl. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met de grootste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 17 prijzen op 19 duiven en tweede Johannes Schinkel met 6 prijzen op 8 duiven en Wilco Nijenkamp met 3 prijzen op 4 duiven. De prijs voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 10 en 25 voor Piet en Simon Zeeman. De prijs voor de laatste prijsduif is voor Zoltan Varga. Donderdag is het inmanden voor Lorris gelegen op 576 kilometer van Urk en vrijdag voor Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. Allen heel veel succes
 • Klaas van den Berg grote winnaar op verre vlucht vanuit Sens
  Klaas van den Berg grote winnaar op verre vlucht vanuit Sens 242 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de vlucht vanuit Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk. De tweede van de zes verre vluchten die op het programma staan bij de Afdeling beloofde een lastige vlucht te worden. En met een dag vertraging werden de duiven om 09.30 uur gelost met een matige noordwestenwind. Klaas van den Berg en Bartel de Berg zijn liefhebbers van de verre dagfondvluchten en hadden 13 duiven in concours. Om 18.26 uur viel hun 18-069 op de klep en deze doffer had de 526 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 99 kilometer. Dat was uiteindelijk goed voor een fantastische eerste prijs bij PV Flevoland en een mooie vroege prijs in de afdeling. De vader van de 069 was een topper met de 8e Nationaal Morlincourt, 1e regionaal Weert, 5e Issoudun enz. De moeder vloog kop op Nationaal Chateauroux en is een dochter van de 173 van Klaas Hoekstra met een kleindochter van de Joke van Kaman. Klaas en Bartel kregen hun duiven geweldig met verder nog de vijfde en negende prijs en scoorden zo hun beste uitslag van het seizoen. Klaas en Bartel van harte proficiat met deze schitterende zege en het is jullie van harte gegund. Tweede en derde good old Hein Bakker die zijn duiven aan het voorbereiden is op de marathonvluchten en uit dit resultaat blijkt dat zijn duiven er erg goed voor staan. Vierde Johannes Schinkel en zesde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zevende, achtste en tiende de grote uitblinkers Riekelt en Jannie Brands en zij zijn uitgeroepen tot de Grootmeesters van Sens met de beste hokprestatie van alle 506 liefhebbers interprovinciaal. De eerste duif van Riekelt en Jannie was weer hun superduif de 19-025. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg en Bartel de Berg en tweede en derde Hein Bakker. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is natuurlijk van Riekelt en Jannie Brands met maar liefst 10 prijzen op 11 duiven, tweede Piet Bakker met 25 prijzen op 34 duiven en derde vader Hein Bakker met 15 prijzen op 21 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is ook voor Riekelt en Jannie Brands met hun getekende duiven op de plaatsen 7 en 10. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Leontien Bonestroo. Vrijdag is het inmanden voor Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf uitblinkers op zeer lastige Sittard
  Tiemen Schinkel en Lub Korf uitblinkers op zeer lastige Sittard 203 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de Vitesse vanuit Sittard, gelegen op 187 kilometer van Urk. De weersverwachting gaf aan dat het een zeer lastige vlucht zou worden. En dat bleek ook de werkelijkheid, met de verschuiving van een dag werden de duiven gelost om 13.45 uur met een bewolkte lucht en een matige noordenwind. Na ruim drie uur vlieg de eerste duif op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 761 die de 187 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 59 kilometer per uur. Zo’n lage gemiddelde snelheid komt heel weinig voor en dat is een teken dat het een lastige vlucht is geworden. De 761 is trouwens een klasse apart op de korte vluchten en met een 11e, 21e, 8e, 3e en 1e prijs is hij de beste duif in de vereniging. Daar stopt het trouwens niet bij, over de 5 vluchten provinciaal met een gemiddelde deelname van 15.760 duiven is de 761 de 3e beste duif geworden. Een echte klasbak, net als zijn eigenaars. Tiemen en Lub scoorden daarnaast ook nog de derde en de zesde en waren daarmee de grote uitblinkers op deze Sittard en over alle Vitesse vluchten. Een prestatie waar iedereen ze van harte mee feliciteert. Tweede werd Johannes Schinkel, vierde en dat is ontzettend knap Siebrand Stavasius, vijfde en dat is ook erg goed Bart Vos, knap zevende Dubbele Hakvoort, acht en negen is de mooie prestatie van Piet en Simon Zeeman en netjes tiende Frank Kempers. In de eerste divisie eerste Siebrand Stavasius, tweede Bart Vos en derde Dubbele Hakvoort. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Wilco Nijenkamp met 3 prijzen op 4 duiven en Tiemen Schinkel en Lub Korf met 12 prijzen op 16 duiven en gedeeld derde Wouter Kroon met 6 prijzen op 9 duiven en Jelle Roskam met 2 prijzen op 3 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de getekenden op 1 en 27. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Joas van Zuiden. De kampioenen op de Vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Bart Vos, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Robbie Vahl, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Bij de duiven eerste en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761 en 18-661, tweede Joas van Zuiden met zijn 17-201, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 20-309. Komende vrijdag inmanden voor Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Superduif Riekelt en Jannie Brands wint lastige Chimay
  Superduif Riekelt en Jannie Brands wint lastige Chimay 429 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 304 kilometer van Urk. Eindelijk is de regentijd voorbij en breken de zonnige dagen aan, een genot voor mens en dier. De duiven werden zaterdag gelost om 08.30 uur met een matige noordelijke wind en zonnig weer. De eerste vlucht met tegenwind is vaak niet zo makkelijk en dat bleek ook nu weer zo te zijn. Na hun overwinning vorige week op Sourdun hadden Riekelt en Jannie Brands 22 duiven in concours op deze Chimay. Om 12.41 uur viel er een duif op de klep en dat was hun eerstgetekende 025 en dat is een echte superduif. De 025 had de 304 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Via automatisch melden bleek het meteen een vroege duif en binnen een half uur werd duidelijk dat de 025 opnieuw goed was voor de eerste prijs. Vorig jaar al een keer eerste van de afdeling, nu weer eerste van PV Flevoland, verder ook al 1 x 2e, 2 x 4e en 1 x 5e. En dan mag je met recht spreken van een absolute superduif. Riekelt en Jannie van harte proficiat met de eerste prijs en zo’n geweldige duif, het is jullie van harte gegund. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden keurig tweede en liggen goed op koers voor het generaal kampioenschap. Johannes Schinkel werd netjes derde, Piet en Simon Zeeman keurig vierde en vijfde. Joas van Zuiden was ook goed op dreef met de zesde en tiende prijs, Jelle Roskam opnieuw vroeg en nu zeven, Robbie Vahl knap achtste en Klaas van den Berg en Bartel de Berg mooi negende. Bij de junioren eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Robbie Vahl en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 22 duiven, tweede Jelle Roskam 25 prijzen op 28 duiven en derde Johannes Schinkel met 12 prijzen op 15 duiven en Joas van Zuiden met 24 prijzen op 30 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekende duiven op plek 8 en 22. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. Bij het Generaal Onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Joas van Zuiden, vierde Jelle Roskam en vijfde Johannes Schinkel. Bij Generaal Duif eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761 en 18-661, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025, vierde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vijfde Jelle Roskam met zijn 18-276. Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Sens, gelegen op 523 kilometer van Urk en vrijdag voor de supervitesse vanuit Sittard gelegen op 186 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Riekelt en Jannie Brands grandioze winnaars op Sourdun
  Riekelt en Jannie Brands grandioze winnaars op Sourdun 427 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingekorfd voor de eerste vlucht op de dagfond op het Franse Sourdun, gelegen op 486 kilometer van Urk. Door het slechte weer werd het concours een dag uitgesteld. De duiven werden gelost om 08.00 uur met een vlagerige zuidwestenwind en de verwachting waren hoge snelheden. Riekelt en Jannie Brands waren net klaar met het eten, hadden gelezen en na het danken zag Jannie meteen een duif op de klep vallen. Het was hun topduif de 812 die de 486 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 101 kilometer per uur. Hun elektronisch systeem is voorzien van computergestuurd automatisch melden en dat gaf meteen aan dat het een hele vroege duif leek te zijn. Na een tijdje wachten bleek deze 812 Riekelt en Jannie Brands een geweldige eerste prijs te schenken. Natuurlijk wordt door iedereen in de vereniging Riekelt en Jannie deze eerste prijs van harte gegund en daar passen de welgemeende felicitaties bij. Johannes Schinkel deed het top met de kopprijzen twee en zeven. Pieter Woord en Louw van den Berg spelen hun marathonduiven in en dat ging prima met de derde, zesde, achtste en tiende prijs. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden knap vijfde en Robbie Vahl netjes negende. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jelle Roskam met de getekenden op de prijzen 11 en 21. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga. De gratis zakken voer waren voor Pieter Woord met prijs 13, Erik Korteweg als middelste liefhebber, Leontien Bonestroo als laatste liefhebber en Zoltan Varga met de 1 na laatste prijsduif. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Robbie Vahl en derde Erik Korteweg. Bij de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 19 prijzen op 23 duiven, tweede Johannes Schinkel met 8 prijzen op 10 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 11 prijzen op 15 duiven. Vrijdag is het inkorven voor de midfond op het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Jef Custers slaat opnieuw toe en is de beste op Sittard
  Jef Custers slaat opnieuw toe en is de beste op Sittard Wat hebben we een nat en koud voorjaar en dat heeft natuurlijk veel invloed op de training en de vluchten van onze duiven. Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 209 duiven ingemand voor de zogenaamde supervitessevlucht vanuit Weert. Maar omdat er vrijdag vogelgriep werd vastgesteld in Weert, mocht er volgens de voorschriften niet in Weert gelost worden en werden de duiven gebracht naar Sittard, gelegen op 187 kilometer van Urk. Zaterdag bleek een lossing niet mogelijk en zondag was het beduidend beter weer. De duiven werden om 08.00 uur gelost met een vlagerige zuidwestenwind, zodat hoge snelheden in de lijn der verwachting lagen. Jef Custers is in januari 83 jaar geworden en heeft nog steeds veel plezier in het houden van duiven en speelt ieder seizoen alle vluchten mee. Dat er rekening met Jef gehouden moet worden bewees hij al op Burdinne met de eerste prijs. Op deze Sittard had Jef 13 duiven mee en om 09.44 uur viel zijn 666 op de klep. Deze topduif had de 163 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 94 kilometer per uur. Na alle meldingen bleek de 666 een fantastische eerste prijs gescoord te hebben voor Jef. Na Burdinne de tweede hoofdprijs dit seizoen en dat op maar zes vluchten. Wat een bijzonder hoog niveau en dat met zijn tweede duif nog op een keurige tiende plek. Jef van harte proficiat met deze geweldige prestaties. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook goed op dreef met de tweede, derde en zevende plek. Bart Vos is een specialist aan het worden op de korte vluchten met nu weer een keurige vierde plek. Zoltan Varga werd netjes vijfde, Piet en Simon Zeeman top met de zesde en negende plek en Jelle Roskam goed voor een leuke achtste plek. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op plek 19 en 30. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste Jef Custers, tweede Bart Vos en derde Zoltan Varga. Bij de prijspercentages presteerde Jelle Roskam een perfecte vier prijzen op vier duiven, tweede was Johannes Schinkel met 6 prijzen op 8 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 12 prijzen op 17 duiven. Vrijdag is het inkorven voor de midfond op het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Johannes Schinkel fantastisch op zeer lastige Chimay
  Johannes Schinkel fantastisch op zeer lastige Chimay Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 678 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht op de midfond vanuit het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen om 07.15 uur werd het complete concours van 35.000 duiven gelost met een toenemende zuidzuidoosten wind. Helaas hadden de meeste duiven geen goed vertrek vanwege een naderend regenfront. Een klein groepje duiven bereikten echter verrassend hoge snelheden. Johannes Schinkel was zaterdagmorgen heel vroeg aan het werk gegaan om een paar uur te werken voordat zijn duiven zouden arriveren. Na zijn werk haastte hij zich naar huis. Toen hij in zijn duivenhok keek zag hij tot zijn verbazing op zijn elektronisch systeem dat er al vier duiven waren gearriveerd. De eerste was zijn jaarling 333 die al om 09.45 uur was aangekomen en met een gemiddelde snelheid van 122 kilometer per uur de 305 kilometer had afgelegd. Deze 333 had vorig jaar ook al een eerste prijs gevlogen op Arlon. Na de melding bleek de 333 nu de eerste prijs te scoren van het totale concours van 35.000 duiven. Een geweldige duif om op het hok te hebben en Johannes is er maar wat trots op. Johannes scoorde in de vereniging de eerste, tweede, zesde en achtste prijs. Johannes van harte proficiat met deze geweldige prestatie. Erik Korteweg was ook goed op dreef met de kopprijzen drie en negen. Pieter Woord en Louw van den Berg waren vier, Piet en Simon Zeeman vijf, Zoltan Varga zeven en Hein Bakker tien. In de eerste divisie was eerste en derde Erik Korteweg en tweede Zoltan Varga. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met het hoogste prijspercentage waren eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 31 duiven, tweede Johannes Schinkel met 15 op 19 en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 23 op 30. De gratis zakken voer waren voor prijs 13 Riekelt en Jannie Brands, de middelste liefhebber Jef Custers, de laatste liefhebber Wouter Kroon en de 1 na laatste prijsduif Robbie Vahl. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jef Custers met zijn getekende duiven op de plaatsen 22 en 119. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden. Bij de tussenstand onaangewezen 1 Johannes Schinkel, 2 Tiemen Schinkel en Lub Korf, 3 Riekelt en Jannie Brands, 4 Robbie Vahl en 5 Joas van Zuiden. Aangewezen 1 Joas van Zuiden, 2 Robbie Vahl, 3 Tiemen Schinkel en Lub Korf, 4 Johannes Schinkel en 5 Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven 1, 3 en 4 Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761, 18-661 en 18-650, 2 Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025 en 5 Zoltan Varga met zijn 20-321. Volgende week vrijdag opnieuw inmanden voor Chimay. Allen heel veel succes
 • Schitterende zege op Burdinne voor Jef Custers
  621 duiven werden er vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor Burdinne, de derde vlucht van de vitesse, gelegen op 236 kilometer van Urk. Zaterdag werden de duiven bij een oplopende temperatuur gelost om 09.30 uur. Het was Klaas Hoekstra die de eerste prijs won in het Samenspel. Klaas en Arie van harte gefeliciteerd. Jef heeft reeds de leeftijd van het sterke geslacht en is nog steeds actief in de duivensport. Zaterdag kreeg hij om 12.05 uur zijn 267 die met een snelheid van 83 kilometer de afstand van 213 kilometer had afgelegd. Na lang wachten bleek dat uiteindelijk goed te zijn voor een schitterende overwinning. En natuurlijk feliciteren we Jef van harte met zijn fantastische zege. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden twee, zes, zeven en acht. Riekelt en Jannie Brands werden vier en negen, Bart Vos heel mooi derde, Robbie Vahl vijfde en Joas van Zuiden negende. De eerste prijs met het hoogste prijspercentage is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 28 prijzen op 30 duiven, tweede Johannes Schinkel met 17 op 20 en derde Riekelt en Jannie Brands met 26 op 32. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 6 en 8. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Robbie Vahl. Bij de vitesse is de tussenstand onaangewezen 1 Tiemen Schinkel en Lub Korf 2 Johannes Schinkel 3 Robbie Vahl 4 Riekelt en Jannie Brands en 5 Joas van Zuiden. Aangewezen 1 Tiemen Schinkel en Lub Korf 2 Joas van Zuiden 3 Robbie Vahl 4 Riekelt en Jannie Brands en 5 Johannes Schinkel. Bij de duiven 1 en 2 Tiemen Schinkel en Lub Korf 3 Robbie Vahl, 4 Johannes Schinkel en 5 Joas van Zuiden. Vrijdag is het inkorven voor Chimay, de eerste vlucht op de midfond gelegen op 305 kilometer. Allen heel veel succes.  
 • Johannes Schinkel slaat toe op Heusden Zolder
  Johannes Schinkel slaat toe op Heusden-Zolder 20 liefhebbers korfden vrijdagavond bij PV Flevoland 602 duiven in voor de tweede vlucht op de vitesse vanuit het Belgische Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het al vroeg zonnig weer en met oplopende temperaturen werden de duiven om 10.00 uur gelost met een matige noordnoordoosten wind. Het werd een schitterende vlucht en het was Klaas Hoekstra uit Urk die de afdelingszege voor zich opeiste. Klaas en Arie van harte proficiat met deze mooie zege. Johannes Schinkel had zaterdag pech dat er een drone boven zijn hok op de Houtrib cirkelde waardoor hij met zijn eerste duif de nodige tijd en een topprijs in de afdeling verspeelde. Zijn 345 viel uiteindelijk om 12.26 uur op de klep en achteraf bleek de snelheid van gemiddeld 75 kilometer per uur voldoende voor de zege bij PV Flevoland. Johannes kreeg zijn duiven super en werd naast eerste ook tweede en negende en wordt meteen de leider in het klassement. Johannes van harte proficiat met deze mooie uitslag en zege. Robbie Vahl deed het geweldig met de derde, vierde, vijfde en achtste plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden zes, Riekelt en Jannie Brands zeven en Joas van Zuiden tien. Bij de jeugd werd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. In de eerste divisie werd eerste Robbie Vahl, tweede Wilco Nijenkamp en derde Bart Vos. Bij de liefhebbers met het hoogste prijspercentage werd eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 30 duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 28 prijzen op 33 duiven en derde Wouter Kroon met 7 prijzen op 9 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekenden op de prijzen 20 en 28. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer. Vrijdag is het inkorven voor Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Tiemen Schinkel en Lub Korf beginnen 2021 met zege
  Tiemen Schinkel en Lub Korf beginnen 2021 met zege 462 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingezet door 18 liefhebbers op de eerste vlucht van 2021 vanuit Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Vorige week was het helaas te koud en het diervriendelijke beleid verbiedt dan wedstrijden voor duiven. Zaterdagmorgen was het meteen mooi weer en met oplopende temperaturen werden de duiven gelost om 09.50 uur met een matige noordenwind. De wedstrijd is de regio werd gewonnen door Nick van Adrichem uit Emmeloord en daar feliciteren we Nick van harte mee. Om 11.27 uur viel de eerste duif op Urk en wel bij de gekende kampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 249 die de 114 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur. Bij Tiemen en Lub kwamen de duiven prima en voor de beste spelers van Urk in 2020 betekende dit meteen de eerste zege en naast de eerste prijs was ook de vierde en vijfde prijs hun deel. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege en uitslag. Johannes Schinkel werd keurig tweede. Jeugdlid Joas van Zuiden deed het super met de tweede, zesde, zevende en achtste prijs. Fondspelers Riekelt en Jannie Brands waren ook al goed op dreef met de negende en tiende plek. In de eerste divisie eerste Robbie Vahl, tweede Jef Custers en derde Bart Vos. Bij de junioren werd Joas van Zuiden eerste, Leontien Bonestroo tweede en Wouter Kroon derde. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages was eerste Riekelt en Jannie Brands met 22 prijzen op 29 ingezette duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 22 op 31 en derde Jelle Roskam met 7 op 10. De Jackpot voor de eerste twee getekenden ging naar Joas van Zuiden met de getekenden op de prijzen zes en zeven. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Leontien Bonestroo. De vier zakken gratis voer gingen naar Joas van Zuiden met prijs 13, Meindert en Jan de Boer als middelste liefhebber, Cees van der Steeg als laatste liefhebber en Jef Custers met de 1 na laatste prijsduif. Volgende week vrijdag is het inkorven voor Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.
 • Johannes Schinkel presteert super op natourvlucht Burdinne

   

  10 liefhebbers korfden vrijdag bij PV Flevoland 163 duiven voor de laatste vlucht op de natour vanuit Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Het was voor de meeste liefhebbers schijnbaar een probleem om duiven te vinden die nog redelijk in de veren zaten, aangezien de ruitijd is aangebroken. Het is dan de keuze om duiven in de rui ervaring op te laten doen of ze thuis te laten. De meeste liefhebbers spelen ze gewoon want jonge duiven met weinig ervaring verspeel je weer makkelijk volgend jaar april met een koud voorjaar. De duiven in Burdinne werden zaterdag om 08.45 uur gelost met een zuidwestenwind. Klaas Hoekstra uit Urk werd winnaar in Samenspel F2 en daar feliciteren we Klaas en Arie van harte mee.

  De grote favoriet voor deze vlucht was Johannes Schinkel aan gezien hij de laatste twee weken op rij had gewonnen met zijn jonge duiven. Johannes had ervoor gekozen om de lastige Chalon en Champagne te laten schieten en al zijn jonge duiven op Burdinne te zetten. Of dat verstandig is zal volgend jaar blijken op de dagfond, het enige zwakke onderdeel van Johannes. Op deze Burdinne werd in ieder geval fantastisch gepresteerd. De eerste duif was de 316 die om 11.21 uur arriveerde en de 236 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. De duiven kwamen super en 20 prijzen op 25 deelnemende duiven betekent een prima prijspercentage van 80. Johannes scoorde de eerste, tweede, vierde, zesde en zevende prijs en had maar liefst 10 duiven in de top twintig. Deze Burdinne betekende de vijfde zege van het seizoen en dat is het hoogste aantal zeges dit seizoen bij PV Flevoland. Johannes werd op de natour eerste onaangewezen en eerste aangewezen kampioen. Kortom de laatste vlucht werd een geweldig succes en daarmee feliciteren we Johannes van harte.

  Joas van Zuiden was ook weer geweldig op dreef met 15 op 20 en de kopprijzen drie en vijf. Riekelt en Jannie Brands boekten ook een prima resultaat met 15 op 20 en de kopprijzen acht en negen. Jef Custers is met zijn 82 jaar ons oudste lid en Jef gaf zijn visitekaartje af met een prachtige tiende plek en dat wordt hem door iedereen van harte gegund. Andere uitblinkers Oscar Martens met 3 op 4 en Wouter Kroon met 4 op 5. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Jef Custers. Joas van Zuiden zijn getekenden duiven waren 12 en 18 en daarmee werd de Jackpot gewonnen. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

  Het natourkampioenschap onaangewezen werd gewonnen door Johannes Schinkel, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Bart Vos en vijfde Oscar Martens. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Joas van Zuiden, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Siebrand Stavasius. De beste duif op de natour was een jonge duif, de 183 van Bart Vos, tweede, vierde en vijfde Joas van Zuiden met zijn 17-200, 19-421 en 15-620, derde was Oscar Martens met zijn 15-728.

  Volgende week beginnen we voor het vijftiende jaar op rij met de Najaarsklassiekers. De Oostlijn begint op Duiven (afstand Urk 82 km) en de westlijn begint op Asse-Zellik (afstand Urk 219 km). Allen heel veel succes.

   

 • Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen zeer lastige Chalon en Champagne

   

  11 liefhebbers bij PV Flevoland namen er deel aan de laatste vlucht met jonge duiven met totaal 270 jongen op Chalon en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Urk. De laatste en verste vlucht van de jonge duiven telde echter nergens voor, niet voor de afdeling en niet voor de Friese Fondclub en dat is met name een fondclub onwaardig. Veel liefhebbers doen niet mee aan vluchten die nergens voor tellen en dat gaf weinig duiven als gevolg. De duiven werden zaterdag om 08.45 uur gelost met een noordelijke wind en in Nederland draaiend naar west. Het werd geen makkelijke vlucht en de winnaar in Samenspel F werd Klaas Hoekstra uit Urk en daar feliciteren we Klaas en Arie van harte mee.

  Tiemen Schinkel en Lub Korf waren geweldig op dreef dit jaar. In de afdeling 9e midfond aangewezen, 2e jong onaangewezen, 1e jong aangewezen, 3e generaal lang aangewezen, 5e generaal kort onaangewezen, 6e vitesse duif met hun 18-665, 1e jonge duif met hun 20-230 en 9e met hun 20-258 en daarmee waren ze de beste Urker liefhebbers dit jaar. Over alle jonge duivenvluchten 209 prijzen op 271 duiven en dat is maar liefst 77% prijs. Op deze Chalon en Champagne hadden ze 42 duiven mee. De eerste duif arriveerde om 14.16 uur en dat was hun 519 die de 423 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur. Tiemen en Lub scoorden uiteindelijk bij PV Flevoland de eerste, vierde en zesde prijs en 24 prijzen op 42 duiven.

  Andere liefhebbers zouden na dit geweldige seizoen achter over gaan leunen, maar niet Tiemen Schinkel. De laatste vlucht was nog niet afgelopen of de hokken werden al gesloopt en binnenkort wordt begonnen met een geheel nieuw hok, geheel naar eigen inzicht. Ook worden weer nieuwe duiven aangeschaft bij een tophok waarmee hun nu al geweldige kweekhok weer van nieuwe impulsen wordt voorzien. Regeren is vooruitzien en dat is zeker van toepassing op deze geweldige combinatie. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze zege, het geweldige seizoen en succes met de toekomstplannen.

  Joas van Zuiden was echt super met 27 op 41 en de kopprijzen twee, drie, vijf, zeven, negen en tien. Klaas van den Berg ook geweldig met een mooie achtste prijs. Ook Wouter Kroon top met een knappe elfde plek. Frans en Thomas van den Berg hadden met 34 op 48 het hoogste prijspercentage. Tevens waren Frans en Thomas de enige twee met hun beide getekenden op de uitslag, in dit geval 82 en 107, en dat was goed voor de Jackpot. Riekelt en Jannie Brands wonnen de Jackpot voor de laatste prijsduif. Bij de jeugd en in de eerste divisie het volledige podium voor Joas van Zuiden. Bij de jeugd is eerste generaal Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Frans en Thomas van den Berg. Alle winnaars van harte proficiat.

  Volgende week beginnen we voor het vijftiende jaar op rij met de Najaarsklassiekers. De Oostlijn begint op Duiven (afstand Urk 82 km) en de westlijn begint op Asse-Zellik (afstand Urk 219 km). Allen heel veel succes.

   

 • Johannes Schinkel wint lastige natourvlucht vanuit Venlo

  14 liefhebbers korfden vrijdag bij PV Flevoland 351 duiven in voor de derde vlucht op de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag bleek er echter een wielerwedstrijd te zijn op de lossingsplek, waardoor er niet gelost kon worden. Een blunder van de NPO die geen lossingsvergunning had mogen verstrekken aan de twee afdelingen, een foutje waarvoor de twee afdelingen samen € 350 betalen. Vanwege het rijtijdenbesluit en een vlucht van afdeling 9 konden de duiven nu in Venlo niet eerder gelost worden om 13.15 uur. De totale lossing van Friesland’96 en afdeling 10 betrof ruim 41.000 duiven met een toenemende westenwind. Dan weet je dat je kansloos bent in zo’n groot concours en dat de onervaren jonge duiven het lastig krijgen om op zaterdag weer thuis te komen. Maar ook zo’n concours kent winnaars en dat zijn deze keer de Combi Wakker uit Urk en daar feliciteren we de heren van harte mee.

  Johannes Schinkel is bezig met een prima seizoen en is inmiddels een vaste waarde in de top drie van PV Flevoland. Tot nu toe had hij drie overwinningen dit seizoen en dat is evenveel als zijn broer Tiemen. Op deze Sittard en dus uiteindelijk Venlo had Johannes 24 jonge duiven mee. Na precies twee uur vliegen viel bij Johannes zijn 303 op de klep en die had de 147 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Het bleek meteen een vroege duif te zijn en maar liefst drie minuten los vooruit te vliegen en dan ook nog op zijn eigen duif. Johannes scoorde geweldig op deze Venlo met 16 prijzen op 24 duiven en naast de eerste en de tweede ook de vierde prijs. En misschien nog belangrijker zijn vierde zege waarmee hij leider is in de familie. Opmerkelijke prestaties van Johannes zijn 336 en 332 op Venlo. Met de jonge duiven scoorde de 336 op Venlo plaats 7 en nu op de natour op Venlo plek 2. De 332 met de jonge duiven op Venlo plek 10 en nu op de natour op plaats 4. Het komt niet zo vaak voor dat jonge duiven op hetzelfde station twee keer kop spelen en dan is het bijzonder als je twee zulke duiven hebt. Het gerucht gaat dat er een verzoek is ingediend om volgend jaar vaker op Venlo te concoursen. Johannes proficiat met deze geweldige uitslag, het is je van harte gegund.

  Riekelt en Jannie Brands waren super op dreef met maar liefst 39 prijzen op 46 duiven en zij beginnen met de kopprijzen drie, vijf, zes en acht. Joas van Zuiden had deze keer het hoogste prijspercentage met 17 op 20 en Joas begon met zeven en negen. Joas kreeg eind deze week het mooie bericht dat hij jeugdkampioen van de afdeling is geworden, een geweldige prestatie en daar wordt dit grote talent van harte mee gefeliciteerd. Bert Hakvoort heeft in Tollebeek ook de weg omhoog gevonden en scoorde met zijn marathon jonge duiven een keurige tiende plek. Andere uitblinkers zijn Bart Vos met 21 op 27, Wouter Kroon met 11 op 20 en Cees van der Steeg boekte zijn beste uitslag van het seizoen met 6 op 10 en twee mooie prijzen in de top 40. Er werden weinig getekende duiven gedraaid, de beste was Johannes Schinkel met zijn getekenden op plek 4 en 83 en daarmee wint hij de Jackpot. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Bert Hakvoort. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

  Tussenstand natour onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Bart Vos, vierde Joas van Zuiden en vijfde Piet en Simon Zeeman. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Joas van Zuiden en vijfde Siebrand Stavasius. Bij de duiven eerste en vierde Oscar Martens met zijn 18-498 en 18-560, tweede en derde Bart Vos met zijn 20-183 en 20-460 en vijfde Siebrand Stavasius met zijn 20-276.

  Donderdag inkorven voor uitsluitend jonge duiven op Chalons en Champagne (afstand Urk 423 km) en vrijdag voor oud en jong op Burdinne (afstand Urk 236 km). Het zijn de twee laatste vluchten op het programma gevolgd natuurlijk door nog 5 weken de beroemde Najaarsklassiekers van PV Flevoland. Allen heel veel succes.

 • Johannes Schinkel opnieuw de beste met jonge duiven nu van Arlon

   

  14 liefhebbers korfden donderdag bij PV Flevoland 353 jonge duiven in op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. De weersverwachting was ronduit slecht met heel veel regen op de vlieglijn. Zaterdagmorgen bleek de oost lijn vrij goed weer te geven en dat was goed voor een vroege lossing om 07.35 uur met een matige zuidwestenwind. Net een paar minuten voor het moment dat de duiven kwamen barste er een flinke bui los boven Urk, met als gevolg dat alle duiven aan de oostkant passeerden, een groot nadeel bleek later uit de uitslag. Maar naast verliezers heb je ook winnaars en dat was deze keer in Samenspel F Harm van der Wal uit Rottum en daar feliciteren we Harm van harte mee.

  Johannes Schinkel presteert tot nu toe erg goed met de jonge duiven. Op de eerste vlucht vanuit Gennep begint hij met 1, 3 en 4, de tweede vlucht Venlo 7 en 10, de derde vlucht Sittard 6 en de vierde vlucht Burdinne 3. Bij iedere vereniging sta je dan eerste in de tussenstand met de jonge duiven, maar niet bij PV Flevoland. Johannes had op deze Arlon 25 duiven mee. Johannes stond net te schuilen voor de regen toen zijn 333 arriveerde om 11.13 uur. Het bleek de eerste melding in de vereniging en niet veel later bleek het goed te zijn voor de eerste prijs bij PV Flevoland en de derde prijs in Samenspel F van 1654 duiven. De 333 was zijn tweede getekende duif en had de 333 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. Johannes was op deze Arlon goed voor 15 prijzen op 25 duiven en naast de eerste plek was ook de tiende plek zijn deel. Johannes scoort dus op 5 vluchten met jonge duiven zijn tweede eerste prijs en zijn negende top tien klassering en dat zijn erg goede prestaties. Johannes van harte proficiat met deze geweldige uitslag en knappe eerste prijs, het is je van harte gegund.

  Op Tiemen Schinkel en Lub Korf staat geen maat met de jonge duiven. Over 5 vluchten 185 op 229 en dat is 81% prijs, 22 top tien noteringen, maar vreemd genoeg geen enkele eerste prijs. Op deze Arlon 31 op 44 en ze beginnen met de tweede, derde, vijfde, zesde, zevende, achtste en negende plek. Op 5 en 6 de twee getekenden en dat is opnieuw goed voor de Jackpot. Jammer van de zware regenbui en het nadeel daarvan, maar Tiemen was dit jaar op Urk de allerbeste met jonge duiven. Jacob Loosman sloot zijn duivenloopbaan af met een knappe vierde plek. Er lopen nu al weddenschappen dat Jacob en/of zoon Stefanus binnen enkele jaren weer beginnen met de mooiste hobby die er is. De felbegeerde Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg, tweede en derde Joas van Zuiden. Het volledige podium bij de jeugd was voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

  Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Jacob Loosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Meindert en Jan de Boer, vierde Jacob Loosman en vijfde Jelle Roskam. Bij de duiven de eerste 6 van Tiemen Schinkel en Lub Korf en de eerste vijf zijn de 230, 258, 242, 222 en 245.

  Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Johannes Schinkel, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Klaas van den Berg.

  Volgende week alleen een vlucht voor de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

   

Reacties zijn gesloten.