Poel-Gouweleeuw Jr wint regenvlucht vanuit Meer

 

Donderdagavond werden bij PV Flevoland 655 duiven ingemand op het Franse St.Quentin. Toen de containers daar arriveerden bleek daar een grote autoshow bezig en moest worden uitgeweken naar Vervins. Helaas was het hele weekend regen, regen en nog eens regen. Dit was de reden dat de duiven terug werden gebracht naar Meer. Uiteindelijk werden ze daar zondagmiddag om 13.15 uur gelost met een harde zuidwesten wind en veel zware buien op de lijn. Het resultaat bleek toch mee te vallen, de meeste duiven konden in de regen heel goed hun hok terugvinden en zondagavond misten nog maar een paar duiven.

Opnieuw waren het Cor Poel en kleinzoon Dennis Gouweleeuw jr die de eerste twee duiven pakten van PV Flevoland. Na de vorige week bij een koude kopwind al glorieus op Sittard te hebben gezegevierd, werd nu ook een en twee gescoord in samenspel F van circa 2000 duiven. De eerste duif was de 536 en die scoorde vorige week ook de vijfde op Sittard. Een echte kanjer die 536 als je met twee heel verschillende vluchten in groot verband vroeg vliegt. Cor en Dennis pakten ook nog de negende plek. Cor en Dennis van harte proficiat met deze mooie zege.

Jef Custers pakte in Biddinghuizen zijn 186 op een keurige derde plek en dat was meteen de eerste getekende duif in de uitslag. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren natuurlijk ook present in de toptien met een mooie vierde plaats. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden ook heel goed mee met de vijfde en achtste plek.

Natuurlijk doen de liefhebbers van de marathonvluchten ook al hun duiven mee om deze goed voor te bereiden op de eerste marathonvlucht eind mei op Limoges. Siebrand Stavasius bewees zijn duiven al heel goed in orde te hebben getuige de prima zesde en zevende plaats en beide duiven zaten ook in de toptien van samenspel F. Siebrand scoorde liefst 13 prijzen op 25 duiven en is daardoor meteen favoriet voor het NIC kampioenschap van PV Flevoland. Ook Wicher en Janny Okkes deden het super met een tiende en elfde plek en 14 prijzen op 28 duiven mee.

Tja en dan Cees van der Steeg. Cees had twee duiven mee en deze zaten al meer dan tien minuten in de regen te wachten totdat Cees eindelijk het hok open deed. De twee duiven waren goed voor 100% prijs op plek 75 en 76. Als Cees wat eerder de duiven had binnengelaten waren het mogelijk twee toptien noteringen geweest.

Klaas van den Berg en compagnon Bartel de Berg scoorden met drie prijzen op zes duiven een mooi prijspercentage.

Volgende week is de tweede midfondvlucht vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.