Poel-Gouweleeuw Jr super op Tongeren

            

378 duiven werden vrijdagavond ingemand voor Tongeren, een plaats in Belgisch Limburg op zo’n 208 kilometer van Urk. Zaterdag was het broeierig warm en stond de wind tussen oost en zuidoost. De duiven werden om 07.00 uur gelost. De duiven hadden moeite met de omstandigheden en kwamen met grote verschillen naar huis. Toch zijn alle duiven goed thuisgekomen. Het was J.P. de Jong die de hoofdprijs won in samenspel F en bij deze onze hartelijke felicitaties.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr kregen om 09.35 uur hun eerste duif de 490. De 490 maakte een snelheid van 80 kilometer per uur en al snel bleek dit voldoende voor de hoofdprijs bij PV Flevoland. Het is dit seizoen al weer de tweede eerste prijs voor de 490, na zijn overwinning op Sittard. Cor en Dennis kregen hun duiven formidabel en scoorden de eerste, tweede, derde, vijfde en tiende prijs. De derde duif was de eerste jaarling in het concours. Opnieuw een schitterend kunststukje van maestro Cor Poel, die bewees dat hij zijn duiven voor deze moeilijke omstandigheden het beste had geprepareerd. Cor en Dennis van harte proficiat.

Gerrit Wakker deed op deze Tongeren ook goede zaken door 10 van zijn 14 duiven in de prijzen te pakken te beginnen met plek 4. Zijn eerste duif was ook de eerste getekende duif op de uitslag. Bert Hakvoort behaalde een keurige zesde plaats en had een mooie serie met 17 prijzen op 36 duiven. Hein Bakker, de laatste weken heel goed op dreef, behaalde de zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden de achtste plek, net voor Harmen Gnodde op plaats negen.

Mooie series waren er voor Piet en Simon Zeeman met 10 prijzen op 20 duiven, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met 8 prijzen op 16 duiven, Leo Bron met 5 prijzen op 10 duiven en Fokke Gnodde met 12 prijzen op 20 duiven.

In het Varia Vis vitesse kampioenschap onaangewezen leiden Tiemen Schinkel en Lub Korf, voor Harmen Gnodde en Gerrit Wakker. In het Varia Vis vitesse kampioenschap aangewezen staat Bert Hakvoort eerste voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, met Pieter Woord op drie. In het Varia Vis duifkampioenschap staat Gerrit Wakker eerste met zijn 123, Harmen Gnodde met zijn 379 en Tiemen Schinkel en Lub Korf op drie met hun 720.

Komende donderdag is het inmanden voor Laon, een midfondvlucht op zo’n 370 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.     

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.