Pieter Woord wint verregende ZLU Narbonne

 20170729 20562388509

Maandag werden bij PV Flevoland 23 duiven ingemand op Narbonne, gelegen op 1077 kilometer van Urk. Het weer was ter plaatse een matige noordenwind en na 200 kilometer een toenemende zuidwestenwind met aan de bovenkant veel regen op de vlieglijn. De duiven werden vrijdagmorgen vroeg gelost om 06.45 uur.

Zaterdagmorgen om 08.06 uur liep de duivin de 15-170 Patricia binnen bij Pieter Woord op het Voorland. De 1077 kilometer had Patricia afgelegd met een gemiddelde snelheid van 59 kilometer per uur. Daarmee werd ze eerste bij PV Flevoland, na eerder dit jaar van de hele zware Dax de vierde bij PV Flevoland gewonnen te hebben. Dat is vroege prijzen winnen op zowel een middaglossing als een ochtendlossing.

Patricia komt uit het gezamenlijke kweekhok met Louw van den Berg. De vader is inteelt op de Rode Cramers, de supervererver van het ras Jan Theelen. De moeder komt rechtstreeks uit de 1e Nationaal Barcelona van Cees Luykx, die toen gekoppeld zat op de 2e Nationaal Tarbes. Pieter had drie van zijn vier duiven in de prijzen, en won naast de eerste ook de achtste en de tiende prijs. Pieter van harte proficiat met deze zege.

Gerrit Wakker deed het ook heel knap met de kopprijzen twee en vier. Van den Berg Pigeons won met een jaarling programmaduif de derde prijs. Jeugdlid Frans van den Berg deed het prima met 2 van de 4 jaarlingen prijs en de mooie prijzen vijf en zeven. Gerard en Jelly Baarda uit het verre Pingjum scoorden zelfs een prima 2 op 2 met de prijzen zes en negen.

De sponsorprijzen zijn voor: € 50 Pieter Woord voor de eerste prijs, € 25 Frans van den Berg voor de eerste getekende duif en € 25 Gerard en Jelly Baarda als laatste liefhebber.

Komende week de laatste ZLU vlucht vanuit Perpignan, gelegen op 1125 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.