Pieter Woord wint natte ZLU Mont de Marsan

 

 IMG 2108

Maandagavond werden bij PV Flevoland 12 duiven ingemand voor de eerste ZLU vlucht van het seizoen op Pau, gelegen op 1129 kilometer van Urk. Vanwege regen en laaghangende bewolking werd het niet Pau maar Mont de Marsan. Zaterdagmorgen om 07.35 uur werden de duiven gelost met een matige maar naar het noorden toenemende west-zuidwesten wind. Diverse buienzones trokken van west naar oost over het land. Het was opvallend dat de vroege duiven in het westen vielen en aan de oostkant het schijnbaar voor de duiven lastiger was om door de buienzones te trekken.

Zondagmorgen heel vroeg om 05.10 uur viel de eerste duif bij Pieter Woord. Het was de 15-492 Monty Red die de 1072 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 69 kilometer per uur. Het was schijnbaar deze Monty Red net niet gelukt om op de dag van lossing zijn hok te bereiken. Aan de oostkant van het land was dit best een knappe duif, echter in het grote geheel net iets aan de late kant. De 15-492 heeft een knappe afstamming met in de stamboom Inteelt Rode Cramers, de Rode Brive, Inteelt Ida (en dus ook weer Inteelt Rode Cramers), de Orhan en Miss Europe de asduif van Piet Heikamp. Monty Red vloog ruim twee uur los, nog een teken dat het geen makkelijke vlucht was. Pieter van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerard en Jelly Baarda uit Pingjum zijn ook fervente ZLU spelers en zij behaalden een knappe tweede en derde plek. Tony Berlijn scoorde twee op twee met de vierde en vijfde plek.

De hoofdprijzen waren voor Pieter Woord € 50, Gerard Baarda € 25 en Tony Berlijn € 25.

Volgende week de tweede vlucht vanuit Agen voor oude duiven en voor jaarlingen. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.