Pieter Woord wint met voorsprong Agen Bordeaux ZLU

 IMG 2108

149 duiven werden er maandagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede ZLU vlucht op Agen Bordeaux. Van de 149 duiven waren er 79 jaarlingen. De duiven werden zondagmorgen om 06.50 uur gelost met een noordwesten wind die in het noorden meer westelijk werd. Natuurlijk waren er ook de nodige buien op de vlieglijn.

Om 21.45 uur viel met grote haast de New Vera 14-701 op de klep bij Pieter Woord. New Vera maakte een snelheid van 67 kilometer per uur over een afstand van 1011 kilometer. New Vera bleek daarmee de snelste bij PV Flevoland met een voorsprong van omgerekend 30 minuten en wint de eerste prijs in de Friese Fondclub van 170 duiven, de vierde in Fiante op 1.232 duiven, de 18e in de Fondunie 2000 op 2.664 duiven en een mooie 74e Nationaal op 6.897 duiven. Het was de eerste marathonvlucht van New Vera die een hele mooie afstamming heeft. De vader van New Vera is gekweekt door Hugo Batenburg uit een zoon van New Witbuik (1e Nationaal Barcelona 2012 en verkocht voor 90.000 euro) met een kleindochter uit de legendarische topkweker De Witbuik. De moeder van New Vera, gekweekt door Ad Fortuin, is Vera (9e Nationaal Perpignan 2013) en komt uit de Geeloog Diamant (vader van 8e Nationaal Narbonne, 9e Nationaal Perpignan, 4e Nationaal St Vincent S2 in 2015 enz) met een kleindochter van Bak 17 het beroemde kweekkoppel van Marcel Aelbrecht. Vera en de Geeloog Diamant zijn eigendom van Van den Berg Pigeons, het gezamenlijke kweekhok van Louw van den Berg en Pieter Woord. Pieter Woord pakte naast de eerste ook nog de zesde plek. Pieter van harte proficiat met deze mooie zege.

Bennie de Vries deed het ook erg goed op de Agen Bordeaux met de kopprijzen twee, vier, zeven, acht en tien. Jan Grootoonk deed het ook prima met de kopprijzen drie, vijf en negen. Jan zijn tweede en derde duif waren de eerste twee jaarlingen en dat zijn een hele knappe prestaties van deze jaarlingen. Op de dag van lossing waren zes duiven door, twee van Pieter Woord, twee van Bennie de Vries en twee van Jan Grootoonk. Nico de Fouw draaide de mooiste serie met drie prijzen op vijf duiven. Het concours bij PV Flevoland sloot op maandagmorgen om 09.41 uur op de kortste afstand.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.