Pieter Woord wint lastige Pau NIC PV Flevoland Urk 20-06-2014

NL11-1002314foto 4

7 deelnemers korfden 28 duiven in voor de ZLU openingsklassieker op Pau, gelegen op 1129 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen om 06.45 uur gelost met een noordoosten wind. In Frankrijk was het warm weer en in Belgiё en Nederland was het iets frisser met een noorwestelijke wind. Omstandigheden die zorgden dat de duiven het niet cadeau kregen en alleen de sterksten duiven konden zich in de uitslag klasseren.

Zaterdagmorgen om 09.56 uur zag Pieter Woord in de verte een duif aankomen, die de vleugels samentrok en meteen op de klep viel. Het was de 314 een 3-jarige nestdoffer ingemand op 8 dagen eieren. De 314 maakte een snelheid van 53 kilometer en behaalde de eerste prijs bij PV Flevoland, de zesde prijs bij FIANTE, de 21e prijs in de Fondunie 2000 en nationaal een knappe 86e prijs op 3019 duiven. Als jaarling was de 314 twee keer eerste op het hok van Ruffec en Cahors. De vader van de 314 is eigen soort met inteelt Orhan en de Blauwe Vanoppen. De moeder is een kleindochter van Zuster Rode Brive. De Rode Brive won in 2006 de Gouden Duif. Pieter Woord speelt met een 15 programmaduiven en de rest van zijn duiven gaat alleen nog maar mee op de ZLU vluchten. Na vorig jaar al goede prestaties op Agen en Narbonne wil hij dit jaar alle vluchten proberen mee te doen. De winst op Pau is meteen een mooie stimulans voor de volgende vluchten. Pieter van harte proficiat met deze knappe winst.

Bennie de Vries uit Bolsward is ook helemaal overgestapt naar de ZLU en op zijn eerste vlucht vloog hij twee, vier, zeven, acht, negen en tien. Zijn eerste duif vloog een knappe 187e nationaal. Jan Tekkelenburg speelt 100% prijs met zijn 8-jarige duivin de 996 die een keurige 3e prijs bij PV Flevoland en een 224e nationaal scoort. Harry de Jong uit Wijckel debuteerde zeer verdienstelijk op de ZLU met een 5e prijs in het NIC/ZLU en een 16e duif in Noord Nederland. Gerard Baarda uit Pingjum klasseerde natuurlijk ook een duif op een mooie zesde plek.

Maandagavond is het inmanden voor Agen Bordeaux een vlucht voor oude duiven en voor jaarlingen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.