Pieter Woord uitblinker op lastige Cahors

 IMG 2263  IMG 0314

147 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor de laatste nationale vlucht op de marathon middaglossingen vanuit Cahors. De duiven werden vrijdagmiddag om 14.00 gelost bij een noordwesten wind, later naar het noorden draaiend naar zuidwest en toenemend in kracht. Het was E.Bosma uit Haskerhorne die de eerste nationaal pakte in sector 4. Bij deze van harte proficiat.

Pieter Woord krijgt iedere zaterdag zijn familie op bezoek om te eten. Zo ook deze zaterdag en de kinderen hadden het grootste plezier met het bekijken van YouTube filmpjes. Toen ze net aan tafel wilden liep Pieter nog even naar de garage om op zijn systeem te kijken en tot zijn grote verwondering waren er al twee jaarlingduiven van Cahors. De eerste was de 181 die om 11.49 uur werd geconstateerd en de 993 kilometer afgelegd had met een snelheid van 69 kilometer per uur. Daarmee scoorde dit duivinnetje de eerste in het NIC PV Flevoland, de 10e NPO en teletekst en de 17e nationaal sector 4 op 1.410 duiven.

De 181 was als jonge duif ook al vroeg van Reims met een zesde plek in de vereniging en een 96e nationaal op 14.611 duiven en dat als niet verduisterde duif. De duif is gekweekt door van den Berg Pigeons het gezamenlijke kweekhok van compagnon Louw van den Berg en Pieter Woord. De vader van de 181 komt uit de Superkweker van Bennie de Vries met zijn eigen dochter Alicia (vloog oa 2e Nat Ruffec). De moeder van de 181 komt uit de Jonge Staaloger met een dochter van de Zwarte Dax van Philip Geerdink. Pieter kreeg zijn jaarling duiven erg goed en vloog 24 prijzen op 48 duiven en begon met de eerste, tweede, vierde, zevende en tiende prijs. Pieter en Louw van harte proficiat met deze mooie zege.

Klaas van Urk deed het ook erg goed en klasseerde zijn 3-jarige duivin de 886 als derde in het NIC en behaalde een prima 33e nationaal sector 4. Bennie de Vries uit Bolsward was goed voor de kopprijzen vijf, zes en negen. Riekelt en Jannie Brands deden het prima met twee prijzen op vier duiven en zij begonnen met de achtste plek. Piet Bakker en ook zijn vader Hein Bakker waren elk goed voor 1 prijs op 2 duiven.

In de stand voor het NIC kampioenschap staan Riekelt en Jannie Brands nu eerste, Bert Hakvoort tweede, Wicher en Janny Okkes derde, Piet Bakker vierde en Hein Bakker vijfde. Bij de duiven staat Bert Hakvoort eerste met zijn 13-555, Riekelt en Jannie Brands tweede met hun 14-477 en Hein Bakker derde met zijn 14-865.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.