Pieter Woord stunt met de eerste internationaal Perpignan

0S1A4099 IMG 0441

Maandagavond werden bij PV Flevoland 21 duiven ingemand voor de laatste ZLU vlucht van dit seizoen, de klassieker op Perpignan, de meest zuidelijke stad in Frankrijk, gelegen op 1135 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen gelost om 07.00 uur met een matige noordwesten wind en 24 graden. Later zou de wind naar het westen en zuidwesten draaien met dan al temperaturen boven de 30 graden. De dag van lossing werden er 13 duiven in het zuiden van Nederland gemeld met grote verschillen wat duidde op een lastige vlucht.

Pieter Woord had tot 23.00 uur gewacht en was toen naar bed gegaan in de veronderstelling dat er geen duif in de nacht zou arriveren. In tegenstelling tot bij Agen ZLU waar hij het licht op de zolderhokken had laten branden, werd nu het licht uitgelaten. De volgende morgen was hij voor zijn doen laat wakker, daar waar hij meestal tussen 4 en 5 uur wakker schiet was het nu half zes. Snel zijn kleren aangetrokken en naar de garage gelopen en zag tot zijn grote verbazing 01.27.41 op het display staan met het ringnummer van Leontine zijn beste duif. Pieter liep vlug naar boven en ja Leontine zat er echt. Snel de melding gedaan en gezien dat de duif waarschijnlijk eerste nationaal en internationaal zou zitten.

Vervolgens zijn compagnon Louw van den Berg gebeld en ingelicht. En daarna was het wachten tot de voorzitter van de ZLU hem feliciteerde met de eerste internationaal Perpignan van zes landen en 14.930 duiven. Vervolgens een uitgebreide controle, twee cameraploegen, verdere pers en talloze felicitaties.

In 2014 zijn Pieter en Louw serieus gestart met hun ZLU plannen en in 2017 krijgen zij al de beloning met een eerste internationaal. De winnende duivin Leontine haar vader is zwaar ingeteeld op de Annet, de eerste nationaal Barcelona 2005 van Willem van der Velden uit Boskoop. De moeder komt van Jan Ernest en is ingeteeld op de Zwarte Dax, een crack op de ZLU vluchten bij Philip Geerdink. Leontine is gekweekt op hun gezamenlijke kweekhok door Louw.

Leontine vloog al vroeg als jaarling op de middaglossing van Cahors, een zware vlucht. Op Agen ZLU dit jaar was ze ook al vroeg, maar op deze Perpignan verrast ze de hele internationale duivenwereld door in de nacht de eerste internationaal te pakken. Voor Louw en Pieter een droom die uitkomt en Leontine gaat naar het kweekhok om nieuw materiaal te fokken om hun volgende droom te verwezelijken. Louw en Pieter van harte proficiat.

Jan Grootoonk uit Bant werd keurig tweede, Bennie Homma draaide een knappe serie met drie, vijf, zes en zeven en Nico de Fouw werd vier. De sponsorprijzen waren voor Pieter Woord € 50 voor de eerste prijs, Jan Grootoonk € 25 voor de eerste eerstgetekende en Nico de Fouw € 25 voor de laatste liefhebber. Kampioen onaangewezen Pieter Woord, tweede Jan Grootoonk en derde Gerard Baarda. Kampioen aangewezen Pieter Woord die tevens met zijn Leontine ook duifkampioen werd.

Waarschijnlijk in het eerste weekend van september de prijsuitreiking, nader bericht volgt. 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.