Pieter Woord sterke winnaar bloedhete Chalons en Champagne

 

Donderdagavond werden 115 duiven ingemand voor Chalons en Champagne, een stad in Noord-Frankrijk gelegen op 413 kilometer van Urk. Aanvankelijk stond Tours met een afstand van 684 kilometer op het programma, maar door de te verwachten tropische temperaturen, werd werden 115 duiven ingemand voor Chalons en voor het welzijn van onze duiven gekozen voor een veel kortere afstand. De duiven werden zaterdagmorgen al om 06.30 uur gelost met een oost-zuidoosten wind. Het was Paul Romkes die de eerste prijs scoorde in samenspel F en bij deze onze hartelijke felicitaties met deze prima prestatie.

Om 11.43 uur viel de eerste duif op het Voorland bij Pieter Woord. Het was zijn 2-jarige doffer de 949 die met een snelheid van 80 kilometer per uur de eerste prijs pakte bij PV Flevoland, de derde prijs in samenspel F en de elfde prijs in het grote afdelingsconcours. De 949 was Pieter zijn eerst getekende duif, mede omdat hij dit jaar al tweede midfondduif werd in de vereniging. De vader van de 949 is de 03-104 en deze scoorde een 1e Nationaal Blois en een 3e NPO Orleans, beide concoursen ook met bloedheet weer. De zuster van de 949 vloog vorige week op teletekst van Gennep. Pieter zijn duiven kwamen goed af, hij scoorde 7 prijzen op 13 duiven en zijn tweede duif pakt een mooie vijfde plek. Pieter van harte proficiat met deze mooie zege.

Bert Weerstand deed het ook uitstekend door met zijn jaarling 863 een prima tweede plek te scoren. Riekelt en Jannie Brands bewezen een goed stel duiven te hebben voor deze tropische omstandigheden. Riekelt en Jannie scoorden 10 prijzen op 16 duiven te beginnen met de derde, zevende en achtste prijs. Gerrit Wakker deed ook goed mee met prima kopprijzen met de prijzen vier, zes en negen. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn behaalden een mooie tiende prijs.

Ondanks de tropische omstandigheden kwamen de duiven uitstekend naar huis, een bewijs dat een duif met bloedheet weer goed over weg kan.

Over twee weken staat de laatste vlucht voor oude duiven op het programma. Bij PV Flevoland is het dan inkorven voor Argenton, een stad in Frankrijk, gelegen op 736 kilometer van Urk. Maandag is het inmanden voor Narbonne, dinsdag voor Cahors en donderdag voor de laatste trainingsvlucht jonge duiven. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.