Pieter Woord onverwachte winnaar van Gennep

 

Donderdagavond werden 337 duiven ingemand op Laon, de laatste midfondvlucht van het seizoen. De weersverwachting voor zaterdag was niet goed, dusdanig dat de lossingscommissie vrijdag al een plan B had uitgewerkt. Zaterdag stonden de duiven in Quievrain, vervolgens gingen ze terug via Tongeren, Deurne naar uiteindelijk Gennep. In Gennep bleek het weer goed genoeg om de duiven om 15.00 uur te kunnen lossen. Het was W. Visser uit Lemmer die het concours won en bij deze onze hartelijke felicitaties.

Om 16.21 uur kwam er bij Pieter Woord op het Voorland een duif van heel hoog naar beneden draaien en na wat treuzelen werd de 2 jarige duivin de 984 geconstateerd. Bij het melden zag Pieter tot zijn verbazing dat het een hele vroege duif was. De 984 maakte een snelheid van 83 kilometer per uur en werd daarmee eerste bij PV Flevoland, vijfde in samenspel F en achtste plus teletekst in de afdeling van 10.000 duiven. De 984 heeft als vader de 03-104 die 3e NPO Orleans en 1e Nat Blois vloog en de moeder is een kleindochter van de Zlatan van Nico-Jan Koenders. Pieter speelt hoofdzakelijk op de marathonvluchten en heeft nog een paar duiven voor de programmavluchten. Een onverwachte winnaar, maar de vreugde was er niet minder om. Pieter van harte proficiat.

Grote uitblinker op Gennep was echter Bert Weerstand met maar liefst drie duiven in de toptien. Bert scoorde de tweede, vijfde en tiende plek. Bert zijn tweede duif was de eerste jaarling op de uitslag. Riekel en Jannie Brands draaiden een superserie van maar liefst 16 prijzen op 21 duiven, te beginnen met plek drie. Ook Jelle Roskam was nadrukkelijk aanwezig met de vierde en zesde plek. Gerrit Wakker werd keurig zevende. Tiemen Schinkel en Lub Korf behaalden een mooie achtste plek. Fokke Gnodde maakte de toptien vol met een verdienstelijke negende plaats.

Mooie series waren er voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 20 prijzen op 36 duiven, Hans Wakker met 3 prijzen op 6 duiven en Comb. Tekkelenburg die met 2 duiven mee 1 prijs scoorde.

De afstand van Gennep was te kort om deze vlucht nog mee te tellen voor het midfondkampioenschap. In het Varia Vis kampioenschap midfond onaangewezen werden Piet en Simon Zeeman eerste, Gerrit Wakker tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. In het Varia Vis kampioenschap midfond aangewezen werd Gerrit Wakker eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Jef Custers derde. In het Varia Vis kampioenschap midfond duif eindigden Piet en Simon Zeeman eerste met hun 596, Pieter Woord tweede met zijn 949 en Gerrit Wakker derde met zijn 182. De grote uitblinkers op deze discipline werden dus Piet en Simon Zeeman. Piet en Simon van harte proficiat.

Maandag is het inmanden voor Marseille, donderdag voor de teletekstvlucht vanuit Bourges en vrijdag voor een trainingsvlucht jonge duiven op Duiven.  Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.