Piet en Simon Zeeman zegevieren op goed verlopen Kalkar oude duiven

Exact 300 oude duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op het Duitse Kalkar, gelegen op 112 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 08.00 uur gelost met een noordoosten wind. De duiven kwamen erg goed thuis en de besten waren E.J. Bos uit Ens in Samenspel F en de vriend van PV Flevoland Maarten Wijnand werd knap eerste van de afdeling. En daar feliciteren we deze kampioenen van harte mee.

Piet en Simon Zeeman hebben er dit seizoen bewust voor gekozen om alleen de korte vluchten met hun oude duiven te spelen. Dat gaat Piet en Simon goed af want bijna iedere vlucht waarop ze inkorven pakken ze vroege duiven. Op deze Kalkar was de jaarling 542 hun eerste duif die om 09.17.28 werd geconstateerd en de 101 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur. En dan is het wachten wat de specialisten in Urk doen. Uiteindelijk bleken de eerste drie duiven binnen vier seconden van elkaar te zitten en werd pas bij het afslaan van de constateersystemen duidelijk dat de winnaars Piet en Simon Zeeman uit Swifterbant zijn. Hun tweede duif werd trouwens knap negende. Piet en Simon van harte proficiat met deze hele mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het voortreffelijk met 20 op 24 en werden tweede, zesde en zevende. Het was de tweede keer dit seizoen dat zij met 1 seconde verschil de eerste prijs verspelen. Misschien toch handig om het geluid van de telefoon uit te zetten als de duiven arriveren. Stefanus Loosman doet het erg goed met 12 op 16 en de kopprijzen drie, acht en tien. Riekelt en Jannie Brands behaalden met hun eerstgetekende de mooie vierde plek. Bertram van Zuiden werd netjes vijfde. Verdere uitblinkers Johannes Schinkel met 5 op 7, Siebrand Stavasius met 18 op 31, Wouter Kroon met 5 op 9 en Frank en Harm Kempers met 9 op 14.

In de eerste divisie eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Stefanus Loosman en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 16 en 33 voor Robbie Vahl. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman.

Komende donderdag inkorven voor Rethel en vrijdag jonge duiven op Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.