Piet en Simon Zeeman winnen zware vlucht Laon

 

311 duiven werden er donderdagavond bij PV Flevoland ingemand op Laon, een vestingstad in Noord-Frankrijk, gelegen op 365 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen al vroeg gelost met een stevige noordenwind. Laon werd een zware vlucht met zaterdagavond nog behoorlijk wat achterblijvers, gelukkig zijn ze goed nagekomen. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort werden de grote winnaars in samenspel F. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Het was de 2-jarige 596 die om 12.31 uur op de klep viel bij Piet en Simon Zeeman. De 596 maakte een snelheid van 65 kilometer per uur en verdiende daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland. De vader van de 596 komt bij combinatie Kuijt uit Katwijk. De moeder van de 596 is een kleinkind uit de superkweker The Chief van Beverdam en zoon uit Nieuwlande. De 596 werd afgelopen najaar door Jos Evers getipt als de beste duif bij Piet en Simon. Ook hun tweede duif klasseerde zich in de toptien op de negende plaats. Deze 2-jarige taartduif is van hun eigen oude soort van Koper (Jansen) x klak. Verder hadden Piet en Simon 11 prijzen op 20 duiven. Het is al weer de tweede overwinning van Piet en Simon op de midfond. Piet en Simon zijn weer bezig een nieuwe topkolonie op te bouwen en kiezen er bewust voor om alleen de vitesse en midfond te spelen dit jaar. Een succesvolle keuze blijkt nu. Piet en Simon van harte proficiat met deze zege.

Jef Custers deed het op Laon ook super met een tweede en derde plek. Jef zijn eerste duif was de eerste jaarling in het concours en zijn tweede duif was de eerste getekende duif. Gerrit Wakker was ook deze vlucht weer top met 6 op de 10 duiven prijs, te beginnen met vier en acht. Gerrit zijn eerste duif is de 182 en deze superduif zit nu al vier weken op rij in de toptien. Fokke Gnodde pakte een keurige vijfde plek. Dubbele Hakvoort deed ook heel goed mee met de zesde en zevende plaats. Pieter Woord behaalde 8 prijzen op 15 duiven te beginnen op een mooie tiende plek.

In het Varia Vis kampioenschap midfond onaangewezen staan Piet en Simon Zeeman eerste, Gerrit Wakker tweede en Dubbele Hakvoort derde. In het Varia Vis kampioenschap midfond aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Harmen Gnodde tweede en Jef Custers derde. In het Varia Vis midfond duifkampioenschap staan Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste met hun 203, Gerrit Wakker tweede met zijn 182 en Fokke Gnodde derde met zijn 735. In het Varia Vis generaal kampioenschap onaangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Fokke Gnodde derde. In het Varia Vis Generaal Kampioenschap aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Harmen Gnodde derde. In het Varia Vis kampioenschap generaal duif staat Gerrit Wakker eerste met zijn 182, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 280 en Gerrit Wakker weer derde met zijn 170.

Maandagavond is het inmanden voor Pau, dinsdag voor Ruffec, donderdag voor Gien en vrijdag voor Tongeren. Een drukke week, veel werk en hopelijk veel kopprijzen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.