Piet en Simon Zeeman winnen zeer onregelmatige Peronne

184 duiven werden er donderdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de midfond vanuit Laon. De aantallen duiven gaan behoorlijk zakken, onder andere omdat onze afdeling in het tweede deel van het programma bijna geen mogelijkheid biedt om de duiven wekelijks te spelen. Vrijdag werd al bekend dat de duiven richting Peronne gingen omdat de lossingscommissie dacht dat daar de lossingsmogelijkheid beter zou zijn. Zaterdagmorgen werden de duiven al vroeg gelost om 06.45 uur met een zuidwestenwind. Het vertrek van de duiven was matig en dan is het afwachten hoe zo’n vlucht verloopt. Het waren opnieuw Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort die de vroegste duif in de regio pakten. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Piet en Simon Zeeman zaten op de duiven van Peronne te wachten, toen er een duif arriveerde. Echter de duif bleef vliegen, ondertussen een melding van Bertram, en toen de duif eindelijk geconstateerd werd, bleek het al hun tweede duif te zijn. De 3000 was om 10.12 uur gearriveerd en dat was hun eerste duif die met een snelheid van 101 kilometer per uur de 350 kilometer had afgelegd. De licht krasduivin NL13-1003000 is gekweekt uit een zuivere Joop Groenen uit Ooij bij Nijmegen. Deze doffer uit 2008 is door Bertram opgevangen. Hij wordt door menig keurder gezien als topkweker, ook de jongen eruit kunnen deze betiteling dragen, maar helaas geeft hij niet aan de lopende band topvliegers. De moeder is bij PV Flevoland gekocht van Geert van Urk en deze is afkomstig van een koppeling broer x zus, die beiden goed presteerden. Dit is ook de moeder van de 08-2111280 die nu bovenaan staat op de midfond als asduif. De 3000 vloog dit jaar al een 4e van Zandvliet in de vereniging. Geeft daarmee aan een voorkeur te hebben voor ZW lossingen. Verleden jaar was ze 5e asduif midfond in de vereniging en dat staat ze nu weer. Piet en Simon Zeeman deden het prima op deze Peronne met 9 prijzen op 18 duiven en naast de eerste pakten ze ook de vijfde prijs. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook goed op dreef met 10 prijzen op 20 duiven en zij beginnen met een keurige tweede en vierde prijs. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren deze keer goed voor de derde prijs. Bert Hakvoort is de grote uitblinker op de marathonvluchten en heeft de vorm op zijn hok. Bert pakte op deze Peronne een jaarling op de zesde plek. Hein Bakker deed het ook prima met een mooie zevende plek. Dubbele Hakvoort kreeg zijn duiven erg goed met 10 prijzen op 18 duiven en Dubbele begon met de achtste en negende plek. Zijn tweede duif was zijn eerstegetekende de 153. En dan de grote uitblinker op deze Peronne. Jeugdlid Wouter Kroon presteerde het om met 5 duiven mee het hoogste prijspercentage deze vlucht te scoren met 3 prijzen. Waar veel liefhebbers moeite hadden om hun getekende duiven te pakken, draaide Wouter de drie bovenste duiven van zijn lijst en hij begon met een fantastische tiende plek. Wouter van harte proficiat met deze prima prestatie.

In de eerste divisie werd Hein Bakker eerste, Wouter Kroon tweede en Pieter Woord derde. Bij de jaarlingen werd Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Bert Hakvoort tweede en Hein Bakker derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Gerrit Wakker. De minutenprijs was voor Bert Hakvoort en de secondenprijs was voor Louw van den Berg.

Peronne had een matig vertrek en daardoor een wel zeer onregelmatig verloop met grote verschillen in de aankomsten van de duiven. Gelukkig zijn alle duiven wel goed thuisgekomen.

Maandag inkorven voor ZLU St Vincent, dinsdag voor Albi, donderdag voor nationaal Chateauroux en vrijdag voor de eerste puntenvlucht met jonge duiven vanuit Boxtel. Een drukke week met veel kansen op vroege duiven. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.