Piet en Simon Zeeman winnen supersnelle Quievrain

 

614 duiven werden vrijdag ingemand bij PV Flevoland voor de eerste midfondvlucht op het Belgische Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen stond er een harde zuidwestenwind en was er aanvankelijk wat lage bewolking. Nadat de bewolking was opengetrokken kon er gelost worden om 08.45 uur. Het was combinatie Tuinstra die de overwinning greep in de regio, bij deze van harte proficiat.

Om 11.10 uur viel de eerste duif al bij Piet en Simon Zeeman. De 2-jarige doffer genaamd het Slagschip maakte een snelheid van 114 kilometer per uur en won de eerste prijs bij PV Flevoland en deed het keurig in de regio. Het Slagschip is een kleinzoon van de Bikkel, 4e beste midfond duif in de fameuze competitie WHZB van Comb. Beverdam. Tevens is het Slagschip nauw verwand aan de eerste Nationaal Morlincourt van Kampman en Zoon. Het Slagschip vloog vorig jaar o.a. een 7e van Sittard en dit jaar al een 4e op Hapert. Kortom een duif waar Piet en Simon nog lang plezier aan kunnen beleven. Piet en Simon scoorde 19 prijzen op 32 duiven en wonnen naast de eerste ook nog de achtste plek. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Dubbele Hakvoort deed het ook goed met een prima tweede plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren weer geweldig op dreef met 25 prijzen op 34 duiven en de kopprijzen drie, vijf en negen. Gerrit Wakker pakte zijn eerstgetekende de 132 op een keurige vierde plek. Harmen Gnodde scoorde een mooie serie met 10 prijzen op 14 duiven en begon met de zesde plaats. Marathonspeler Pieter Woord verraste op deze snelle vlucht met een zevende plek. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr waren ook goed op deze vlucht met 10 prijzen op 20 duiven en een mooie tiende plek. Een mooie serie had ook Fokke Gnodde met 17 prijzen op 28 duiven.

In de eerste divisie was Dubbele Hakvoort eerste, Pieter Woord tweede en Bert Hakvoort derde. Bij de duivinnen was Pieter Woord eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij de jaarlingen was Bert Hakvoort eerste en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en derde.

De zakken voer waren voor Jef Custers op plek 13, Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 79, Bert Hakvoort op plek 132 en Riekelt en Jannie Brands met plek 159. De minutenprijs was voor Louw van den Berg. De Jackpot van de eerste twee getekenden was voor Gerrit Wakker. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn.

Opmerkelijk was deze vlucht dat relatief weinig jaarlingen prijs hadden. Voor de Jaarlingencompetitie werden helemaal geen punten gescoord en blijven Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort koploper. Gelukkig zijn de duiven allemaal goed thuis gekomen. Volgende week de tweede midfondvlucht, ook vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.