Piet en Simon Zeeman winnen snel verlopen Weert

 

299 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht op de vitesse vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. De vitesse nadert al weer zijn einde, over 14 dagen nog een vlucht vanuit Heusden-Zolder en we kunnen de eerste kampioenen al weer bekend maken. Zaterdagmorgen werden de duiven in Weert gelost om 08.15 uur met een matige zuid-zuidwestenwind. De duiven hadden een zeer snel vertrek. Het was Willem Post uit Urk die de zege pakte in het samenspel. Willem van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Om 09.48 uur viel de eerste duif van PV Flevoland als een streep op de plank bij Piet en Simon Zeeman. Het was hun jaarling duivin de 645 die de 148 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur. De 645 pakte voor haar bazen Piet en Simon ook mooi de derde plek in het samenspel en dat is een hele knappe prestatie. Zij is een taartjong en na Wijchen en Chimay dit jaar voor de derde keer mee en wint nu al een eerste prijs.

De 645 komt uit twee goed presterende duiven en wel de 13-994 is afkomstig uit de 04-207 de beste doffer op hun hok, was twee keer generaal duifkampioen over samenspel van 50 leden. Soort: Koper/Wervershoof en Springer/Marken. De 994 zit regelmatig van voren op de zwaardere midfondvluchten en korte eendaagse fondvluchten. De moeder is de 13-000 en is afkomstig uit een inteeltduivin van Geert van Urk. De 13-000 behoort de laatste jaren bij de duifkampioenen van de vereniging. Opmerkelijk: De zus van de 645 was op Wijchen achtergebleven en kwam zaterdagmorgen voor de aankomsten van de duiven van Weert weer thuis. Tot nu toe wilde het nog niet erg lukken bij de Familie Zeeman, maar deze zege geeft aan dat PV Flevoland nog steeds rekening moet houden met Piet en Simon. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie zege.

Fokke Gnodde is dit seizoen ook heel goed op dreef op de korte afstanden en scoorde een mooie tweede plek. De uitblinker op deze Weert was Jacob Loosman. Jacob speelde 13 duiven, had maar liefst 11 prijzen en begon met de kopprijzen drie, vier en zes. Opmerkelijk was verder dat Jacob begon met zijn eerste twee getekende duiven. Jacob en Albert van harte proficiat met deze mooie prestaties. Siebrand Stavasius had zijn fondduiven mee om in te spelen en bewees dat er op St Vincent rekening met hem gehouden mag worden. Siebrand behaalde een zeer knappe vijfde plek. Frank en Harm Kempers hebben hun duiven de laatste weken echt super zitten en dat was deze vlucht goed voor een mooie zevende plek. Van den Berg Pigeons scoorde een prima achtste plek. Jeugdlid Wouter Kroon blijft dit seizoen verbazen met uitstekende prestaties. Wouter was goed voor een knappe negende plek en kreeg daar zaterdagavond een welverdiend applaus voor. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor een hoog prijspercentage en een prima tiende plek was hun deel.

Liefhebbers met meer dan 70% prijs waren: Jacob Loosman 11 op 13, Tiemen Schinkel en Lub Korf 16 op 21, Fokke Gnodde 6 op 7, Dubbele Hakvoort met 9 op 12, Frank en Harm Kempers met 12 op 14, Van den Berg Pigeons met 4 op 4, Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 4 op 4, Bertram en Joas van Zuiden met 8 op 10, Wicher en Janny Okkes met 10 op 13 en Wilco Nijenkamp met 3 op 4. Bij de jaarlingen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede en derde Jacob Loosman. In de eerste divisie eerste en tweede Jacob Loosman en derde Siebrand Stavasius. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Frans van den Berg jr. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jacob Loosman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jef Custers. De minutenprijs was voor Bert Hakvoort.

Met nog 1 vlucht te gaan staat bij de vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Fokke Gnodde, vierde Jacob Loosman en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Jef Custers en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Bij de duiven eerste, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-794, 16-757 en 16-893, tweede Van den Berg Pigeons met hun 16-862 en derde Jef Custers met zijn 13-444.

Volgende week dinsdag is het inmanden voor de marathonklassieker vanuit St Vincent, gelegen op 1125 kilometer van Urk en op vrijdag voor Chimay, de vierde vlucht op de midfond met een afstand van 305 kilometer vanuit Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.