Piet en Simon Zeeman winnen met Het Slagschip Zandvliet

575 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de vitesse vanuit Sittard. De weersverwachting was opnieuw niet best en dan vooral voor de provincie Limburg. De lossingscommissie gaf daarom opdracht om de duiven naar Zandvliet te brengen. Zandvliet ligt in Belgiё net onder Bergen op Zoom en ligt op circa 168 kilometer vanaf Urk. Zaterdagmorgen bleek opnieuw het vakmanschap van onze lossingscommissie. Waar andere afdelingen moeite hadden om hun duiven te lossen of moesten uitstellen naar de zondag, werden onze duiven om 08.20 uur al gelost met redelijk zonnig weer en een matige west-noordwesten wind. Het was opnieuw Dirk Huizinga die hard toesloeg en nu het gehele podium voor zich opeiste in de regio uitslag. Dirk van harte proficiat met deze topprestatie.

Op de Kampweg in Swifterbant zagen de broers Piet en Simon Zeeman in de verte alleen een duif naderen en bij hun op de klep vallen. Het was hun fameuze Het Slagschip 13-736 die om 10.17 uur werd geconstateerd met een snelheid van 83 kilometer per uur. En ja hoor voor de derde keer vloog Het Slagschip de eerste prijs bij PV Flevoland. Na vorig jaar te winnen vanuit Quievrain en La Louvière werd het nu de hoofdprijs vanuit Zandvliet en op deze Zandvliet ook een keurige vierde plek in de regio. Wil je belangrijke kampioenschappen pakken dan wordt dat een stuk makkelijker met zo’n supercrack op je hok. De tweede duif van de broers zat keurig vierde. Piet en Simon zijn in een felle strijd met Tiemen Schinkel en Lub Korf voor het generaal en deze zege brengt ze weer op kop. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Harmen Gnodde deed ook goede zaken met een prima tweede plek. Gerrit Wakker klasseerde opnieuw meerdere duiven in de toptien en scoorde nu een derde en tiende plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn zijn sinds ze de duiven ander duivenvoer geven ook weer top. Bertram en Patrick scoren 20 prijzen op 40 duiven en beginnen met een zesde en zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn opnieuw goed voor een mooie serie van 22 prijzen op 31 duiven en beginnen met de vijfde, achtste en negende plek. Zij zijn ook de enigen die kopprijzen pakken met jaarlingen. Mooie series waren er ook voor Dubbele Hakvoort met 12 prijzen op 22 duiven, Fokke Gnodde met 11 prijzen op 20 duiven, Klaas van den Berg met 4 prijzen op 8 duiven en Hans Wakker met 9 prijzen op 15 duiven.

In de eerste divisie was Hans Wakker eerste en Riekelt en Jannie Brands tweede en derde. Bij de jaarlingen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was bij nader inzien toch voor Gerrit Wakker (sorry Piet en Simon). De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Riekelt Brands en de secondenprijs was voor Simon Zeeman.

Bij de kampioenschappen aangewezen nog steeds met zeer grote voorsprong eerste Dubbele Hakvoort, tweede Gerrit Wakker, derde Bert Hakvoort, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Fokke Gnodde. Onaangewezen zijn nu koploper Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Fokke Gnodde, vierde Gerrit Wakker, vijfde Harmen Gnodde en zesde Dubbele Hakvoort. Bij de duifkampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 14-063, vierde met hun 14-576 en vijfde met hun 15-812, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 13-979 en Gerrit Wakker derde met zijn 12-064.

Opnieuw een vlucht met geen verliezen en bij Afdeling Friesland’96 mogen we blij zijn met zo’n goede lossingscommissie.

Volgende week de vijfde vlucht voor de vitesse vanuit het circuit van Heusden-Zolder in Belgiё. Alleen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.