Piet en Simon Zeeman sterke winnaars van St.Truiden 22-09-2012

Vrijdagavond werden 509 duiven ingemand op St Truiden, een stad in Belgisch Limburg gelegen op zo’n 200 kilometer van Swifterbant. Zaterdagmorgen trokken wat buien over de vlieglijn. De duiven werden om 10 uur gelost met een noordnoordwesten wind, goed zicht en mooi weer om op duiven te wachten. Ook nu weer was het Maarten Hakvoort die ondanks die niet echt gunstige wind een prima achtste plek in de afdeling scoorde. Van harte proficiat met deze knappe prestatie.

Piet Zeeman was donderdagavond na een zakenreis van een week uit China thuis gekomen, zodat de verzorging van de duiven naar St Truiden toe door Simon werd gedaan. Simon had hun favoriete duivin de 207 extra gemotiveerd op het nest. Vrijdagavond hadden de broers samen de duiven ingemand en ze hadden vertrouwen in een goed resultaat. Zaterdag zette hun favoriete 207 een geweldige prestatie neer door om 12.44 uur met een snelheid van 73 kilometer per uur de eerste prijs te pakken bij PV Flevoland en bovendien een keurige derde plek in ACG 5 te scoren. Piet en Simon hebben een emotioneel zwaar seizoen achter de rug met grote sterfte onder hun jonge duiven. Daarom was het mooi dat ze ook de derde plek in de vereniging pakten met een jonge duif de 119. Piet en Simon spelen een belangrijke rol in het succes van PV Flevoland. Deze mooie zege op St Truiden wordt ze daarom door iedereen van harte gegund. Piet en Simon van harte proficiat.

De laatste weken stond er al geen maat op het presteren van Fokke Gnodde en reeds vorige week konden we melding maken van het officieus gewonnen kampioenschap op de natour. Het tekent de gedrevenheid van Fokke dat hij deze week niets aan het toeval overliet, een record aantal liters benzine tankte en zaterdag op een formidabele manier duidelijk maakte waarom hij de terechte kampioen van de natour is geworden. Fokke scoorde de tweede, vierde, vijfde, zesde en negende plek bij PV Flevoland en draaide maar liefst 12 van zijn 16 duiven in de prijzen. Een geweldig seizoen voor Fokke Gnodde en reken maar dat hij in 2013 één van de te kloppen mannen wordt voor het generaal kampioenschap. Fokke van harte proficiat met deze prestaties.

Op de zevende plek finishten Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met hun 176. Vorige week schreven we al over dit nieuwe talent en na de eerste plek op Boxtel, de tweede op Lommel werd nu dus een zevende plek op St Truiden gescoord. En ja met zulke talenten op het hok kunnen Cor en Dennis met een gerust gevoel hun selectie voor 2013 rond maken. Cor en Dennis waren de grote kampioenen met de oude duiven bij PV Flevoland en ook in 2013 zullen zij en deze 176 weer van zich laten horen.

Harm Gnodde pakte zoals gewoonlijk ook weer in de toptien, nu op de achtste plaats en 20 prijzen op de 42 duiven is natuurlijk netjes. Gerrit Wakker speelde 42 prijzen op 80 duiven mee, maar kon niet voorkomen dat oom Fokke kampioen op de natour werd. Gerrit scoorde op deze St Truiden de tiende plek en zijn 157 werd de beste duif op de natour.

In de eerste divisie was het complete podium natuurlijk voor Fokke Gnodde.

In de Zeebulon jonge duivencompetitie stonden na vorige week drie duiven op kop; de 088 van Piet en Simon Zeeman, de 937 van Meindert en Jan de Boer en de 663 van Klaas en Pieter Woord. Op St Truiden was de 663 al vroeg aanwezig, maar deze blauwe jonge doffer, ingeteeld op de Lowieke van Jan van der Pasch, had helemaal geen zin om van het dak af te komen, dit tot grote ergernis van zijn bazen. Even later kwam hokgenoot de 952 als een speer naar binnen en was zodoende de eerste op St Truiden. In Rutten was ondertussen de 050 van Coen & Joost Brugman present en deed goede zaken in het klassement. Ook de Mouche 079 van Meindert en Jan de Boer arriveerde voor zijn vierde kopprijs. Volgens de berichten zijn bij de Gebr Simons uit Ransdaal de eerste biedingen op de ouders van de Mouche al binnen. Na twaalf minuten besloot de 663 bij Klaas en Pieter Woord eindelijk om het hok binnen te lopen en werd zodoende met 2 punten voorsprong winnaar van de hoofdprijs van 250 euro. De 050 van Coen & Joost Brugman werd tweede en verdiende 150 euro. De 937 van Meindert en Jan de Boer werd samen met de 857 van Jef Custers gedeeld derde in de competitie.

Komende vier weken beginnen de taartvluchten weer wat uitgegroeid is tot een waar spektakel in de Nederlandse duivensport en veel gezelligheid bij PV Flevoland. Heel veel goede berichten en waarschijnlijk veel duiven uit de regio’s Zwaagwesteinde, Noordwolde en Balk. De grote favorieten zijn tweevoudig winnaar Gerrit Wakker, de eerste winnaars van de taartvluchten Piet en Simon Zeeman, de Urker topcombinatie Rein Ras en Jan Post en natuurlijk de winnaar van 2011 Johnny van der Bei uit Twijzel. Ook voor de jeugd zijn hele mooie prijzen te winnen en de taartvluchten biedt hun een ideaal podium om met 10 tot 15 jeugdliefhebbers om de taartvluchttitel te strijden. Allen heel veel succes en gezelligheid.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.