Piet en Simon Zeeman sterke winnaars op La Louviere

 

574 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede midfondvlucht op Quievrain. Zaterdagmorgen bleek meteen dat een lossing op zaterdag een moeilijk verhaal zou worden. Rond het middaguur werd de vlucht daarom uitgesteld tot zondag. Tussentijds deden ook de Belgen moeilijk over een lossing in Quievrain, dusdanig dat de afdeling op zoek moest naar een ander station. Een uitgelezen kans om op een eenvoudige manier alsnog de zuidkant van de afdeling tegemoet te komen met de minimale 300 kilometer afstand voor de midfond. Maar helaas werd gekozen voor een nog korter station en wel La Louviere, gelegen op 263 kilometer van Urk. Een gemiste kans, de zoveelste teleurstelling qua afstanden voor de zuidkant. De duiven werden zondagmorgen gelost om 07.45 uur bij een west-zuidwesten wind en mooi helder weer. Het was Jan Barendrecht die de eerste prijs pakte in de regio. Natuurlijk onze hartelijke felicitaties voor deze mooie prestaties.

Om 10.37 uur was het opnieuw het nu al fameuze Slagschip de NL13-1662736 die zijn tweede eerste prijs op rij pakte voor zijn trotse bazen Piet en Simon Zeeman. Twee keer op rij een eerste prijs pakken en tevens twee keer vroeg in de regio, dat zijn de echte klasbakken. Vorig week al geschreven dat deze duif een prima stamboom heeft en dat kan nu iedereen bekijken. Piet en Simon kregen hun duiven trouwens super met 18 prijzen op 30 duiven en verder nog de kopprijzen vijf, zeven en negen. Natuurlijk zijn ze nu ook koploper in alle klassementen van PV Flevoland. Piet en Simon van harte proficiat met deze topprestatie.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook weer geweldig met 24 prijzen op 33 duiven en de prijzen twee, vier en acht. Dubbele Hakvoort krijgt zijn duiven ook weer in topvorm voor zijn favoriete dagfondvluchten. Dubbele scoorde 7 prijzen op 10 duiven en begon op plek drie. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook present in de top tien met een mooie zesde plek. Pieter Woord scoorde een prima tiende plek. Mooie series waren er voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 13 prijzen op 21 duiven, Jelle Roskam met 6 prijzen op 11 duiven en de allermooiste serie was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 8 prijzen op 9 duiven.

In de eerste divisie was Dubbele Hakvoort eerste en derde en Pieter Woord tweede. Bij de duivinnen was het volledige podium voor Piet en Simon Zeeman. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en derde en Piet en Simon Zeeman tweede.

De minutenprijs werd gewonnen door Hein Bakker. De attracties voor de laatste prijsduif en de twee getekende werden vanwege de zondag niet vervlogen. De inleg van deze attracties gaat naar volgende week en wordt gelijk verdeeld over beide vluchten.

Volgende week beginnen de dubbelvluchten, deze keer met een fondvlucht op het Franse Sens en een vitessevlucht op Weert. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.