Piet en Simon Zeeman openen sterk op de natour met zege Gennep

458 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was mooi, eerst wat grondmist en daarna prima weer voor de duiven. De duiven werden zaterdag om 08.30 uur gelost met een variabele wind. Het waren Rein Ras en Jan Post die de eerste prijs en een mooie uitslag scoorden in het Samenspel. Rein en Jan van harte proficiat.

Om 09.48 uur viel de 16-645 op de klep in de Kampweg in Swifterbant en de 645 had de 103 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur. De 645 bezorgde daarmee Piet en Simon Zeeman hun eerste zege bij PV Flevoland van dit seizoen op een officiële vlucht. En dat is meteen ook de eerste zege voor Swifterbant dit seizoen. Het zat de familie Zeeman de laatste paar jaar niet mee, daarom extra mooi dat Piet en Simon hun duiven nu weer goed in orde hebben. Piet en Simon maakten er meteen maar een superuitslag van met maar liefst 33 prijzen op 40 duiven en Piet en Simon beginnen met de eerste, derde, vierde en tiende prijs. Een geweldig resultaat en hopelijk zorgt dat voor een boost bij Piet en Simon en de andere liefhebbers in Swifterbant. Want alleen goede prestaties en concurrentie maakt Swifterbant en PV Flevoland sterker. Piet en Simon van harte proficiat en het wordt jullie door iedereen van harte gegund.

Gerrit Wakker deed het ook erg goed met de kopprijzen twee, zeven, acht en negen. Bijzonder is dat daarbij zijn eerste twee getekenden waren. Jeugdlid Stefanus Loosman is dit jaar bijzonder sterk op de korte vluchten en op deze Gennep goed voor prijs vijf. Robbie en Jolanda Vahl deden het ook prima met een mooie vijfde plek. Uitblinkers waren verder Riekelt en Jannie Brands met 17 prijzen op 22 duiven.

In de eerste divisie eerste en derde Piet en Simon Zeeman en tweede Gerrit Wakker. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Gerrit Wakker met de getekenden op plek twee en acht. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Siebrand Stavasius. De gesponsorde zakken voer zijn voor Stefanus Loosman op plek 13, Meindert en Jan de Boer als middelste liefhebber, Patrick Slabbekoorn als laatste liefhebber en Siebrand Stavasius met de 1 na laatste prijsduif.

Natour onaangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Gerrit Wakker, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Stefanus Loosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Frank en Harm Kempers.

Donderdag inmanden voor opnieuw Quievrain jonge duiven en vrijdag voor de tweede natourvlucht vanuit Deurne gelegen op 135 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.