Piet en Simon Zeeman grote uitblinkers op Gennep

312 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de eerste vlucht van de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het een mooie heldere lucht met een matige noordelijke wind. De duiven werden om 08.30 uur gelost en hadden een prima vertrek. De eerste prijs in het samenspel was voor Hessel de Vries. Hessel van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 09.54 uur viel de eerste duif van PV Flevoland op de klep bij Piet en Simon Zeeman in Swifterbant. Het was hun 15-941 die de 104 kilometer afgelegd had met een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur. De 941 komt uit duiven van Lub Snoek die via Louw van den Berg bekomen zijn van Willem Buurstra. De duif heeft helaas vaak gebroken pennen, de reden dat hij tot nu toe weinig heeft gepresteerd. Opmerkelijk ontsnapte deze duif bij het inkorven en werd dankzij keeperskunsten van Robbie Vahl en Jef Custers gevangen, met als resultaat een eerste prijs. Piet en Simon kregen hun duiven geweldig en pakten maar liefst 27 prijzen op de 30 oude duiven die ze hadden ingemand. 27 op 30 is 90% prijs en dat is een ongekend hoog prijspercentage. Naast de eerste prijs was ook de derde prijs hun deel. Dit betekent een superstart van Piet en Simon op de natour en plaatsen zij zich nu al in de favorietenrol voor de taartvluchten. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie zege en superuitslag.

Fokke Gnodde deed het ook geweldig met 15 prijzen op 20 duiven en een knappe tweede plek was zijn deel. Een speciale vermelding voor ons nieuwe jeugdlid Stefanus Loosman. Stefanus speelt vanaf Waterhoen 20 op Urk en had bij zijn debuut 11 zomerjongen mee. En het werd een schitterende uitslag met de vierde, vijfde en zesde plek. Een grandioze prestatie en een teken dat we hier te maken hebben met een groot talent.

Oscar Martens staat bekend als Mister Taartvluchten en Oscar maakt zijn kolonie klaar voor ongetwijfeld weer een grandioos taartvluchtseizoen. Oscar deed het op deze Gennep al erg goed met de kopprijzen zeven en acht. Robbie en Jolanda Vahl waren ook heel goed op dreef met de kopprijzen negen en tien. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of meer zijn Piet en Simon Zeeman met 27 op 30, Fokke Gnodde met 15 op 20, Meindert en Jan de Boer met 19 op 25 en Frank en Harm Kempers met 7 op 10. Het volledige podium van de eerste divisie was voor Stefanus Loosman. Bij de jonge duiven eerste en tweede Robbie en Jolanda Vahl en derde Oscar Martens. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie en Jolanda Vahl. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Oscar Martens. De minutenprijs was voor Klaas van den Berg.

Gennep werd een vlot verlopen vlucht met geen verliezen. Een mooie opening van de vier vluchten op de natour dit seizoen. Volgende week staat Weert op het programma, voor Urk 158 kilometer en voor Swifterbant 147 kilometer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.