Piet en Simon Zeeman erg goed op Weert

 

508 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de natour vanuit Weert, gelegen op 157 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het goed duivenweer en het was alleen even wachten tot de buienzone ver genoeg naar het oosten was weggetrokken. De duiven werden gelost om 09.15 uur met een matige wind hoofdzakelijk uit de richting van west-zuidwest. In het Samenspel F2 waren het Jan en Hessel Ras die een superuitslag realiseerden met 18 op 20 en 5 duiven in de top 7 met ook de eerste prijs. Jan en Hessel van harte proficiat met deze sublieme uitslag.

Om 11.00 uur was het de 18-541 die arriveerde op de Kampweg in Swifterbant. De 541 had de 148 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur en dat betekende zege nummer 2 voor Piet en Simon Zeeman. De 541 is een jonge duif van de tweede ronde en dan is het klasse als zo’n duif de eerste prijs pakt en daarnaast ook nog de eerste jonge duif is in het Samenspel. Piet en Simon Zeeman waren geweldig op dreef met 42 prijzen op 79 duiven en zij beginnen met de eerste, vierde, vijfde en zevende prijs. Ze zijn in een felle strijd gewikkeld om het natourkampioenschap met Gerrit Wakker en jeugdlid Stefanus Loosman. Met alleen nog Sittard op het programma zal het volgende week een geweldige ontknoping worden. Natuurlijk zijn Piet en Simon gesterkt door deze topuitslag op Weert. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden deed het ook erg goed met 23 prijzen op 40 duiven en Bertram begon met de tweede en zesde prijs. Wilco Nijenkamp won de battle van Biddinghuizen met een mooie derde plek. Jef Custers scoorde voor de tweede keer op rij een top 10 klassering op de natour met een prima achtste plek. Siebrand Stavasius is volop bezig zijn jonge garde op te leren en pakte een jaarling op een knappe negende plek. Jeugdlid Stefanus Loosman is bezig met een geweldig seizoen en op deze Weert werd het een keurige tiende plek. Opmerkelijk waren bij de eerste acht in de uitslag zes jonge duiven.

Uitblinkers verder Riekelt en Jannie Brands met 15 op 22, Klaas van den Berg met 9 op 10, Bert Hakvoort met 42 op 67 en Wouter Kroon met 3 op 4. In de eerste divisie eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Bertram van Zuiden en derde Wilco Nijenkamp. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor jeugdlid Stefanus Loosman met zijn getekenden op de plekken 10 en 77. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Siebrand Stavasius.

Natour onaangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Stefanus Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Jef Custers en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Gerrit Wakker, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Stefanus Loosman en vijfde Oscar Martens. Bij de duiven eerste Gerrit Wakker met zijn 17-829, tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 16-005, derde Bert Hakvoort met zijn 18-466, vierde en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 13-979 en 15-754.

Volgende week de laatste vlucht van het officiële programma vanuit Sittard. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.