Piet en Simon Zeeman domineren op regenachtige Bierges

 

343 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht op de natour vanuit Bierges, gelegen op 226 kilometer van Urk. Zaterdag was in ieder geval duidelijk dat de duiven op ieder tijdstip van lossing met buien te maken kregen, dus was het even puzzelen op welk tijdstip de duiven het minste last hadden. Uiteindelijk werd besloten om de duiven om 09.00 uur te lossen met zoals gezegd buien op de lijn en een matige westelijke wind. Het was Maarten Hakvoort die de eerste prijs pakte in Samenspel F2 en tevens een formidabele uitslag produceerde. Maarten van harte proficiat met deze zeer fraaie resultaten.

Om 11.47 uur arriveerde de 17-870 op de Kampweg in Swifterbant en daar staat het hok van de broers Piet en Simon Zeeman. Piet is degene die de duiven verzorgt en traint voor de vluchten en dat gaat hem met name op deze natourvluchten erg goed af. De 17-870 had de 216 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur. Het was even afwachten of er in Ketelhaven of Urk een duif een nog hogere snelheid zou scoren, maar dit bleek niet het geval. Zodoende werd deze Bierges de tweede zege dit seizoen voor Piet en Simon Zeeman. Het werd trouwens een geweldig resultaat met 17 prijzen op 20 ingezette duiven en Piet en Simon begonnen met de eerste, tweede, zesde en tiende plek.

De laatste weken behaalden Piet en Simon al schitterende vermeldingen in de prestigieuze rubriek Grootmeesters in het Spoor der Kampioenen. Het is even afwachten of deze uitslag daarvoor ook goed genoeg is, maar in ieder geval namen Piet en Simon stevig de leiding in de stand voor het kampioenschap op de natour en dat met nog 1 vlucht te gaan. Piet en Simon van harte proficiat met deze fraaie zege en fantastische uitslag.

Jeugdlid Stefanus Loosman realiseerde ook een zeer fraaie uitslag met 13 op 16 en hij begon met de derde en vijfde plek. Stefanus is bezig met een fantastisch seizoen. Riekelt en Jannie Brands ook super met 29 op 41 en zij beginnen op plek 4. Tiemen Schinkel beleefde een geweldig hoogtepunt door grootvader te worden van een gezonde tweeling. Tiemen en zijn compagnon Lub Korf scoorden 12 op 14 en zij begonnen op plek zeven. Tiemen en Lub gaan volgende week opnieuw Generaal Kampioen worden door voor de zoveelste keer een fantastisch seizoen te produceren.

Robbie Vahl opnieuw weer sterk aanwezig met plek acht. Bertram van Zuiden top met een zeer mooie negende plek. Verdere uitblinkers Johannes Schinkel met 9 op 10 en jeugdlid Joas van Zuiden met 13 op 21. Mooi om verder te vermelden is de prestatie van Bart Vos, die na de nodige tegenslagen, nu een knappe 4 op 7 produceerde en begon op plek 12.

In de eerste divisie eerste en tweede Piet en Simon Zeeman en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 17 en 19 voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga.

In de tussenstand natour onaangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Stefanus Loosman en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Robbie Vahl, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste, tweede, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-903, 18-479, 17-193 en 16-757 en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Volgende week donderdag inkorven voor Rethel (uitsluitend jonge duiven) gelegen op 360 kilometer van Urk en 350 kilometer van Swifterbant. Vrijdag is het inkorven voor oude en jonge duiven op Dreis-Bruck, met naar schatting een afstand van 270 kilometer voor Urk en 258 kilometer voor Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.