Piet Bakker wint openingsklassieker Limoges NIC PV Flevoland 30-05-2014

Duif winnaar Limoges 2014  Piet Bakker winnaar Limoges  

Dinsdag werden door 10 liefhebbers 50 duiven ingemand voor de altijd lastige openingsklassieker op Limoges, gelegen op 815 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmiddag om 13.00 gelost met een variabele noorden wind. Na een stroef begin kwamen de duiven toch goed thuis. Het was Jan Grootoonk die een schitterende zege behaalde in het NPO concours. Jan van harte proficiat.

Om 11.14 uur viel de eerste duif op het Foksdiep bij Piet Bakker. Het was de 852 die met een snelheid van 53 kilometer per uur de eerste prijs pakte in het NIC. De 852 is een laat duivinnetje van 2012, die als jaarling al mooie prijzen pakte op Ruffec en Chateauroux. De vader van de 852 is de 500 en die is gekweekt uit twee duiven van de nationale topper Arjan Beens. De moeder van de 852 komt uit een goede overnachtduivin van Piet zijn vader Hein Bakker. De 852 was Piet zijn tweede getekende en dat geeft Piet meteen een mooie voorsprong voor het NIC kampioenschap. Piet van harte proficiat met deze mooie zege.

Hein Bakker deed het ook super met 4 prijzen op 8 duiven, te beginnen met twee, zes en zeven. Bert Hakvoort was de grote uitblinker met vier prijzen op vier duiven met een derde, vierde en tiende plek. Wicher en Janny Okkes deden goed mee met een prima vijfde plek en drie prijzen op zes duiven. Riekelt en Jannie Brands werden keurig acht en negen.

Zaterdagavond werd de prijzen uitgereikt. De vleespakketten waren voor Piet Bakker en Klaas van Urk. De lekkere gerookte zalmzijde, geschonken door Rodé Vis, was voor Meindert en Jan de Boer. Wicher en Janny Okkes en Bert Hakvoort wonnen een rollade en Hein Bakker won met zijn eerstgetekende duif een lekkere taart.

De volgende vlucht is de Koninginnevlucht vanuit St Vincent. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.