Piet Bakker wint Cahors NIC PV Flevoland Urk 27-07-2012

 IMG 0944  IMG 0945

Op Cahors werden 131 duiven ingekorfd, een aantal waar de organisatie dik tevreden mee was, zeker als je rekening houd met het wisselvallige en lastige seizoen 2012. In sector 4 ging de overwinning naar Wim Wittebol in Oosterwolde. Wim van harte proficiat met deze prachtige zege.

Piet Bakker uit Urk constateerde om 07.49 uur zijn tweejarige duivin de 454 op 993 kilometer met en snelheid van 1442 meter per minuut. Het bleek al meteen om een zeer vroege duif te gaan, de eerste prijs bij PV Flevoland, de vierde plaats en dus teletekst in sector 4 op 3151 duiven en ook de vierde duif bij Marathon Noord. De 454 komt uit een Van der Wegen duif gekocht van Chris Musters uit Hoogerheide maal een Braakhuis Van der Wegen duif bekomen van Pieter Woord sr uit Urk. Ook Piet zijn tweede duif zat heel mooi op tijd met een vierde plek bij PV Flevoland en 49e Nationaal sector 4, in totaal 3 op zijn 6 duiven in de prijzen. Piet Bakker speelde dit seizoen op iedere vlucht vroeg in de prijzen, zijn beste seizoen tot nu toe en deze Cahors werd de kroon op zijn werk. Een fantastische teletekstnotering, Piet van harte proficiat.

Ook Bennie de Vries uit Bolsward deed het prima met de tweede, derde, vijfde, zesde en zevende plek. Zijn eerste duif was de nu al legendarische Dakhaas en deze scoorde een prima 9e NPO op teletekst. Bennie ook van harte proficiat met deze succesreeks.

Op de achtste plek vinden wij Marcel Okkes uit Emmeloord, die zijn topduif de 275 na een zege op Ruffec voor de tweede maal dit seizoen in de toptien draaide. Op negen en tien de gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk met twee jaarlingen, ook een sterke prestatie.

Piet Bakker werd zaterdagavond gehuldigd en ontving een prachtig boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en natuurlijk een prachtig vleespakket. Bennie de Vries uit Bolsward kreeg ook een mooi vleespakket, de visschotel van www.zeebulon.nl ging naar Gerard Baarda uit Pingjum, terwijl Meindert en Jan de Boer uit Urk de zalmzijde van www.eurozalm.nl wonnen. De waardebonnen van www.vanurkdierenvoeders.nl waren voor Comb. Okkes uit Bant en Klaas en Marten van Urk uit Urk.

Zaterdagavond 1 september een gratis BBQ met de huldiging van de NIC kampioenen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.