Perfecte uitslag Riekelt en Jannie Brands op Fay-aux-Loges

 

14 liefhebbers korfden donderdagavond bij PV Flevoland 182 duiven in op Fay-aux-Loges, gelegen op 584 kilometer van Urk. Het was de bedoeling om een Nationale sectorvlucht voor de dagfond vanuit Issoudun te concoursen, maar door de tropische temperaturen werd dit veranderd in Fay-aux-Loges, het vroegere Orleans. De duiven werden zaterdag om 09.00 uur gelost met een overwegend westelijke wind. Het was de combinatie Doejaaren van der Linde uit Kraggenburg die de eerste prijs in Samenspel F opeiste en daar feliciteren we ze van harte mee.

Om 16.59 uur werd de eerste duif van PV Flevoland geconstateerd door Riekelt en Jannie Brands. Het was hun weduwnaar de 17-809 die de afstand van 584 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur en werd daarmee 23e NPO en eerste bij PV Flevoland. De 809 is een goede duif op de dagfond getuige zijn vierde plek bij het duifkampioenschap. Riekelt en Jannie kregen hun duiven super en hadden al 6 duiven thuis toen 10 van de 14 liefhebbers nog zaten te wachten op hun eerste duif. Riekelt en Jannie scoorden de perfecte 13 op 13 bij PV Flevoland, bij Samenspel F en bij Afdeling Friesland’96. Bij PV Flevoland werd begonnen met de eerste, vijfde, zesde en tiende prijs. Hun tweede duif was de super jaarling de 025 die daarmee tweede staat bij de duifkampioenen en tweede staat in de Jaarlingencompetitie met maar een paar punten achter de eerste. Bij de dagfond staan Riekelt en Jannie nu eerste onaangewezen en tweede aangewezen en bij de duiven twee en vier. Fay-aux-Loges bracht Riekelt en Jannie de welverdiende eerste prijs en een fantastische uitslag en daarmee willen we ze van harte feliciteren.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook geweldig op dreef met 11 op 17 en zij beginnen met de tweede, derde, vierde en zevende prijs. Zij pakten hun eerste drie getekenden bij de eerste tien en daarmee wonnen Tiemen en Lub de Jackpot voor de eerste twee getekenden. Jelle Roskam was natuurlijk ook present in de top tien met nu weer een mooie achtste prijs. Klaas van den Berg behoorde ook tot de grote uitblinkers met 5 op 7 en een keurige negende plek. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden. Het volledige podium bij de jeugd was voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Klaas van den Berg en derde Joas van Zuiden. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Bij de dagfond onaangewezen is de tussenstand eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Joas van Zuiden, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Jelle Roskam en vijfde Johannes Schinkel. Aangewezen eerste Joas van Zuiden, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Johannes Schinkel en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-666, tweede en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025 en 17-809, derde en vijfde Joas van Zuiden met zijn 18-940 en 18-313.

Generaal onaangewezen momenteel eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Johannes Schinkel, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste, derde en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812, 18-308 en 19-025, tweede en vijfde Joas van Zuiden met zijn 18-313 en 18-407.

Volgende week de laatste vlucht voor de midfond vanuit Rethel (afstand Urk 360 kilometer) en bij de jonge duiven wordt gevlogen op Sittard (afstand Urk 186 kilometer). Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.