Oscar Martens wint eerste vlucht natour vanuit Duitse Kalkar

 

Slechts 10 deelnemers korfden vrijdag bij PV Flevoland 215 duiven in voor de eerste vlucht van de natour op het Duitse Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Kalkar ligt zeer oostelijk van de provincie Flevoland, een reden waarom veel duivenliefhebbers in de provincie Flevoland dat liever niet op het programma willen. Mogelijk geven de sterk tegenvallende aantallen duiven een goed signaal hierin richting bestuur van de afdeling. Zaterdag werden de duiven zoals verwacht heel vroeg gelost om 07.30 uur met een aantrekkende zuidwestenwind. Het was Jan Bos uit Ens die de eerste prijs scoorde in Samenspel F2 en daar feliciteren we Jan van harte mee.

Oscar Martens is natuurlijk 1 van de grote favorieten voor de taartvluchten. Net als andere grote kampioenen heeft Oscar ook sterke twijfels in alles wat hij doet in de duivensport. Zo loopt hij al een tijdje te dubben of hij zijn duiven weer opnieuw zal koppelen of dat hij ze op weduwschap zal houden. Ook het wel of niet meedoen aan Kalkar heeft hem veel hoofdbrekens gekost. Uiteindelijk werden toch 44 duiven gezet en outsiders tipten Oscar meteen voor de eerste prijs. Probleem voor Oscar is altijd het vroege tijdstip van aankomst op deze korte vluchten. Oscar is groot liefhebber van heel laat naar bed en dan ook heel laat weer opstaan. Het komt dan ook wel regelmatig voor dat Oscar in de vroege morgen al duiven op het hok aantreft, terwijl zijn systeem nog niet aangesloten is. Deze zaterdagmorgen was Oscar echter heel vroeg uit bed en was hij net op tijd om zijn systeem aan te zetten. De 18-498 viel meteen om 08.55 uur op de klep en had de 112 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur. Oscar zijn tweede duif was een par minuten later en daarna kreeg hij zijn duiven regelmatig thuis. Toen alle meldingen bekend waren stond vast dat Oscar naast de schitterende eerste prijs ook de vijfde prijs scoorde bij PV Flevoland. Hiermee geeft Oscar weer zijn visitekaartje af voor de taartvluchten die over een aantal weken beginnen. Oscar van harte proficiat met deze dik verdiende overwinning.

Johannes Schinkel deed het geweldig op deze Kalkar met 8 op 9 en een mooie tweede plek. Siebrand Stavasius heeft alleen maar duiven voor de marathonvluchten. Groot was de verbazing daarom dat Siebrand begon met de derde, vierde en tiende plaats en een verbluffend goede 39 op 49 en dat is een fantastisch resultaat. Robbie Vahl heeft zich sterk verbeterd dit seizoen en valt op met goede resultaten op vaak hele korte vluchten. Op deze Kalkar waren weer een hele knappe zesde en achtste plek zijn deel. Joas van Zuiden was bijzonder sterk met 15 op 20 en een mooie zevende en negende plek. Verdere uitblinkers Riekelt en Jannie Brands met 4 op 5. Op 13 en 29 de twee getekenden van Oscar Martens en dat was goed voor de Jackpot. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bart Vos. In de eerste divisie eerste Oscar Martens en tweede en derde Siebrand Stavasius. Bij de jeugd het volledige podium voor Wouter Kroon. De gratis zakken duivenvoer waren voor Oscar Martens op plek 13, Joas van Zuiden als middelste liefhebber, Wouter Kroon als laatste liefhebber en Bart Vos met de 1 na laatste prijsduif. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Tussenstand natour onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Siebrand Stavasius, vierde Robbie Vahl en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Joas van Zuiden, derde Oscar Martens, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Bart Vos.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Klaas van den Berg.

Volgende week donderdag worden de jonge duiven ingemand op Arlon (333 km voor Urk) en vrijdag de tweede natourvlucht op Gennep (114 km voor Urk). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.