Oscar Martens op koers voor winst op de taartvluchten

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 195 duiven ingemand voor de derde vlucht op de natour opnieuw vanuit Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk. Gezien de weersverwachting had de lossingscommissie vrijdag besloten dat de meeste kans op lossing in Gennep zou zijn. Zaterdag bleek hun gelijk en konden de duiven gelost worden om 12.30 uur met een west-zuidwestenwind en wat regen op de vlieglijn. Opnieuw geen goede vliegcondities voor de provincie Flevoland en opnieuw kwamen de kortste afstanden flink tekort op de overvlucht. Het was fondtopper Nico de Fouw die de eerste prijs won in het samenspel. Nico van harte proficiat met deze mooie zege.

De eerste duif van PV Flevoland viel nu in Emmeloord en dat gebeurt niet zo vaak. In Emmeloord zit een bijzondere liefhebber Oscar Martens. Daar waar alle andere liefhebbers een heel seizoen met hun duiven spelen, beperkt het seizoen van Oscar zich meestal tot twee maanden. Begin september begint Oscar zijn duiven in te spelen op de natour om daarna vol te knallen op de taartvluchten, het mooiste spelonderdeel voor Oscar. Zo had Oscar de eerste vlucht van de natour al twee duiven in de top tien en gaf daarna om tactische redenen de tweede vlucht niet mee.

Nu was het zijn 16-296 die om 14.03 uur werd geconstateerd en de 117 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur. De 296 was de eerste vlucht op Gennep ook de eerste duif van Oscar en scoorde toen een mooie zevende plek, om daar nu een schitterende eerste prijs aan toe te voegen. Oscar zijn tweede duif werd knap vijfde. Oscar is waarschijnlijk het meest populaire lid van PV Flevoland en iedereen gunt hem het succes van harte. Natuurlijk zal deze zege Oscar nog meer in de favorietenrol voor de taartvluchten duwen, maar Oscar is gewend om favoriet te zijn op de taartvluchten. Oscar van harte proficiat met deze mooie zege.

Robbie en Jolanda Vahl hebben nu zo’n beetje weer een jaar duiven en ook in Ketelhaven wordt enorm veel progressie geboekt. Robbie en Jolanda bewezen dat op deze Gennep met een prima tweede plek. Riekelt en Jannie Brands waren de grote uitblinkers op deze Gennep met een fantastische serie prijsduiven en zij beginnen met plek drie en negen. Meindert en Jan de Boer lijken dit jaar een goede lichting jonge duiven te hebben en een mooie vierde plek is hun deel.

Stefanus Loosman blijft verbazen met opnieuw een klassering in de top tien en ditmaal was het een knappe zesde plek. Piet en Simon Zeeman deden het ook erg goed met de kopprijzen zeven en acht. Fokke Gnodde is natuurlijk ook weer van de partij en de specialist op de korte vluchten pakte nu een goede tiende plek.

Uitblinkers met een prijspercentage van 70 en meer zijn Riekelt en Jannie Brands met 26 op 32, Fokke Gnodde met 7 op 10 en Stefanus Loosman met 6 op 8. In de eerste divisie was eerste Oscar Martens, tweede Robbie en Jolanda Vahl en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de jonge duiven eerste Robbie en Jolanda Vahl, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Meindert en Jan de Boer. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de laatste prijs was voor Stefanus Loosman. De minutenprijs was voor Simon Zeeman.

In de stand voor het natourkampioenschap onaangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Stefanus Loosman, derde Oscar Martens, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Fokke Gnodde, vierde Stefanus Loosman en vijfde Meindert en Jan de Boer. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 15-923, 16-652 en 16-718, derde Stefanus Loosman met zijn 16-568 en vierde Meindert en Jan de Boer met hun 17-938.

Volgende week de laatste vlucht op de natour volgens het programma Heusden-Zolder, maar waarschijnlijk een kortere afstand. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.