Orleans ook voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr 23-06-2012

    

Donderdagavond werden 160 duiven ingekorfd voor de Nationale Dagfondvlucht op Orleans, een stad in Frankrijk gelegen op 593 kilometer van Ens. Zaterdagmorgen werden de duiven om 7 uur gelost met een harde zuidwesten wind en goed zicht. Door de gezamenlijke lossing met afdeling Noord-Oost Nederland waren de leden van PV Flevoland kansloos voor een topklassering op de nationale vlucht.

Om kwart over één viel de 656 op de klep bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. met een snelheid van 95 kilometer per uur. De 656 scoorde 14 dagen geleden de 2e prijs op Sens, de week daarna de 5e prijs op St Quentin en nu zijn dikverdiende eerste prijs op de klassieker vanuit Orleans. Wat een voorrecht om zo’n goede duif te hebben. Cor en Dennis pakten ook nog de tweede prijs en scoorden 6 prijzen op 10 duiven mee. Cor en Dennis van harte proficiat met deze topprestatie.

Klaas en Pieter Woord scoorden drie kopduiven met de derde, vijfde en zesde plaats met als hun derde duif hun favoriete 870. Gerrit Wakker scoorde een prima vierde plek. Dubbele Hakvoort had donderdagavond een probleem. Zijn eerstgetekende 728 miste zijn chip. Gelukkig had Jan de Boer nog een blanco chipclip bij zich, zodat de 728 toch mee kon doen. Zaterdag bleek dat de 728 Dubbele niet teleurstelde en haalde voor zijn baas een prima zevende plek.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden prima mee met een achtste, negende en tiende plek. Een prima uitslag voor Patrick en Bertram, die daarmee hun dagfond reputatie bevestigen.

De eerste plek in de eerste divisie was voor Dubbele Hakvoort met Hans Wakker op de plaatsen 2 en 3. Louw en Frans van den Berg scoorden 100% met 1 duif mee. Ook 50% prijs voor Leo Bron en Meindert en Jan de Boer met 1 prijs met 2 duiven mee.

Over twee weken de laatste programmavlucht van de dagfond ook vanuit Orleans. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.