Opnieuw klinkende zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Chimay

496 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 07.00 uur gelost met een matige zuidwesten wind en mooi zonnig weer. Het werd een mooie vlucht zonder verliezen. De grote winnaar in Samenspel F was deze keer Fokke Gnodde met zijn super 096. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Bij PV Flevoland staat er geen maat op Tiemen Schinkel en Lub Korf op de vitesse en midfond. Zij hebben een uitgelezen stam duiven voor deze vluchten. Mocht je denken dat het geroutineerde oude duiven zijn en natuurlijk die zitten er ook tussen, maar met name de jaarlingen doen het echt super. Op deze Chimay vijf jaarlingen in de top tien met als eerste duif deze keer de 647. De absolute topper van het hok is de 18-652 die zich dit jaar voor de vierde keer in de top tien zich klasseert en erg hoog in de klassementen staat voor Asduif Generaal Kort. Tiemen en Lub hadden op deze Chimay de perfecte score van 26 op 26 en zij beginnen met de eerste, vijfde, zevende, achtste en negende prijs. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze hele mooie zege.

Piet en Simon Zeeman gaven hun duiven vorige week rust en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Piet en Simon waren super op dreef met 18 op 28 en begonnen met een mooie tweede plek. Johannes Schinkel was goed voor een fraaie 13 op 17 en hij begint met plek drie. Wilco Nijenkamp ook erg goed met 3 op 4 en met zijn 397 begint Wilco op plek vier. De 397 deed hiermee goede zaken voor de jaarlingencompetitie. Bertram van Zuiden heeft twee toppers met de 201 en de 204 en zij bezorgen hun baas de nodige kopprijzen. De 201 was nu goed voor een prima zesde plek. Jelle Roskam heeft zijn duiven goed in vorm, vorige week op Troyes al twee vroege prijzen en nu weer een knappe tiende plek en een mooie score met 19 op 29.

Verdere uitblinkers Robbie Vahl met 19 op 26, Riekelt en Jannie Brands met 11 op 16 en de jeugdleden Stefanus Loosman met 20 op 27 en Wouter Kroon met 6 op 9. In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Wilco Nijenkamp en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 6 en 12 voor Bertram van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Dubbele Hakvoort.

Tussenstand Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Robbie Vahl, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Stefanus Loosman. In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Robbie Vahl en derde Stefanus Loosman. Generaal Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Bertram van Zuiden, vierde Stefanus Loosman en vijfde Robbie Vahl. In de eerste divisie eerste Stefanus Loosman, tweede Robbie Vahl en derde Wilco Nijenkamp. Generaal Duif de top vijf voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-652, 17-193, 16-757, 18-650 en de 17-188.

Volgende week de tweede dagfond vanuit Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk en 517 kilometer van Swifterbant. Vorig jaar een geweldig succes voor Riekelt en Jannie Brands. Winnen zij weer of opnieuw favoriet Dubbele Hakvoort of een outsider? De laatste vitessevlucht is vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk en op 103 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.