Nipte zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Lorris

Nipte zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Lorris

164 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de dagfond vanuit Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen waren de duiven al vroeg uit de veren met een lossing om 07.15 uur. Tegen de verwachting in werd het een hele lastige vlucht.

De gekende kampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden 10 duiven ingemand. Om 15.44 uur was daar de jaarling 244 die de 575 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 68 kilometer per uur. Na een hele snelle melding bleek de 244 met minimaal verschil voor een duif van Riekelt en Jannie Brands de eerste prijs te scoren bij PV Flevoland. Tiemen en Lub geven hiermee opnieuw een bewijs van hun vakmanschap af met de zoveelste eerste prijs als combinatie, echt een geweldig koppel in de duivensport. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Riekelt en Jannie Brands waren echter de absolute uitblinkers op deze Lorris met de tweede, vierde, vijfde en zesde prijs. Zoltan Varga was ook geweldig op dreef met de derde, achtste en negende prijs. Jelle Roskam werd heel knap zevende en Robbie Vahl netjes tiende. Bij de jeugd zegevierde Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste Zoltan Varga, tweede Jelle Roskam en derde Robbie Vahl.

Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Johannes Schinkel met vijf prijzen op vijf duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 12 prijzen op 14 duiven en derde Klaas van den Berg met 9 prijzen op 11 duiven. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg en de Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Riekelt en Jannie Brands met de getekende duiven op de plaatsten twee en elf.

Donderdag is het inmanden voor de midfond vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor een trainingsvlucht voor oud en jong vanuit Heino. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.