Nipte zege Leo Bron op supersnelle Menen

Donderdagavond werden 380 duiven ingemand voor de eerste midfondvlucht op Vervins. Met name de slechte weersverwachting was onderwerp van gesprek, veel wind en nog meer regen beloofde niet veel goeds. Zaterdag bleek de verwachting juist en leek het niet best. Gelukkig had de lossingscommissie inmiddels de meest westelijke lossingplaats Menen opgezocht en daar bleek dat de duiven om 13.20 uur gelost konden worden met een harde zuidwestenwind. Het was Willem Post die dit NPO concours won en een eerste plaats op teletekst scoorde. Willem van harte proficiat.

 

Leo Bron had vooraf informatie ingewonnen en rekende pas om 16 uur op duiven. Leo zat daarom achter de computer en zag opeens in een schits een duif, gevolgd door het geluid van zijn constateersysteem. Buiten gekomen zag hij tot zijn verwondering dat van zijn drie ingemande duiven er al twee waren gearriveerd. Zijn eerste duif de 851 was al op 15.37 binnengelopen met een snelheid van 114 kilometer per uur. In eerste instantie leek het bij het melden dat Leo net werd geklopt door Schinkel-Korf, maar zaterdagavond bleek dat Leo met 0,16 meter en minder dan een seconde voorsprong de eerste prijs had gescoord. De vreugde was er niet minder om en Leo onderging trots de huldiging. Zaterdagavond laat stond hij ook nog als vijftiende op teletekst. Kortom een bijzondere prestatie van een kleine liefhebber, die ook nog veel werk voor de vereniging doet zoals grasmaaien en computerwerk. Hoe mooi kan duivensport zijn. Leo van harte proficiat.

 

Tiemen Schinkel en Lub Korf verloren dus op 1 seconde de eerste prijs en een plek op teletekst. Jammer natuurlijk, maar uit de uitslag blijkt dat hun duiven weer in topvorm zijn. Tiemen en Lub scoorden de tweede en vierde plek en hadden de met twintig prijsduiven de grootste serie in de vereniging. Dubbele Hakvoort was ook weer present in de toptien met een derde en zevende plaats. Dubbele had zijn twee topduiven de 729 en de 430 bovenaan de lijst en zij waren zevende en twaalfde in de uitslag. De 729 won daarmee de poule voor de tweede getekende.

 

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het super met de prijzen vijf, zes en negen. De 774 was hun eerste duif en won de poule van de eerste getekende. Fokke Gnodde had vorige week een goede tip gehad van Cor Poel en dat had meteen resultaat. Fokke scoorde een keurige achtste plaats en bleef leermeester Cor Poel voor. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr maakten de toptien vol met de tiende plek. Verder scoorde Harm Gnodde ook nog 12 prijzen op 22 ingemande duiven en dat is een mooie prestatie. Opvallend was verder de prestatie van debutant Wilco Nijenkamp. Dit jaar weer begonnen met duiven en tot nu toe iedere vlucht twee duiven mee, maar helaas nog geen prijzen. Wilco blijft echter zeer enthousiast en is inmiddels prima ingewerkt in het computerwerk. Op deze Menen waren zijn twee duiven binnen drie minuten binnen en zo scoorde Wilco zijn eerste twee prijzen bij PV Flevoland. Twee mee en 100% prijs is een prima resultaat. Wilco van harte proficiat en dat er maar veel prijzen mogen volgen.

 

In de Varia Vis competitie onaangewezen hebben Tiemen Schinkel en Lub Korf de leiding overgenomen, echter met minder dan drie punten voorsprong op Leo Bron. Op derde stek nu Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met Harm Gnodde als vierde. In de Varia Vis competitie aangewezen staat Comb. B van Zuiden eerste, Harm Gnodde tweede, Poel-Gouweleeuw jr derde voor Jef Custers als vierde. In de Varia Vis duifcompetitie staan Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr eerste met de 523 en derde met de 620. Op de tweede plaats hier Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 473.

 

Komende vrijdag is het inmanden voor Pommeroeul. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.