Nieuws over Nationaal Morlincourt

 

Hallo sportvrienden,

Zie onderstaand persbericht van de NPO. Dit betekent dat in verband met de verwachte hoge temperaturen uiterlijk donderdagmiddag om 12.00 uur een beslissing bekend gemaakt wordt of dat we Morlincourt spelen met op donderdagavond inmanden of dat we Quievrain spelen met op vrijdagavond inmanden. Mocht het vrijdagavond inmanden worden betekent dat inmanden voor twee vluchten, waarvan de duiven voor Quievrain op een mandenlijst dienen te worden geschreven. Doe je dan aan beide vluchten mee, zorg dan dat je jouw duiven in aparte manden heeft zitten voor beide vluchten. Luister goed naar de aanwijzingen van de inkorvers en blijf niet onnodig in het inkorflokaal zitten, zodat onze inkorvers rustig en geconcentreerd kunnen werken.

Maak je niet druk om beslissingen waar je geen invloed op hebt en houd je hoofd koel tijdens de komende zeer warme dagen.

Met vriendelijke groeten,

Pieter Woord

————————————————————————-

Persbericht: Nationale Jonge Duivenvlucht en het weer

Zowel in Frankrijk als in Nederland verwachten we een weekend waarbij de temperaturen boven de 30 graden uitstijgen en dat terwijl de Nationale Jonge Duivenvlucht op de planning staat. Het bestuur van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie is daarom al in overleg over mogelijk te nemen maatregelen.

Protocollen:

Door de organisatie zijn de afgelopen jaren al afspraken gemaakt en protocollen vastgesteld over hoe om te gaan met de vluchten onder bepaalde weersomstandigheden. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek is onder meer een  risicotabel opgesteld. Bij het nemen van maatregelen, worden deze afspraken gehanteerd.

Of er voor komend weekend daadwerkelijk een aanpassing voor de vlucht met jonge duiven moet komen, wordt uiterlijk donderdag voor 12.00 uur besloten. De duiven zouden, normaal gesproken, op  donderdagavond in de manden gaan om vervoerd te worden naar Frankrijk.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.