Natourvlucht 27 augustus 2016

 

Natourvlucht 27 augustus 2016

Gegevens

Laatst bijgewerkt op donderdag 25 augustus 2016 21:33

De afgelopen jaren bent u van onze afdeling en haar organisatie gewend dat zij het doorgaan van een wedvlucht op een geplande wedstrijddag hoog in het vaandel hebben.

Wij hebben daarvoor standaard protocollen. Over het algemeen ligt de druk bij de LC, want die zijn verantwoordelijk voor een zo goed mogelijke lossing. Het bestuur en VC zijn verantwoordelijk om de beste voorwaarden voor de LC te creëren om haar taak zo goed mogelijk uit te voeren. Het vervoer is over het algemeen geen probleem om dat wij kunnen bogen over een hoogwaardige kwaliteit vervoer en een enorme inzet van vervoerder en convoyeurs om alles in goede banen te leiden. Er is echter 1 uitzondering dat is temperatuur. Temperatuur kan er voor zorgen dat het verblijf in de container van onze duiven op een bepaald moment niet meer aan te raden is. We hebben goede mechanische ventilatie, maar dat is geen airco of koelsysteem. Het is een systeem dat o.a. de temperatuur in bedwang houdt, maar niet omlaag helpt t.o.v. de buiten temperatuur. Er zijn rapporten van het WOWD dat de temperatuur in het algemeen duivenvervoer in NL 5 graden hoger kan zijn dan de buitentemperatuur. 

Dit is dan ook de reden dat we op warme losdagen het van groot belang vinden dat er een gerede kans is dat de duiven tijdig gelost kunnen worden. Daarnaast vinden wij dat de het grootste deel van de duiven binnen de temperaturen van het risicotabel, uit het wis/was rapport, thuis moeten kunnen zijn. Om dit goed te bepalen, heeft het geen zin om uit te gaan van de weerkaarten van begin van de week, maar moeten we de informatie hebben zo dicht mogelijk tegen de wedstrijddag. Om organisatorische redenen proberen wij dit op donderdagavond af te ronden, maar als het niet anders kan, dan proberen we vrijdagmorgen vroeg mee te nemen.

De informatie tot vandaag gaven aan dat we met een warme wedstrijddag te maken krijgen a.s. zaterdag, dus werd dit protocol gevolgd. De laatste weerkaarten geven echter aan dat wij voor de wedvlucht Gennep niet te maken hebben met een extreem warme dag, zeker niet dusdanig dat het vervoer in temperatuur problemen kunnen komen of dat de duiven te maken krijgen met de genoemde risicotabel. Verwacht wordt dat in Gennep rond 14.00 uur de hoogste temperatuurwaarde van 28 graden wordt bereikt. In onze afdeling zal de temperatuur niet hoger zijn dan 25 graden.

Wij zien dan ook geen enkel probleem om de eerste natourvlucht Gennep volgens planning te organiseren.

Daarnaast krijgen wij het bericht dat niet elke vereniging op de hoogte is hoeveel duiven er op de natour in de mand gaan.

Voor zowel de jonge duivenvluchten als de natourvluchten is afgesproken dat er 25 duiven in de mand gaan. Kijk hiervoor o.a. naar de ALV stukken van 6 februari jl., welke nog steeds op de site te vinden zijn.

Namens het bestuur, Simon Zeeman

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.