Mooie zege Van den Berg Pigeons op lastige Niergnies

397 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland ingemand op de zesde vlucht met de jonge duiven vanuit Niergnies, gelegen op 325 kilometer van Urk. Na wegtrekkende nevel werden de duiven zaterdag gelost om 10.40 uur met een west-zuidwestelijke wind. Het was Klaas Hoekstra die schitterde met de eerste prijs in het samenspel en een vierde plek op teletekst. Klaas en Arie van harte proficiat.

Om 14.58 uur viel de eerste duif van PV Flevoland in Tollebeek bij Van den Berg Pigeons. Het was hun 464 die de 329 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur. Na zijn vijfde plek op Gorinchem was dit zijn tweede top tien klassering en met zes prijzen staat de 464 na een hokgenoot nu tweede in het duifkampioenschap. De vader van de 464 komt uit Vader Miracle maal Naomi van Kaman.

De moeder is een zuster van hun topduiven de 905 en de 906 en komt uit het soort van Klaas en Pieter Woord. Van den Berg Pigeons kregen hun duiven goed thuis want naast de eerste werd ook de derde, vierde en achtste prijs gewonnen. De eerste duiven gaven iets teveel toe in het samenspel waardoor de eerste plek jonge duiven onaangewezen in de afdeling met alleen nog Morlincourt te gaan, behoorlijk onder druk komt te staan.

Het is wel hun twaalfde overwinning op de programmavluchten en het is nu al zeker dat ze alle Generaal kampioenschappen bij PV Flevoland zullen winnen. En dat blijft natuurlijk heel knap met uitsluitend een paar zomerjongen en wat taartjongen van 2016. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Jacob Loosman presteert ook super met zijn niet verduisterde jonge duiven. Op deze lastige Niergnies werd een hele mooie serie prijsduiven bekroond met de kopprijzen twee, vijf en tien. Dubbele Hakvoort pakt iedere week genoeg kopprijzen om zich te handhaven in de kop van alle klassementen. Met een knappe zesde plek staat Dubbele inmiddels tweede Generaal. Frank en Harm Kempers zijn ook bezig met een prima seizoen. Op deze Niergnies waren zij goed voor het hoogste prijspercentage, een knappe zevende plek en dat geeft voorlopig de derde plek in het Generaal kampioenschap.

Riekelt en Jannie Brands zijn bezig om op Urk weer een nieuwe topkolonie op te bouwen op de marathonvluchten. Op deze Niergnies kwamen hun duiven goed af en een hele mooie negende plek  was hun deel. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 en meer zijn: Jacob Loosman met 21 op 27, Frank en Harm Kempers met 19 op 22, Frans van den Berg jr met 12 op 14 en Wouter Kroon met 4 op 5. In de eerste divisie werd Jacob Loosman eerste en tweede en Frank en Harm Kempers derde. Bij de jeugd werd Frans van den Berg jr eerste en Wouter Kroon tweede. Opmerkelijk was dat beide junioren meer dan 70% prijs draaiden en dat is een verbluffend hoog niveau. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie en Jolanda Vahl, een bewijs dat er in Ketelhaven ook progressie wordt geboekt door deze twee gedreven liefhebbers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jacob Loosman.

In de stand voor het generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Frank en Harm Kempers, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Frank en Harm Kempers.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Jacob Loosman, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Frans van den Berg jr. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Frans van den Berg jr, derde Pieter Woord, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven het volledige podium voor Van den Berg Pigeons met hun 17-977, 17-464 en hun 17-216, vierde Pieter Woord met zijn 17-399 en vijfde Frank en Harm Kempers met hun 17-262.

Volgende week de laatste vlucht jonge duiven vanuit Morlincourt, afstand 389 kilometer voor Urk. Tevens de eerste vlucht voor de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.