Mooie zege Tiemen Schinkel en Lub Korf op Weert

Maar liefst 568 duiven werden vrijdagavond ingemand bij PV Flevoland op de derde vitessevlucht vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was niet best, koud weer, noorden wind met de nodige buien. Zaterdagmorgen bleek opnieuw het weer behoorlijk mee te vallen en om 09.10 uur kon de lossingscommissie het startsein geven. De duiven werden gelost met helder weer, redelijk zonnig en een matige noordwestenwind. Het was opnieuw Dirk Huizinga die de eerste en tweede prijs in de regio voor zich opeiste. Zou hij zijn superseizoen van 2015 dan ook nog kunnen verbeteren? Dirk van harte proficiat met deze mooie zege.

De eerste duif van PV Flevoland viel in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was de 801 die met een snelheid van 74 kilometer per uur de eerste prijs opeiste en ook een mooie vroege prijs scoorde in de regio. De jaarling 801 vloog hiermee al zijn derde eerste prijs. Als jonge duif vloog de 801 een eerste op Gennep, een eerste op Weert, een tweede op Grave, een vierde op Duffel, een veertiende op Tongeren enz. We hebben hier te maken met een uitzonderlijke klasbak en natuurlijk hele goede liefhebbers. Tiemen en Lub hadden in 2015 een super jaar met de jonge duiven en deze lichting lijkt nu als jaarling ook al flink aan de weg te timmeren. Het is de tweede zege van Tiemen en Lub op de drie vluchten dit jaar. Zij scoorden een mooie serie met 26 prijzen op 38 duiven met de eerste, vierde, negende en tiende prijs en tien duiven bij de eerste 21 prijzen. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het ook super met 27 prijzen op 40 duiven en de tweede, derde, zesde en zevende prijs en hun eerste twee getekende duiven al binnen op prijs 13. Bij de broers Piet en Simon Zeeman was het sowieso al feest. Simon werd vader van opnieuw een tweeling, twee jongens met de namen Martijn en Sietske. Simon en Frieda en oom Piet van harte proficiat. Met de duiven van Piet en Simon ging het ook prima, een mooie serie van 18 prijzen op 30 duiven en een keurige vijfde plek. Dubbele Hakvoort is ook bezig met een geweldig seizoen. Op Weert was Dubbele goed voor 12 prijzen op 22 duiven en natuurlijk de getekende duiven weer vroeg. Zijn tweede getekende de 153 scoorde een prima achtste plek. Mooie series waren er verder voor Fokke Gnodde met 13 prijzen op 20 duiven en Gerrit Wakker met 30 prijzen op 58 duiven.

In de eerste divisie was de eerste en derde prijs voor Riekelt en Jannie Brands en de tweede prijs voor Hans Wakker. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de jeugd is de competitie ook begonnen. Het was Cornelis-Jan van Urk die daar eerste werd vlak voor Wouter Kroon.

De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Dubbele Hakvoort. De dubbele Jackpot voor de laatste prijsduif (vorige week geen winnaar) was voor Riekelt en Jannie Brands. De minutenprijs was voor Piet Zeeman en ook de secondenprijs was voor Piet Zeeman.

Bij de kampioenschappen aangewezen staat Dubbele Hakvoort al meer dan een straatlengte voor, tweede staat Gerrit Wakker, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Bert Hakvoort en vijfde Jef Custers. Onaangewezen staan nu Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Piet en Simon Zeeman tweede, Fokke Gnodde derde, Gerrit Wakker vierde, Dubbele Hakvoort vijfde en Harmen Gnodde zesde. Bij de duifkampioenen Piet en Simon Zeeman eerste met hun 13-979, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 14-063 en vierde met hun 15-800, Gerrit Wakker derde met zijn 15-061 en vijfde met zijn 12-064.

Opnieuw een geslaagde vlucht met geen verliezen en natuurlijk weer de complimenten voor de lossingscommissie.

Volgende week de vierde vitessevlucht vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.