Mooie zege Riekelt en Jannie Brands op Sens

 

301 duiven werden er bij PV Flevoland ingemand op de eerste dagfondvlucht vanuit Sens gelegen op 523 kilometer van Urk. Helaas was het weer op zaterdag niet best, motregen en laaghangende bewolking trok van Noord naar Zuid Nederland. De lossingscommissie moest helaas deze vlucht uitstellen naar de zondag. Zondagmorgen was het meteen mooi weer en werd er om 08.00 uur gelost met een matige noorden wind die naar Nederland toe zou draaien naar het zuidwesten. Het was Maarten Wijnand uit Lemmer die de eerste prijs pakte in het regioconcours. Maarten van harte proficiat.

Om 15.11 uur bezorgde de favoriete twee-jarige doffer de 754 zijn bazen Riekelt en Jannie Brands de zege op Sens. De 754 vloog 74 kilometer per uur. De 754 vloog vorig jaar al een derde prijs op Gien en een derde prijs op Chalons en Champagne en is daar mee een zeer goede duif op de dagfond. Riekel en Jannie hebben hun duiven precies op het goede moment weer voor elkaar, volgende week staat de eerste marathonvlucht op het programma vanuit Limoges. In 2013 werden zij nog eerste Marathon Noord middaglossing en wie weet wat dit seizoen Riekelt en Jannie Brands zal brengen. Riekelt en Jannie van harte proficiat.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn kregen hun duiven geweldig met 11 prijzen op 20 duiven en de prijzen twee, drie en tien. Op tien en elf hun eerste twee getekenden, kortom Bertram en Patrick zijn goed begonnen op hun favoriete discipline. Piet en Simon Zeeman waren deze keer de uitblinkers met 5 prijzen op 6 duiven en de kopprijzen vier, zes en acht. Hun eerste drie duiven waren ook de bovenste drie van de lijst. Pieter Woord deed het ook goed met 7 prijzen op 14 duiven en hij begon met vijf en negen. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 6 prijzen op 10 duiven en begonnen met plek zeven. Mooie series waren en verder voor Jef Custers met 5 prijzen op 9 duiven, Jelle Roskam met 4 prijzen op 7 duiven, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 2 prijzen op 4 duiven en de uitblinker Cees van der Steeg met 100% prijs met 1 duif mee.

Het volledige podium in de eerste divisie was voor Pieter Woord. Bij de jaarlingen was Pieter Woord eerste en tweede en Klaas van den Berg en Bartel de Berg derde. Bij de duivinnen was Pieter Woord ook eerste en tweede en Bert Hakvoort derde.

De minutenprijs was voor Louw van den Berg. De Jackpot voor de laatste prijsduif en de eerste twee getekenden werd in verband met de zondag niet vervlogen.

 

Zondagavond waren nog enkele duiven niet thuis, gelukkig zijn deze goed nagekomen. Komend weekend de derde vlucht op de midfond vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.