Mooie uitslag Van den Berg Pigeons op Vuren

 Asse 1 7a Asse-Zellik 10:30 uur

Maar 183 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de midfond vanuit Quievrain. Het zeer lage aantal duiven had te maken met de weersverwachtingen, die ronduit slecht waren. Verder doen veel fondliefhebbers niet mee aan dit soort vluchtjes, enerzijds vanwege hun drukke programma, anderzijds als zo’n tussenvlucht een slecht verloop kent is het maar afwachten wanneer hun duiven weer ingezet kunnen worden voor een marathonvlucht.

Zaterdag bleek helaas dat het weer niet best was en ook de vooruitzichten voor zondag waren waardeloos. Via Asse Zellik werden de duiven in Vuren geparkeerd, waar verwacht werd in de middag toch nog te kunnen lossen. En ja hoor, om 15.30 uur werd met een matige noordwesten wind het startsein gegeven. Het was Hennie Visscher die het regioconcours won en een superuitslag realiseerde. Hennie van harte proficiat met deze mooie zege en uitslag.

Het was 16.58 uur toen de favoriete 009 met grote snelheid op de klep viel bij Van den Berg Pigeons in Tollebeek. De 009 had de 102 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 69 kilometer per uur. De 009 is een taartjong van 2016, een duivin, die het verbluffend goed doet dit seizoen. Nog niet gemist, 5 x in de top tien, voor de tweede keer eerste, op dit moment met voorsprong eerste asduif PV Flevoland en bij de vijf beste duiven in de afdeling. Hun tweede duif was de 991, ook een taartjong, duiven, ook 5 x in top tien en twee eersten. Met zulke duiven is de duivenhobby een hele leuke bezigheid. Van den Berg Pigeons pakten hun zesde zege van het seizoen en waren op deze Vuren goed voor de eerste, vierde, zevende en tiende prijs met een prijspercentage van 77. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook erg goed op dreef. Door het nadeel van de wind pakten ze net achter de eerste prijs, maar ze hadden wel de vroegste duif van heel Urk. Het was hun 15-794, beste vitesseduif PV Flevoland dit jaar, die goed was voor de tweede prijs. Verder waren Tiemen en Lub ook goed voor prijs negen. Piet en Simon Zeeman hebben hun duiven nu ook prima in orde en een mooie derde prijs was hun deel. Jef Custers deed het ook prima met een keurige vijfde plek. Jacob Loosman heeft echt duiven voor de korte afstanden en werd netjes zesde. Bertram en Joas van Zuiden waren nog aan het nagenieten van hun mooie NPO zege en dan is een achtste plek een prima resultaat.

Uitblinkers met een prijspercentage van 70 en meer waren Van den Berg Pigeons met 17 op 22 en Tiemen Schinkel en Lub Korf met 14 op 20. Opnieuw deed onze jeugdkampioen Wouter Kroon het erg goed door met zijn eerstgetekende duif een zeer mooie twaalfde plek te scoren. Bij de jaarlingen was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie eerste en derde Jacob Loosman en tweede Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met prijs 1 en 4. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers. De minutenprijs was voor Cees Hendriks.

Vuren werd een zeer goede vlucht met een heel snel verloop. De lossingscommissie verdiend een pluim voor hun geduldig wachten en juiste keuze.

Dinsdag is het inkorven voor de marathon op Dax, afstand Urk 1.111 kilometer. Donderdag inkorven voor de vierde dagfond vanuit Gien, afstand Urk 591 kilometer en Swifterbant 583 kilometer. Allen veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.