Mooie overwinning Wilco Nijenkamp op lastige Quievrain

 

Maar liefst 651 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet goed, wel hogere temperaturen dan de laatste weken, maar ook onweersbuien en daardoor minder zicht in de provincie Flevoland. De duiven werden zaterdagmorgen al om 07.15 uur gelost met een matige zuid-zuidwestenwind. Het was Willem Buurstra uit Lemmer die de eerste prijs pakte in het samenspel en van het gehele afdelingconcours. Willem van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Om 10.03 uur viel met hoge snelheid de 16-219 op de klep bij Wilco Nijenkamp. Deze lichtkras weduwnaar had de 266 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur. Op de kortste afstand was het de eerstgemelde duif en dan is het wachten wat de concurrentie doet. Na een half uur bleek er geen vroegere duif en was de eerste prijs voor Wilco Nijenkamp, een liefhebber die maar met 5 doffers speelt. De 16-219 was op Weert dit jaar al goed voor plek acht en heeft intussen stevig de leiding in de Jaarlingencompetitie van PV Flevoland. De 16-219 heeft een top afstamming en komt uit zoon maal dochter uit het fameuze Slagschip van Piet en Simon Zeeman. Het Slagschip was toen gekoppeld aan de 14-751 en deze duivin werd in 2016 Duifkampioen Generaal Lang. De ouders van de 16-219 waren twee late jongen van 2015 die in 2016 bij toeval met elkaar gingen koppelen en gaven dus meteen een topduif. Zaterdagavond kreeg Wilco een daverend applaus voor zijn welverdiende eerste prijs en dat wordt hem door iedereen ook van harte gegund. Wilco van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden hele goede zaken voor het Generaal kampioenschap en waren goed voor de kopprijzen twee, vijf en zeven. De eerste duif was hun 15-794, die was dit jaar ook vijfde op Gennep en staat met voorsprong eerste in het klassement voor het Generaal duifkampioenschap. Dubbele Hakvoort was goed voor een prima derde plek. Uitblinker deze week was Fokke Gnodde met 90% prijs en de kopprijzen vier en negen. Bert Hakvoort is vorig jaar met zijn kolonie marathon duiven verhuisd naar Tollebeek en vloog met een jaarling een knappe zesde plek. Een speciale vermelding ook voor onze jeugdkampioen Wouter Kroon. Wouter had zeven duiven mee, scoorde vier prijzen en begon met een fantastische achtste plek. Wouter kreeg daarvoor zaterdagavond een welverdiend applaus. Riekelt en Jannie Brands zijn vorig jaar verhuisd van Espel naar Urk en zij pakten met een jaarling een hele knappe tiende plek.

Uitblinkers met meer dan 70% prijs zijn: Wilco Nijenkamp met 4 op 5, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 27 op 36, Riekelt en Jannie Brands met 17 op 23, Frank en Harm Kempers met 24 op 29, Jelle Roskam met 15 op 16 en Klaas van den Berg met Bartel de Berg met 4 op 4. Bij de jaarlingen was Wilco Nijenkamp eerste, Dubbele Hakvoort tweede en Bert Hakvoort derde. In de eerste divisie was Wilco Nijenkamp eerste, Bert Hakvoort tweede en Wouter Kroon derde.

Bij de jeugd natuurlijk Wouter Kroon eerste, Frans van den Berg tweede en Cornelis-Jan van Urk derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Frank en Harm Kempers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Hein Bakker. De minutenprijs was voor Pieter Woord. De gesponsorde zakken voer waren voor Marcel Okkes op prijs 13, Piet en Simon Zeeman als middelste liefhebber, Robbie en Jolanda Vahl als laatste liefhebber en Jelle Roskam voor de 1 na laatste prijsduif.

Bij het kampioenschap voor Generaal Onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf natuurlijk eerste, Van den Berg Pigeons tweede, Dubbele Hakvoort derde, Fokke Gnodde vierde en Bertram en Joas van Zuiden vijfde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Fokke Gnodde derde, Dubbele Hakvoort vierde en Jef Custers vijfde. Bij de duiven eerste, tweede en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-794, 16-870 en de 15-815, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-919 en de 16-009.

Quievrain werd een vlucht met grote verschillen in aankomsten, grote verschillen in het verloop en een moeizame maar toch verrassend goede thuiskomst van de duiven. Alle afdelingen gaven op zaterdag hetzelfde beeld. Zaterdag was de weersverwachting voor zondag niet veel beter, achteraf bleek het zondag beter weer voor onze duiven. Maar de beslissing moest zaterdagmorgen vroeg natuurlijk genomen worden en bij minder weer kun je de duiven beter zo vroeg mogelijk lossen, dan hebben ze de hele dag om thuis te komen.

Volgende week de tweede midfond vanuit Auby lez Douai gelegen op 306 kilometer Van Urk en op 298 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.