Mooie overwinning voor Bertram van Zuiden op M24 Marche

Op vrijdagavond werden 492 duiven ingekorfd door 20 liefhebbers voor de ingekorte vlucht vanuit Marche, 269 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De vlucht werd ingekort vanwege de verwachte hoge temperaturen voor de zaterdag. De duiven werden hierdoor een dag later ingekorfd. De duiven moesten er hard aan werken, maar de meeste wisten het thuisfront weer terug te vinden.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Gebroeders de Vries uit Urk. Gebroeders van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bertram van Zuiden, na een aantal top klasseringen was er nu de eerste plaats. Naast de eerste plaats haalde hij ook de derde plaats binnen. Een fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd Bertram. Bertram wordt gevolgd door Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 2, 4 en 6. Op plaats 5 en 7 vinden we Johannes Schinkel terug. Plaats 8 is voor Sjef Custers, plaats 9 voor de Familie Zeeman en plaats 10 voor Riekelt en Jannie Brands.

In de eerste divisie een eerste en tweede plaats voor Bertram van Zuiden en een derde plaats voor Sjef Custers. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo.

De beste hokprestatie was voor Bart Vos met 75%, op de tweede plaats Schinkel-Korf met 70,37% en de derde plaats voor Robbie Vahl met 67,5%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf  met de 2e en 153e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Robbie Vahl.

De stemming in de vereniging was enigszins gedempt. Twee van onze leden kreeg te horen dat zij de komende 7 weken niet mee mogen doen aan de wedstrijden ivm de vogelgriep situatie in de Polder.  Als je duivenhok binnen 10 km van een brandaard ligt moet je aan het vervoersverbod voldoen, ondanks dat de postduif de vogelgriep niet kan krijgen en ook niet kan overbrengen.

Volgende week op zaterdag 25 juni staat de derde dagfondvlucht op het programma vanaf Orleans, dit is 588 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, deze duiven worden donderdag ingekorfd. Op vrijdag kan er voor de 6e vitessevlucht worden ingekorfd, dit is 147 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.