Mooie overwinning Bart Vos op snelle vlucht vanuit Gennep

 Bart Vos

11 deelnemers korfden vrijdag bij PV Flevoland 230 duiven in voor de tweede vlucht op de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. De weersvoorspelling was niet zo goed, een reden voor diverse liefhebbers om niet of minder duiven in te korven. Het weer blijft toch lastig te voorspellen en dat bleek andermaal op zaterdagmorgen. De oostkant van Nederland gaf een dusdanig mooi weerbeeld waardoor de lossingscommissie om 08.15 uur het startsein gaf voor Gennep. De matige zuidwestenwind was reden om rekening te houden met hoge snelheden. Henry Oldenhof uit Kuinre werd de winnaar in Samenspel F2 en daar feliciteren we Henry van harte mee.

Bart Vos wil in Nagele een serieuze poging doen om te slagen in de duivensport en wil zeker op verenigingsniveau tot de betere liefhebbers horen. Bart was niet erg tevreden over zijn hok en een paar weken geleden had hij samen met vader en duivenliefhebber Arnold een paar wijzigingen aangebracht. Bart had deze Gennep 37 duiven in concours, had alles al klaar staan en dacht nog even snel de kippen te kunnen voeren. Terwijl hij naar de schuur loopt hoort hij een duif vallen, maar geen piep van het systeem. Snel rent hij naar het hok, pakt de duif en haalt hem over de antenne en met een constatering van 09.24.43 had de 19-497 de 110 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur. Na de melding bleek het meteen een vroege duif in de regio. De jaarling doffer bezorgde Bart uiteindelijk een mooie eerste prijs bij PV Flevoland en een keurige zevende prijs in Samenspel F2 van 1.228 duiven.

De vader heeft Bart van Thaeke Mulder uit Scharsterbrug. Hij had namelijk voor de kweek in 2018 doffers te kort. Goede duivenvriend Lucas Scholten gevraagd of hij nog wat had zitten, maar dat was (deze keer) niet het geval. Echter kon hij wel wat bij zijn neef regelen. En zo ging hij daar 3 doffers ophalen. Een van de gekregen doffers (de vader van de winnende duif), de 17-767, komt uit de ‘El Secreto’ van Jan Hoogland x een duivin van Thaeke. De moeder is Barts eigen 18-485, 100% Lucas Scholten. Deze duivin komt uit de 16-220 (afgelopen seizoen geleend van Lucas voor de kweek) x 16-737. Beiden vliegen meerdere echte kopprijzen. De winnende duif is dus een nakomeling van de 17-767 x 18-485. De winnende duif is als jong al een keer gehecht door Nanne Wolff, waardoor een pluk veren er dwars uitsteekt. De doffer had naast zijn eigen broedbak sinds 4 dagen ook een vast plekje in de loketkast bemachtigd, wat ongetwijfeld voor extra motivatie zorgde. Bart was op deze Gennep goed voor 22 op 37 en naast de eerste prijs waren ook de zesde, zevende en negende prijs zijn deel. Kortom een geweldig mooie uitslag en een terechte overwinning en daar feliciteren we Bart van harte mee.

Piet en Simon Zeeman waren goed voor een keurige tweede plek. Oscar Martens maakt zijn reputatie meer dan waar met een fantastische 20 op 26 en begint met een derde, vierde en achtste plek. Zijn 18-498 was op Kalkar eerste en nu op Gennep vierde, een geweldige duif om op je hok te hebben. Johannes Schinkel was goed voor een prima 7 op 8 en hij begon op de vijfde plek met zijn 18-438 en deze top duif was op Kalkar twaalfde. Siebrand Stavasius was ook weer geweldig op dreef met 30 op 40 en een knappe tiende plek. Andere uitblinkers Riekelt en Jannie Brands met 14 op 23 en Klaas van den Berg met 2 op 3. In de eerste divisie eerste Bart Vos en tweede en derde Oscar Martens. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Op de plaatsen 4 en 85 de twee getekenden van Oscar Martens en dat leverde de Jackpot op. Ook de laatste prijsduif was van Oscar en daarmee scoorde deze topper ook deze Jackpot. Alle winnaars van harte proficiat.

Tussenstand natour onaangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Johannes Schinkel, derde Oscar Martens, vierde Bart Vos en vijfde Siebrand Stavasius. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Joas van Zuiden, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste natuurlijk Oscar Martens met zijn 18-498, tweede en vijfde Johannes Schinkel 18-438 en 19-074, derde Bart Vos met zijn 19-498 en vierde Siebrand Stavasius met zijn 20-276.

Volgende week alleen een vlucht voor de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.