Meindert en Jan de Boer winnen Ruffec NIC PV Flevoland Urk 20-06-2014

foto 4 1  Duif winnaar Ruffec 2014   

12 liefhebbers korfden in totaal 92 duiven in voor de marathon op Ruffec, gelegen op 837 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdag gelost met een noordwesten wind en met wat lage temperaturen werd het een hele pittige vlucht. Grote winnaars in Friesland’96 werden met grote voorsprong Auke Rekker en Marijke Westra. Auke en Marijke van harte proficiat.

De eerste duif viel op het Kamperzand in Urk bij de broers Meindert en Jan de Boer op de klep. Het was om 10.17 dat de jaarlingduivin de 262 met een snelheid van 56 kilometer per uur met grote voorsprong de eerste prijs won in het NIC. De 262 is een klein blauw gespierd duivinnetje met een geweldige afstamming. De vader van de 262 is de 09-615 en deze doffer vloog in 2012 op een pittige St Vincent de 9e nationaal sector 4. De moeder van de 262 komt uit een doffer van Schippers uit Hindeloopen en een duivin van wijlen Pieter Woord sr. Het blijkt weer opnieuw dat goede duiven vaak ook weer goede duiven geven. Meindert en Jan hebben weer een pareltje waar ze de komende jaren weer de nodige kopprijzen mee kunnen scoren. Meindert en Jan van harte proficiat met deze mooie zege.

Bert Hakvoort deed het ook weer prima door met vier duiven mee zijn twee getekende duiven in de uitslag te pakken te beginnen op plek twee. Hein Bakker behaalde een mooie derde plaats. Siebrand Stavasius was de grote uitblinker met vijf prijzen van de zeven duiven te beginnen op plek vier en negen. Bert Weerstand behaalde drie prijzen op zes duiven met zijn eerste twee duiven op vijf en acht. Wicher en Janny Okkes boekten ook een mooi resultaat met zes prijzen op twaalf duiven te beginnen met zeven en tien.

De vleespakketten waren voor Meindert en Jan de Boer en Reinald Evers. De rollades waren voor Siebrand Stavasius en Wicher en Janny Okkes. De gerookte zalmzijde, geschonken door Rodé Vis, was voor Riekelt en Jannie Brands en de taart was voor Bert Weerstand.

De volgende marathon vlucht is op Albi.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.