Marcel Okkes wint Ruffec NIC PV.Flevoland Urk 23-06-2012

cid image001 jpg01CD5543 cid image002 jpg01CD5543

Dinsdagavond werden maar liefst 168 duiven ingekorfd voor de derde NPO Marathonvlucht vanuit Ruffec. De duiven werden conform de nieuwe richtlijnen op zaterdagochtend om 7 uur gelost met in het begin een matige noordelijke wind, maar al rap kregen de duiven te maken met een toenemende zuidwestenwind en westzuidwest in Nederland.

In sector 4 was het de sympathieke Reind van de Weij uit Noordwolde die zijn eerstgetekende 800 met een snelheid van 1420 meter als eerste klasseerde van 3654 duiven. Reind van harte proficiat.

Om 17.17 uur viel het donkere 2-jarige nestduivinnetje de 275 op de klep bij Marcel Okkes in Emmeloord op een afstand van 845 kilometer en met een snelheid van 1369 meter werd de overwinning in het NIC gepakt. Marcel en zijn vrouw Roelie kregen in het begin van de week al de hoofdprijs met de geboorte van hun gezonde zoon Roeland. Marcel is pas sinds kort in Emmeloord gesetteld en is net bezig om een fondstam op te bouwen. Deze topklassering was ook een verrassing voor Marcel die ’s avonds met volle teugen genoot van zijn huldiging. Zo zie je maar weer onze duivensport is een mooie hobby. De 275 is gekweekt door Coen Brugman uit Rutten. In de stamboom van deze topduif de NL 10-2062275 kun je zien dat de vader komt van Jaap Mazee uit Ens en is ingeteeld naar zijn bekende Orhankweker, de moeder komt van E. van der Linde uit Zwartsluis en is nauw verwant aan zijn 8e Nat Le Mans, zijn 3e NPO Orleans etc. Een slimme koppeling van kweker Coen Brugman duidelijk al gericht naar de ochtendlossingen. Marcel en Roelie Okkes van harte proficiat met jullie zoon Roeland en deze mooie zege op Ruffec.

De tweede, derde, zevende, achtste, negende en tiende plek waren voor Bennie de Vries uit Bolsward. Vierde werden Klaas en Pieter Woord uit Urk, de vijfde plek was voor Klaas en Marten van Urk uit Urk, met op de zesde plek Piet Bakker uit Urk.

Zaterdagavond ontving Marcel Okkes een mooi boeket bloemen geschonken door www.tkarrewiel.nl en won hij ook een heel mooi vleespakket. De gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk wonnen ook een mooi vleespakket. De zalmzijde geschonken door www.eurozalm.nl werd gewonnen door Piet Bakker uit Urk, Bennie de Vries ging naar Bolsward met een visschotel geschonken door www.zeebulon.nl. De waardebonnen van www.vanurkdierenvoeders.nl werden gewonnen door Klaas van den Berg uit Urk en Jef Custers uit Biddinghuizen. Zoals gewoonlijk werden de deelnemers door Klaas van Urk getrakteerd op warme gebakken schol en bleef het zaterdagavond tot in de late uurtjes gezellig in het clublokaal van PV Flevoland Urk.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.