Leo Bron superieur op laatste vlucht vanuit Pommeroeul

 

132 duiven werden er ingemand voor de laatste vlucht van het seizoen vanuit Pommeroeul. Opnieuw waren de weersvooruitzichten niet goed en zaterdag bleek helaas dat een lossing niet mogelijk was. Zondagmorgen was het prima weer en de duiven konden om half tien gelost worden met een west-zuidwesten wind.

Het was 12.38 uur toen de 089 bij Leo Bron in Swifterbant op de klep viel en met voorsprong de eerste prijs pakte bij PV Flevoland en een prima vijfde prijs in ACG 5. Het was Leo zijn eerstgetekende duif en deze 089 maakte een snelheid van 86 kilometer per uur over een afstand van 270 kilometer. De 089 is trouwens goed op dreef deze natour met een 17e prijs op Gennep, een 18e prijs op Hapert en een 5e prijs op Duffel en nu dan de 1e prijs op Pommeroeul. Vier kopprijzen op vier navluchten betekent gewoon dat de 089 een echte klasseduif is. Dat Leo zijn duiven prima in orde had is een understatement, want met zeven duiven mee werd de eerste, tweede en negende plek gescoord en met maar liefst zes van de zeven duiven in de prijzen werd een topuitslag gerealiseerd. Leo van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook uitstekend op dreef en met een derde, vierde, zevende en achtste prijs dat is een prima resultaat op deze laatste navlucht.

Jef Custers uit Biddinghuizen had zijn duiven ook tiptop in orde en met een vijfde en tiende plek mag Jef zeer tevreden zijn. Piet en Simon Zeeman wonnen in 2012 de laatste navlucht en ook nu werd prima meegedaan. Piet en Simon werden keurig zesde en scoorden maar liefst vier prijzen van de zes duiven.

Helaas waren er maar twee navluchten op zaterdag en alleen deze twee tellen voor de kampioenschappen bij PV Flevoland. Het Varia Vis natour hokkampioenschap onaangewezen en aangewezen was voor Gerrit Wakker met zijn verzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn werden derde onaangewezen en tweede aangewezen. Harm Gnodde werd tweede onaangewezen en Jef Custers derde aangewezen. De drie duifkampioenen zijn allen van Gerrit Wakker met 11-163 als eerste, de 12-130 als tweede en de 12-128 als derde.

Komend weekend beginnen de taartvluchten bij PV Flevoland, een waar spektakel in Noord-Nederland. Natuurlijk zullen Simon Zeeman en de talrijke vrijwilligers er alles aan doen om van deze editie weer een groot succes te maken. Natuurlijk zal iedereen zijn best doen om de taartvluchtenkoning uit Twijzel Johnny van der Bei niet voor de derde keer op rij winnaar te laten worden. Maar Johnny jaagt op het record en mocht hij weer iedereen verslaan dan is hem dat van harte gegund. Natuurlijk gaat iedereen voor een mooie opbrengst voor het Ronald McDonaldhuis, een gezellige sfeer en een leuke prijs tijdens deze taartvluchten. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.